Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ο νεαρός Έλληνας μιας σοσιαλιστικής οικογένειας γεννήθηκε στην Αθήνα και πολεμά στο μέτωπο της Ράκκα πριν από πέντε μήνες και σύμφωνα με την ανατροφή του λέει: «Όταν μπαίνω στη Μέση Ανατολή για να συμμετάσχω στην Επανάσταση του Ροζάβα και να πολεμήσω ενάντια στον φασισμό του ΑΚΡ-ΙΣΙΣ, η μεγαλύτερη στήριξη ήρθε από την οικογένειά μου. ”

Ο χαρούμενος μαχητής του Διεθνοτικού Battallion, Ιβάν, αγαπά πολύ τους συντρόφους του. Ο Ιβάν, που λαχταρά επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάθε μάχη, δεν βάζει ποτέ το τουφέκι του. Σε μια ευρύτερη περιοχή στην πρώτη γραμμή του Raqqa, ο Ivan, ένας εμπειρογνώμονας του B7, είναι ενεργός ως παραϊατρικός και επίσης ασχολείται με την εκκαθάριση ορυχείων, εντοπίζοντας τις παγίδες του ISIS κατά των πολιτών και τον προσδιορισμό του συντονισμού. Με όλα αυτά, ο Ιβάν είναι γνωστός για το ευρύ φάσμα των δυνατοτήτων του.

Στην αρχή της συνέντευξης, ο Ιβάν αναφώνησε έντονα, αφού έμαθε ότι είμαι αρχικά από την Κύπρο, λέγοντας: «Όπου υπάρχει το τουρκικό κράτος, υπάρχουν προβλήματα. Μην ανησυχείτε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος του τουρκικού φασισμού».

Διεξήγαμε τη συνέντευξή μας με τον Ιβάν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης τριών ωρών. Ο Ιβάν και οι σύντροφοί του περιοδεύουν και ελέγχουν μερικές προσφάτως απελευθερωμένες συνοικίες, μόλις ένα χιλιόμετρο ανατολικά από το κέντρο της Raqqa. Ο Ιβάν, του οποίου το δάκτυλο ήταν προσεκτικά τοποθετημένο στη σκανδάλη, προχώρησε με ασφάλεια. Εξάλλου ήταν και υπεύθυνος για την ασφάλειά μου. Μέσα σε τέτοιες επισφαλείς συνθήκες, ο Ιβάν συμφώνησε να απαντήσει σε όλες μου τις ερωτήσεις.

Αρχίζω με το ζήτημα του λόγου που τον οδήγησε στην Ροζάβα από την Ελλάδα.

Ο Ιβάν μού εξήγησε ότι δεν υπάρχει μόνο ένας απλός λόγος και με πήγε σε ένα ταξίδι μιας συγχώνευσης προσωπικών και πολιτικά αιτιολογημένων αιτιών.

Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΚΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ

Αναφορικά με την προσωπική πλευρά, είπε: «Μεγάλωσα σε μια σοσιαλιστική-κομμουνιστική οικογένεια, πάντα άκουσα την παρτιζάνικη μουσική και μεγάλωσα με τις ιστορίες του αριστερού αγώνα της Ελλάδας, αυτή η επανάσταση που κληρονόμησα από την οικογένειά μου έγινε κίνητρο για να γίνω μέρος αυτής της επανάστασης, κάτι που με ενέπνευσε, ήταν πάντοτε το παιδικό μου όνειρο να αγωνίζομαι ενάντια στον φασισμό στην πρώτη γραμμή ενός πολέμου “.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σε ένα μέρος των πολιτικών λόγων, δήλωσε: “Αυτή τη στιγμή η Άνοιξη της Επανάστασης ανθίζει στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Θεωρώ ότι είναι καθήκον μου να κάνω ό, τι μπορώ κατά τη διαδικασία μιας επανάστασης που έχει αρχίσει από τους Κούρδους. Για την αδελφότητα όλων των λαών αυτού του κόσμου, στην οποία πιστεύω πραγματικά, και την πτώση του φασισμού, βρίσκομαι τώρα στις θέσεις του Raqqa “.

“Με τον τρόπο μου, έκανα ένα έργο για το RAQQA”

Ο Ιβάν θυμήθηκε έναν όρκο που έδινε κάποτε πριν από την άφιξή του στην Ροζάβα σχετικά με την απελευθέρωση της Ρακκα. Εξήγησε ότι είχε υποσχεθεί στους συντρόφους του στην Ελλάδα, που ήταν και φίλοι του κουρδικού λαού, ότι δεν θα επιστρέψει στην πατρίδα του πριν την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης του Raqqa και την κατάρρευση του φασισμού του ISIS.

ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ο Ιβάν επεσήμανε ότι θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του σε όλους τους λογαριασμούς, ακόμα κι αν θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατό του, και πρόσθεσε: “Η Raqqa είναι το συμβολικό κεφάλαιο του ISIS, μόνο για το ότι αυτό έχει μεγάλη σημασία. Η ντροπή στο δικό τους κεφάλαιο θα μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα στον κόσμο. Ο φασισμός θα νικηθεί στο δικό του κεφάλαιο. Για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και να βοηθήσει τον κουρδικό λαό να κυριαρχήσει, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη ζωή μας. Οι διεθνιστές, αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό ανεξάρτητα από τον τόπο στον οποίο βρίσκεται ο κόσμος … Η ISIS είναι το συσσωμάτωμα του σκοτεινού προσώπου του κόσμου μας … Όσοι αγωνίζονται επί του παρόντος σε αυτή τη ντροπή είναι οι Κούρδοι. Τους Κούρδους ».

Ο Ιβάν τόνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι φίλα προσκείμενος στον κουρδικό λαό και ότι το ελληνικό κράτος δεν είναι δυσάρεστο στους Κούρδους. Ο Ιβάν συνέχισε να εφιστά την προσοχή στη συνεργασία και τη συμπάθεια μεταξύ Τουρκίας και ISIS και επεσήμανε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ισλαμικό πολιτισμό, λέγοντας: “Το AKP είναι φασιστικό κόμμα και τα μέλη του αντιπροσωπεύουν την κακή πλευρά του ισλαμικού πολιτισμού. Και το ΑΚΡ είναι το ένα και το αυτό, και όταν η νοοτροπία και τα συμφέροντά τους είναι της ίδιας φύσης, τότε γίνεται αρκετά φυσιολογικό να τροφοδοτούνται ο ένας με τον άλλο. Ούτε ο μεγαλύτερος κοινός εχθρός και των δύο είναι οι Κούρδοι ούτως ή άλλως.

“ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ”

Ο Ιβάν δήλωσε ότι έχει ήδη δει την πιο οδυνηρή και σοβαρή πτυχή του πολέμου, την οποία δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει, αλλά παρόλα αυτά ήθελε να μιλήσει για τις θετικές και ευνοϊκές πλευρές που αντιμετώπισε εδώ. Συνέχισε, λέγοντας: “Ρίξτε μια ματιά γύρω, πολλοί διεθνιστές από όλο τον κόσμο έχουν έρθει εδώ μαζί. Αυτό σημαίνει πολλά και εγώ είμαι ένας από αυτούς, ήταν το παιδικό μου όνειρο, το οποίο έχει γίνει πραγματικότητα τώρα και έχει γίνει Ένα γεγονός το οποίο θα μπορέσω να πω στα παιδιά μου.Υποστηρίζουμε τις ίδιες θέσεις στον αγώνα κατά του φασισμού. Αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία που δεν θα ξεχαστεί ποτέ και είμαστε φιγούρες σε μια ιστορία τέτοιας έκτασης. Αν δεν υπήρχαν Κούρδοι και YPG, οι αριστεριστές από διαφορετικά backrounds σε όλο τον κόσμο δεν θα μπορούσαν να έρθουν μαζί εδώ ».

“Οι νικητές σε αυτόν τον πόλεμο είναι ΗΠΑ”

Ο Ιβάν έχει ένα μήνυμα να μεταβιβάσει στους Κούρδους που ζουν στην Ευρώπη και σε άλλες κοινότητες. Επισημαίνει ότι δεν είναι κάθε άτομο ικανό να αγωνιστεί σε έναν ένοπλο αγώνα, αλλά υπάρχει πάντα κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας: «Πολιτικές δραστηριότητες, ενημερωτικά γεγονότα, ευαισθητοποίηση …» Στο τέλος ο Ιβάν δήλωσε: «Οι νικητές σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε εμείς. Ναι, έχουμε επικρατήσει και το ISIS νικήθηκε. ”

* Το άρθρο αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα Yeni Özgür Politika και μεταφράστηκε από την αγγλική υπηρεσία ANF.

Σημείωση από το ISTOSNEWS.

Οι κούρδοι (αρχαίοι Καρδούχοι), καίτοι σοσιαλιστές, δεν πολεμούν εν γένει ενάντια στον φασισμό, αλλά υπερασπίζονται τα πατρώα εδάφη τους, δηλ, κάνουν εθνοαπελευθερωτικό αγώνα εναντίων των Τούρκων αλλά και των αντιπροσώπων τους στην Συρία (ISIS, FSA της Β. Συρίας). Άρα δεν είναι διεθνιστικός αλλά εθνικός αγώνας. Διότι ο αγώνας των Κούρδων δεν έχει να κάνει με το πολίτευμα της Τουρκίας (δημοκρατία ή δικτατορία ή φασισμός) αλλά με την υπεράσπιση πατρώου εδάφους. Είναι η εθνική τους επανάσταση όπως κάναμε και εμείς το 1821 και ευελπιστούμε να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό.

Τέλος να σημειώσουμε ότι δεν είναι μόνο οι Κούρδοι που πολεμούν το Isis αλλά και ο Συριακός στρατός (ως επί το πλείστον Αλαουήτες, Χριστιανοί Δρούζοι, Σιίτες), οι Σιιτικές πολιτοφυλακές του Ιράν, του Ιράκ και η Χεζμπολάχ πολεμούν το Isis. Θρησκευτικός πόλεμος με γεωπολιτικές διαστάσεις για τον έλεγχο των αγωγών και όχι διεθνιστικός. Και φυσικά νικητές δεν είναι οι ΗΠΑ αλλά μέχρι στιγμής η Ρωσσία.

Σιιτικό Τόξο: Ιράν – Ιράκ – Συρία – Χεζμπολάχ υποστηριζόμενο από την Ρωσσία

Σουνητικό Τόξο: Ιsis –  FSA – υποστηριζόμενο από Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here