Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην γεωπολιτική σκακιέρα. Το Ισραήλ πιεζόμενο από την επέλαση του Ιράν στην Συρία και κατ΄επέκτασιν στον Λίβανο, εφόσον το Ιράν στηρίζει στρατιωτικά την λιβανέζικη Χεσμπολάχ και βλέποντας Ιρανικές δυνάμεις και δυνάμεις της Χεσμπολάχ κοντά στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει παρά να πιέσει τον πρόεδρο Τράμπ να κάνει αυτή την κίνηση (αναγνώριση της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ) προς όφελός τους για αντιστάθμισμα της κατάφορης ήττας του Ισραήλ και των συμμάχων του στην Μ.Ανατολή.

Ποιά ήταν τα σχέδια του Ισραήλ στην Μ. Ανατολή που ακυρώθηκαν.
  1. Πτώση του καθεστώτος Άσαντ που αφ΄ενός εναντιώνεται στην κατοχή των υψιπέδων του Γκολάν από το Ισραήλ, αφ΄ετέρου είναι σύμμαχος του Ιράν.
  2. Δημιουργία Ισλαμικού κράτους (ISIS) για να αποκόψει το σιιτικό τόξο Ιράν, Ιράκ, Συρία, Λίβανος που έβγαζε το Ιράν στην Μεσόγειο και παρείχε στρατιωτική υποστήριξη στην Χεσμπολάχ που πολέμησε το Ισραήλ το 2004. Το Ισραήλ υποστήριξε τους τρομοκρατες με πάνω από 100 αεροπορικές επιθέσεις και τούς παρείχε πολεμοφόδια.
  3. Δημιουργία Κουρδιστάν και μεταφορά χιλιάδων πρακτόρων της Μοσάντ στο κουρδικό έδαφος με εγκατάσταση Ισραηλινών βάσεων δίπλα στο Ιράν. Το Ισραήλ ήταν το μόνο κράτος που υποστήριξε το δημοψήφισμα του Μπαρζανί

Όλα αυτά τα σχέδια που εξεπόνησαν οι στρατηγοί του Ισραήλ για την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ ή όπως έλεγαν για την ασφάλεια του Ισραήλ και υλοποιήθκαν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε συνεργασία με τις σουνιτικές χώρες του κόλπου, ακυρώθηκαν από την δυναμική απάντηση της Ρωσσίας, του Ιράν, του Ιράκ και της Συρίας.

Η ήττα λοιπόν του Ισραήλ έπρεπε να αντισταθμιστεί μέ ένα δώρο από την Ουάσιγκτον. Έτσι την ώρα που οι δυνάμεις της Συρίας και του Ιράν απελευθέρωσαν όλη την δυτική όχθη του Ευφράτη από τους τζιχαντιστές και η εθνική οδός Τεχεράνης, Βαγδάτης, Δαμασκού άνοιξε από τους τρομοκράτες, ο Τραμπ έβαλε και πάλι φωτιά στην Μ. Ανατολή με την απρόσμενη δήλωση υποστήριξης στο Ισραήλ.

Διαβάζουμε από το southfrontΣτις 6 Δεκεμβρίου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός, η Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί τους εγκατέστησαν πλήρη έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ των συριακών πόλεων Al-Bukamal και Deir Ezzor. Έτσι, οι δυνάμεις της Συρίας και του Ιράν εγκατέστησαν επίσημα μια σημαντική χερσαία διαδρομή μεταξύ του Λιβάνου και του Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ φοβούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι μια τέτοια διαδρομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Ιράν για την παροχή εφοδίων στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο και στη Συρία. Τώρα, αυτός ο δρόμος είναι η πραγματικότητα.

Τι σημαίνει αυτό. Ο πόλεμος της Συρίας τελειώνει και ανοίγει ένας δεύτερος πόλεμος για να ακυρώσει την ήττα του πρώτου. H ισχύουσα κατάσταση δεν ευνοεί το ηττημένο Ισραήλ και πρέπει να αλλάξει.

Πριν από λίγο καιρό η Μοσάντ επεχείρησε να να δολοφονήσει την αδελφή του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Χαρίρι και να σύρει τον Λίβανο σε εμπόλεμη σύραξη με την Σαουδική Αραβία, εφόσον ο Χαρίρι υποστηρίζεται από την Σαουδική Αραβία και θα ήταν η αφορμή για έναν νέο πόλεμο. Το σχέδιο απέτυχε, συνελήφθει ο πράκτορας της Μοσάντ και ο νέος πόλεμος δεν ξεκίνησε. Ένας πόλεμος που αποσκοπούσε στο Ιράν, διότι τον Λίβανο και την Χεσμπολάχ την υποστηρίζει τον Ιράν οπότε θα εσύρετο στον πόλεμο το Ιράν κατ΄εντολήν του Ισραήλ.

Εφόσον δεν πέτυχε αυτό το σχέδιο της Μοσάντ, δεν είχε άλλη επιλογή το Ισραήλ παρά να κινητοποιήσει την Ουάσιγκτον. Ο πρόεδρος Τραμπ πιεζόμενος από το ασφυκτικό πρέσινγκ των αμερικάνικων – φίλα προσκείμενα στο Ισραήλ ΜΜΕ, άνοιξε την βαλβάδα εκτόνωσης για το κόμμα του με την εμπρηστική δήλωση που συμφέρει φυσικά το Ισραήλ και πυροδοτεί νέες εκρήξεις στον μουσουλμανικό κόσμο.

Ένας νέος πόλεμος κατ΄εντολήν του Ισραήλ είναι προ των θυρών για να ακυρώσει την ήττα του Ισραήλ στον πόλεμο της Συρίας.

Ήδη το Ιράν έκανε δηλώσεις ότι θα απελευθερώσει την Ιερουσαλήμ από την Ισραηλινή κατοχή και οι παλαιστηνιακές οργανώσεις μιλούν για νέα Intifada. To κλειδί είναι η θέση του Πούτιν, οποίος δεν πρόκειται να πέσει στην ισραηλινή παγίδα, όπως δεν έπεσε με το αεροσκάφος που έριξαν οι Τούρκοι ή με την δολοφονία του Ρώσσου πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη. Προχώρησε το σχέδιό του σύροντας στο άρμα του την Τουρκία και απελεύθερωσε την Συρία από τους τζιχαντιστές.

Η Ρωσσία έχει αναβαθμίση την διπλωματική και εξωτερική της πολιτική και δεν θα αφήσει τους συμμάχους της να συρθούν σε νέο πόλεμο. Εάν πράγματι το πετύχει, και διατηρηθεί η στρατιωτική κατάσταση στην Μ. Ανατολή που είναι υπέρ των σιιτών φίλα, προσκείμενοι με τους χριστιανούς, τότε υπάρχει το εναλλακτικό σχέδιο που λέγεται Ουκρανία. Οψόμεθα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here