Αρχική ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Η Ε.Ε. ετοιμάζεται να κλείσει τις πόρτες στους μετανάστες υιοθετώντας την...

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Η Ε.Ε. ετοιμάζεται να κλείσει τις πόρτες στους μετανάστες υιοθετώντας την πολιτική Τράμπ και όχι του Σόρος

Αυτή η εξέλιξη προοιωνίζει μεγάλες εντάσεις, δηλ πολύ σύντομα θα δούμε να συγκρούονται οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην πολιτική του Τράμπ με τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον μεγαλοεπενδυτή Σόρος

80
0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Σεπτέμβριος 2016

193 κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είχαν υιοθετήσει ομόφωνα ένα κείμενο υπό τον τίτλο Διακήρυξη της Νέας Υόρκης για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες, που είχε σκοπό να βελτιώσει τη διεθνή διαχείριση (υποδοχή, χορήγηση βοήθειας, επαναπατρισμοί) των ροών προσφύγων και μεταναστών.

Με το διάταγμα αυτό «για την προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις ΗΠΑ», αναστέλλεται το ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων για τη μετεγκατάσταση θυμάτων ένοπλων συρράξεων με το οποίο περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι πήγαν στις ΗΠΑ, από το 1980.

 

Νοέμβριο 2017

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ που είχε στόχο την καλύτερη διαχείριση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων, καθώς κρίνει ότι είναι «ασύμβατο» με την πολιτική του στο μεταναστευτικό ζήτημα, ανακοίνωσε το Σάββατο η αμερικανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη.

 «Η αμερικανική αποστολή στον ΟΗΕ ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι οι ΗΠΑ τερματίζουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση», αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Και πάμε στην σημερινή είδηση που αναδημοσίευσε το capital από την Guardian με τίτλο “Πρόταση Tusk για τέλος στην υποχρεωτική υποδοχή προσφύγων από χώρες της ΕΕ” δηλ. η Ε.Ε. σκέφτεται να αλλάξει πολιτική αντζέντα. Αυτή η εξέλιξη προοιωνίζει μεγάλες εντάσεις, δηλ πολύ σύντομα θα δούμε να συγκρούονται οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην πολιτική του Τράμπ με τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον μεγαλοεπενδυτή Σόρος που δαπανά πολλά λεφτά σε ευρωβουλευτές και ΜΚΟ για κοινωνία ανοιχτών συνόρων.

Πρόταση – βόμβα για το προσφυγικό που θα βάζει τέλος στην υποχρεωτική υποδοχή μεταναστών από τις χώρες μέλη της ΕΕ, αναμένεται να φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.

Ειδικότερα, σύμφωνα με προσχέδιο επιστολής του Tusk που περιήλθε στα χέρια του Guardian, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναμένεται να πει στους ηγέτες της ΕΕ κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, ότι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις είναι διχαστικές και αναποτελεσματικές, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο σήμα πως είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την πολιτική που προκάλεσε συγκρούσεις στους κόλπους της ηπείρου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο Tusk θα δώσει προθεσμία έξι μηνών στους ηγέτες της ΕΕ να καταλήξουν σε ομόφωνη συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, αλλά θα προτείνει εναλλακτικές λύσεις εάν δεν υπάρξει συναίνεση.

“Αν δεν υπάρξει λύση… συμπεριλαμβανομένου του θέματος των υποχρεωτικών ποσοστώσεων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα παρουσιάσει μια μελλοντική πορεία”, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε προσχέδιο της επιστολής Tusk.

Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθούν υποχρεωτικές ποσοστώσεις, διότι η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία διαφωνούν έντονα με την ιδέα της κατανομής των προσφύγων ανάμεσα στις χώρες του μπλοκ με βάση πρόταση των Βρυξελλών. Ωστόσο, ο το σχέδιο Tusk ενδέχεται να συναντήσει αντιδράσεις από άλλα όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ηγέτες της ΕΕ εισήγαγαν υποχρεωτικές ποσοστώσεις το 2015 στο πλαίσιο αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έφταναν καθημερινά στις ακτές της Ευρώπης, πολλοί από τους οποίους ήταν πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Τσεχία ψήφισαν κατά της μετεγκατάστασης, αλλά η πολιτικής επιβλήθηκε μέσω ψηφοφορίας της πλειοψηφίας.

Ενδεχόμενη απόσυρση του σχεδίου υποχρεωτικής υποδοχής προσφύγων θα προκαλέσει αναστάτωση σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, χώρες που είχαν ζητήσει από την υπόλοιπη ΕΕ να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η Γερμανία και η Σουηδία, ενδέχεται επίσης να αντιδράσουν σε οποιοδήποτε σχέδιο που θεωρείται ότι μειώνει τη βοήθεια προς άλλα κράτη μέλη.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games