Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βοηθούν τους Κούρδους να εξαλείψουν τα τελευταία απομεινάρια της Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL) ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, ώστε οι τοπικές πολιτοφυλακές και εθνοτικές ομάδες να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τον έλεγχο της περιοχής και να ξεκινήσουν έναν σταθερό πολιτικό διάλογο με τη Δαμασκό.

Σε μια προσπάθεια διατήρησης του εύθραυστου κοινωνικού ιστού της περιοχής και εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, μια ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τουλάχιστον 23 απεσταλμένους που εκπροσωπούν τα συμφέροντα διαφόρων εθνοτικών ομάδων που ζουν στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε μια πόλη του Al-Salihiyah, στην κυβέρνηση Deir ez-Zor, περιελάμβανε επίσης αξιωματούχους της πολιτοφυλακής των Κούρδων Λαϊκής Προστασίας (YPG). Οι Κούρδοι εγκαταλείφθηκαν πρόσφατα από την Ουάσινγκτον, παρά την απαραίτητη υποστήριξη της ομάδας για τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την αμερικανική ηγεσία.

Καθώς η καταπολέμηση των ισλαμιστών τρομοκρατών εισέρχεται στο τελευταίο της στάδιο, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία συνεργάζεται με όλους τους ενόπλους σχηματισμούς επί τόπου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το τελικό χτύπημα στους τζιχαντιστές στη Συρία. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Ρώσοι αεροπόροι πραγματοποίησαν 672 αποστολές και βομβάρδισαν πάνω από 1.450 στόχους για να υποστηρίξουν την «επίθεση των στρατιωτικών ομάδων των ανατολικών φυλών Ευφράτη και των κουρδικών πολιτοφυλακών».

Η επίγεια επίθεση από τις πολιτοφυλακές συντονίζεται από τη βάση της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Χμέιμμης, εκπρόσωπος του ρωσικού κέντρου Συριακής Συμφιλίωσης, Γενικός Διευθυντής Γεβένι Ποπλάβσκι, που σημείωσε τη Δευτέρα.
«Έχει δημιουργηθεί ένα κοινό επιχειρησιακό προσωπικό στην πόλη Es-Salhiya για να παρέχει άμεσο έλεγχο και να οργανώνει τη συνεργασία με τις λαϊκές μονάδες πολιτοφυλακής. Εκτός από τους ρώσους συμβούλους, συμμετέχουν εκπρόσωποι των ανατολικών φυλών του Ευφράτη “, δήλωσε ο Ποπλάβσκι, σημειώνοντας ότι στις” ερχόμενες ημέρες “ολόκληρο το έδαφος ανατολικά του ποταμού Ευφράτη θα είναι απαλλαγμένο από τρομοκράτες.

Ο Μαχμούντ Νουρί, εκπρόσωπος του Κουρδικού υπουργικού κόμματος YPG, δήλωσε ότι η πολιτοφυλακή «αντιμετώπισε πολύ αποτελεσματικά την ISIS υπό τη ρωσική διοίκηση». Οι κουρδικές δυνάμεις εξέφρασαν επίσης την ετοιμότητα να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ρωσικών στρατιωτικών ειδικών που λειτουργούν στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Η Μόσχα ελπίζει ότι μόλις απελευθερωθεί η περιοχή, οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στην ειρηνική συνύπαρξη, γι ‘αυτό και η Ρωσία προσπαθεί να διευκολύνει τον ολοκληρωμένο διάλογο των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στην περιοχή. Η Ρωσία βοηθά τους τοπικούς φυλετικούς ηγέτες στη σύσταση της επιτροπής διαχείρισης των ανατολικών εδαφών της επαρχίας Deir ez-Zor ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια τοπική κυβέρνηση που θα είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της κοινωνικής τάξης και τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η επιτροπή θα είναι επίσης επιφορτισμένη με την αποναρκοθέτηση και αποκατάσταση των υποδομών, καθώς και με την εγγύηση της ασφαλούς επιστροφής των προσφύγων.

Η επιτροπή κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τη Δαμασκό για τον έλεγχο της επικράτειας καθώς θεώρησε τα εδάφη υπό τον έλεγχό της ως «αναπόσπαστο μέρος» της Συρίας. Την Κυριακή, η επιτροπή εξέλεξε τον Ghassan Al-Yousef να υπηρετήσει ως επικεφαλής της οργάνωσης, ο οποίος εξέφρασε αμέσως την ευγνωμοσύνη του προς τους ρώσους πιλότους για να βοηθήσουν στην εξάλειψη της ΝΔ στη Συρία.

Η Ουάσινγκτον θα σταματήσει να παρέχει όπλα στις συριακές κουρδικές πολιτοφυλακές, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάττις το Σαββατοκύριακο, καθώς το Πεντάγωνο «άλλαζε τη σύνθεση» των περιουσιακών του στοιχείων στη Συρία με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που εισέρχονταν εκεί τελικά.

“Το YPG είναι οπλισμένο και καθώς ο συνασπισμός σταματά να λειτουργεί τότε προφανώς δεν χρειάζεται αυτό, χρειάζεστε ασφάλεια, χρειάζεστε αστυνομικές δυνάμεις, δηλαδή τοπικές δυνάμεις, δηλαδή ανθρώπους που βεβαιώνουν ότι το ISIS δεν επιστρέφει”, δήλωσε ο Mattis.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here