Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Συνέντευξη με τον διοικητή Jabhat al-Nusra (Αλ Κάιντα) στη Συρία: “Οι Αμερικανοί στέκονται στο πλευρό μας”. Στόχος μας είναι το Ισλαμικό Κράτος …

Συνέντευξη του Jürgen Todenhöfer

Αυτή η συνέντευξη του Jürgen Todenhöfer δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη γερμανική γλώσσα στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 από την Kölner Stadtanzeiger, την κυριότερη εφημερίδα στην περιοχή της Κολωνίας. (Η συνέντευξη αντιγράφηκε και μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Bernhard για εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς σκοπούς, χάρη στο Moon of Alabama.)

Ήταν το έβδομο ταξίδι από τον γιο μου Φρεντέρικ και εγώ στη χώρα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Ήμασταν εκεί για 13 ημέρες. Οι λέξεις δεν μπορούν παρά να περιγράψουν την έκταση των ζημιών και των δεινών και στις δύο πλευρές.

Διεξήγαμε τη συνέντευξη πριν από δέκα ημέρες με έναν διοικητή του βραχίονα της Αλ Κάιντα “Jabhat al-Nusra”. Ο Abu al-Ezz ανέφερε αρκετά ανοιχτά για τους χρηματοδότες του Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ. Ήμασταν σε θέση να διερευνήσουμε ακριβώς την ταυτότητα του ανθρώπου και να γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα γι ‘αυτόν.

Συνέντευξη στο λατομείο του Χαλεπίου

Η συνέντευξη διοργανώθηκε από έναν επαναστάτη από το Χαλέπι. Έχω έρθει σε επαφή με Σύριους αντάρτες εδώ και χρόνια. Διεξήχθη έξω από το Χαλέπι σε ένα λατομείο σε άμεση οπτική επαφή και στο σκόπευτρο της οργάνωσης Jabhat al-Nusra και θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με ασφάλεια από ένα μέλος της al-Nusra.

Οι μαχητές του δεν καλύπτονταν μερικώς, δηλαδή εύκολα αναγνωρίσιμοι. Μέρος των δηλώσεών του επιβεβαιώθηκε σχεδόν προφορικά λίγο αργότερα από έναν μουφτή στο Χαλέπι. Άλλοι ισχυρισμοί σχετικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος των αντάρχων για μια κατάπαυση του πυρός και μια διεθνή συνοδεία βοήθειας – έπεσαν επίσης έξω. Όπως και οι προβλέψεις του για τις προγραμματισμένες στρατιωτικές δραστηριότητες σε διάφορες πόλεις της Συρίας.

Ο Άμπου αλ-Έζς, διοικητής, λέει για τον Τζαμπχτ αλ Νούρα (Αλ Κάιντα): «Είμαστε ένα μέρος της Αλ Κάιντα. Οι αρχές μας είναι: Καταπολέμηση της αντιξοότητας, της αγνότητας και της ασφάλειας. Οι υποθέσεις μας και ο τρόπος μας έχουν αλλάξει. Το Ισραήλ, για παράδειγμα, μας υποστηρίζει τώρα, επειδή το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Συρία και τη Χεζμπολάχ.

Η Αμερική άλλαξε επίσης τη γνώμη της για εμάς. Αρχικά “ISIS” και εμείς ήμασταν μία ομάδα. Αλλά το “ISIS” χρησιμοποιήθηκε προς το συμφέρον μεγάλων κρατών όπως η Αμερική, για πολιτικούς λόγους και απομακρύνθηκε από τις αρχές μας. Έγινε σαφές σε εμάς ότι οι περισσότεροι ηγέτες τους συνεργάζονται με μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας. Εμείς, ο Jabhat al-Nusra, έχουμε τον δικό μας δρόμο. Στο παρελθόν μαζί μας, ήταν υποστηρικτές μας.

Στόχος μας είναι η πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, το τυραννικό καθεστώς, το καθεστώς του αποστάτη. Στόχος μας είναι η διεξαγωγή των κατακτήσεων, όπως τους έκανε ο Khaled ibn al-Walid [ο μεγάλος Άραβας στρατηγός]. Πρώτα στον αραβικό κόσμο και στη συνέχεια στην Ευρώπη. ”

Μέρος 2 – Η συνέντευξη του Jürgen Todenhöfer με τον διοικητή ανταρτών Αμπού αλ-Έζ

Jürgen Todenhöfer: Πώς είναι η σχέση σας με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Υποστηρίζουν οι Η.Π.Α. τους επαναστάτες;

Abu al-Ezz: Ναι, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, αλλά όχι άμεσα. Υποστηρίζουν τις χώρες που μας υποστηρίζουν. Αλλά δεν είμαστε ακόμα ικανοποιημένοι με αυτή την υποστήριξη. Πρέπει να μας στηρίξουν με πολύ ανεπτυγμένα όπλα. Έχουμε κερδίσει μάχες χάρη στους βλήτους “TOW“. Έγινε ισορροπία με το καθεστώς μέσω αυτών των βλημάτων. Λάβαμε τα τανκς από τη Λιβύη μέσω της Τουρκίας. Επίσης “ΒΜ” – πολλαπλοί εκτοξευτήρες πυραύλων. Το καθεστώς μας υπερέχει μόνο με τα μαχητικά αεροσκάφη, τους πυραύλους και τους εκτοξευτήρες πυραύλων. Καταγράψαμε ένα μερίδιο των εκτοξευτών πυραύλων και ένα μεγάλο μερίδιο προερχόταν από το εξωτερικό. Αλλά μέσα από το αμερικανικό “TOW” έχουμε την κατάσταση σε ορισμένες περιοχές υπό έλεγχο.

Σε ποιον έδωσαν οι ΗΠΑ πρώτα τους πυραύλους προτού φτάσουν σε εσάς; Οι πρωταρχικοί στόχοι δόθηκαν στον ελεύθερο συριακό στρατό από τις ΗΠΑ και από εκεί σε εσάς;

Όχι, τα βλήματα μας δόθηκαν άμεσα. Παραδόθηκαν σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Όταν ο “δρόμος” έκλεισε και ήμασταν πολιορκημένοι, είχαμε εδώ αξιωματικούς από την Τουρκία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι έκαναν αυτοί οι αξιωματικοί;

Ειδικοί! Εμπειρογνώμονες για τη χρήση δορυφόρων, πυραύλων, εργασιών αναγνώρισης, κάμερες θερμικής παρακολούθησης …

Υπήρχαν και Αμερικανοί ειδικοί;

Ναι, εμπειρογνώμονες από διάφορες χώρες.

Συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών;

Ναί. Οι Αμερικανοί είναι στο πλευρό μας, αλλά όχι όπως θα έπρεπε. Για παράδειγμα, μας είπαν: Πρέπει να συλλάβουμε και να κατακτήσουμε το “Τάγμα 47”. Η Σαουδική Αραβία μας έδωσε 500 εκατομμύρια συριακές λίρες. Για τη κατάληψη του πεζικού σχολείου «al-Muslimiya» πριν από χρόνια, λάβαμε από το κουβέιτ 1,5 εκατομμυρίων δηναρίων του Κουβέιτ και 5 εκατομμύρια δολάρια από τη Σαουδική Αραβία.

Από τις κυβερνήσεις ή από ιδιώτες;

Από τις κυβερνήσεις.

Ο αγώνας είναι δύσκολος, το καθεστώς είναι ισχυρό και έχει υποστήριξη από τη Ρωσία …;

Θα πολεμήσουμε μέχρι την κατάρρευση του καθεστώτος. Θα πολεμήσουμε τη Ρωσία και τη Δύση επειδή η Δύση δεν στέκεται από την πλευρά μας. Η Δύση μόνο μας στέλνει μουτζαχεντίν, διευκολύνει το δρόμο αυτών των μαχητών. Γιατί δεν μας στηρίζει η Δύση σωστά; Έχουμε πολλούς μαχητές από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αμερική, από όλες τις δυτικές χώρες.

Έχετε πολλούς μαχητές από την Ευρώπη στο Χαλέπι με το “μέτωπο al-Nusra”;

Πολλοί, πολλοί, πολλοί!

Πόσοι;

Πολλοί.

Τι νομίζετε για την κατάπαυση του πυρός;

Δεν αναγνωρίζουμε την κατάπαυση του πυρός. Θα επανατοποθετήσουμε τις ομάδες μας. Θα αναλάβουμε την επόμενη, σε λίγες μέρες μια συντριπτική επίθεση εναντίον του καθεστώτος. Έχουμε αναδιατάξει όλες τις ένοπλες δυνάμεις μας σε όλες τις επαρχίες, στο Homs, το Aleppo, το Idlib και το Hama.

Δεν θέλετε τα 40 φορτηγά με προμήθειες βοήθειας να τα φέρουν στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου;

Έχουμε απαιτήσεις. Όσο το καθεστώς είναι τοποθετημένο κατά μήκος του δρόμου Castello, στο al-Malah και στις βόρειες περιοχές δεν θα αφήσουμε αυτά τα φορτηγά να περάσουν. Το καθεστώς πρέπει να υποχωρήσει από όλες τις περιοχές προκειμένου να αφήσουμε τα φορτηγά να περάσουν. Εάν ένα φορτηγό έρχεται παρά αυτό, θα συλλάβουμε τον οδηγό.

Γιατί μερικές από τις ομάδες σας επέσυραν ένα χιλιόμετρο ή 500 μέτρα από τον δρόμο Castello;

Το καθεστώς χρησιμοποίησε πολύ ανεπτυγμένα όπλα εναντίον μας. Λάβαμε μια αντίδραση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σιωπηλά υποχωρήσαμε, για να ανακάμψουμε και να προσβάλλουμε εκ νέου το καθεστώς. Αλλά αυτή η επίθεση πρέπει να οδηγήσει στην πτώση του καθεστώτος.

Έτσι ήταν ένα τέχνασμα, μια στρατιωτική τακτική;

Ναι, ήταν μια στρατιωτική τακτική.

Σκοπός αυτής της τακτικής ήταν η λήψη τροφής ή η ανακατανομή των μαχητών;

Δεν συμφωνήσαμε με την κατάπαυση του πυρός.

Αυτό ισχύει μόνο για το Front al-Nusra ή για όλες τις άλλες ομάδες, τους υπόλοιπους συμμάχους σας;

Αυτό ισχύει για όλες τις ολοκληρωμένες ομάδες μας, που είναι οι σύμμαχοί μας.

Ισλαμικό Μέτωπο, Ισλαμικό Στρατό;

Είναι όλοι μαζί μας. Είμαστε όλοι το Μέτωπο της Αλ Νούσρα. Δημιουργούνται ομάδες και αποκαλούνται “Ισλαμικός Στρατός” ή “Fateh al-Sham”. Κάθε ομάδα έχει το δικό της όνομα, αλλά είμαστε όλοι μία ομοιογενής ομάδα. Το γενικό όνομα είναι το μέτωπο της Αλ-Νούσα. Ένα άτομο έχει, για παράδειγμα, 2.000 μαχητές. Στη συνέχεια, δημιουργεί από αυτές μια νέα ομάδα και το αποκαλεί “Ahrar al-Sham”. Οι αδελφοί, που πιστεύουν, οι σκέψεις και οι στόχοι είναι όμοιοι με εκείνους του Μέρους Αλ-Νούσα.

Είναι αυτή η δική σας γνώμη ή επίσης η γνώμη υψηλότερων επιπέδων διαχείρισης;

Αυτή είναι η γενική άποψη. Αλλά αν κάποιος έρχεται σε σας και σας κάνει «μέτριο μαχητή» και σας προσφέρει να φάτε και να πιείτε, θα το δεχτείτε ή όχι;

450.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο. Έχω πάει στο Χαλέπι και στο Χόμς. Πολλά μέρη καταστρέφονται. Εάν συνεχίσει ο πόλεμος, ολόκληρη η χώρα θα καταστραφεί. Εκατομμύρια θα πεθάνουν. … Στη Γερμανία κάποτε είχαμε τον «Τριακονταετή Πόλεμο» …

Είμαστε τώρα μόνο 5 χρόνια στον πόλεμο, που είναι σχετικά σύντομη!

Θα δεχόσαστε κάποιον από το καθεστώς Assad μέσα σε μια μεταβατική κυβέρνηση;

Δεν δεχόμαστε κανέναν από το καθεστώς Assad ή από τον ελεύθερο συριακό στρατό, ο οποίος λέγεται μέτριος. Στόχος μας είναι η πτώση του καθεστώτος και η ίδρυση ενός ισλαμικού κράτους σύμφωνα με την ισλαμική σαρία.

Ο λαός του Aloush, ο οποίος ταξίδεψε στη Γενεύη για διαπραγματεύσεις, αποδέχθηκε μια μεταβατική κυβέρνηση.

Υπάρχουν Σύριοι μισθοφόροι. Ο Aloush παλεύει με το Front al-Nusra. Οι ομάδες της Τουρκίας από τις οποίες δημιουργήθηκε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός υπήρξαν νωρίτερα με το Μέτωπο της Αλ Nusra. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδύναμοι άνθρωποι, έλαβαν πολλά χρήματα, αυτοί πουλήθηκαν. Πρέπει να ακολουθούν τις εντολές των χορηγών τους.

Ο “Ισλαμικός Στρατός και το” Ισλαμικό Μέτωπο “διαπραγματεύονται στη Γενεύη

Επειδή οι ηγέτες τους παρήχθησαν στη Δύση. Συμβουλεύονται και πληρώνονται από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες και τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών του Κόλπου για την εκπλήρωση των στόχων αυτών των χωρών.

Είμαστε εδώ στο πιο πρόσθιο σημείο παρατήρησης της περιοχής Σέιχ Σάιντ. Αυτό είναι υπό τον έλεγχό μας. Πίσω από αυτά τα σπίτια και το al-Majbal είναι στρατιώτες καθεστώτος. Οι ένοπλες δυνάμεις μας απέχουν 200 μέτρα από εδώ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here