Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ΣΙΝΑ, Αίγυπτος – Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS δημοσίευσε ένα βίντεο που κήρυξε πόλεμο στον παλαιστινιακό μαχητικό οργανισμό Χαμάς.

Στο βίντεο, ένα μέλος του ISIS καλεί τη Χαμάς ως αποστάτες πριν εκτελέσει ένα μέλος της ταξιαρχίας Izzedine al-Qassam, τον μαχητικό βραχίονα της Χαμάς.

Ο ομιλητής δίνει επίσης απειλές “στους Εβραίους”. Η περιοχή εντολών ISIS είναι το Wilayet Sinai, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο στα σύνορα με τη Γάζα.

Είναι σύνηθες για τον ISIS να δηλώνει τον πόλεμο σε άλλες τζιχάντικες ομάδες, όπως η Χαμάς, οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ή η Αλ Κάιντα που συνδέει το Μέτωπο της Αλ Νούσρα στη Συρία. Το ISIS δεν κήρυξε ποτέ πόλεμο στο Ισραήλ και, σε μια περίπτωση, ζήτησε συγνώμη στο Ισραήλ όταν οι δυνάμεις του επιτέθηκαν στο Ισραήλ στα σύνορα Συρίας-Ισραήλ.

Σε μια εκδήλωση, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, ο Νασράλα, ανακοίνωσε ότι ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ αρνείται να επικοινωνήσει με τη Χαμάς λόγω της προδοσίας τους στη Συρία.

Ο ηγέτης της ομάδας αντίστασης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε εκρηκτική ομιλία υπερασπίστηκε το Ιράν εξηγώντας ταυτόχρονα ότι ο Συριακός πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν μπορεί να συγχωρήσει τη Χαμάς για την προδοσία τους στη Συρία.

Με τη Χαμάς μέρος του Άξονα Αντίστασης [Ιράν-Συρία-Χεζμπολάχ], η Χαμάς πρόδωσε τον αντιιμπεριαλιστικό και αντι-Σιωνιστικό συνασπισμό για να κυνηγήσει μεγάλα χρήματα από τα κράτη του Αραβικού Κόλπου που ποτέ δεν έπληξε.

Παρά την προδοσία, η Νασράλα αποκάλυψε ότι η Χεζμπολάχ και το Ιράν εξακολουθούν να επικοινωνούν με τη Χαμάς.

“Η επικοινωνία μεταξύ της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, καθώς και μεταξύ του Ιράν και της Χαμάς, δεν έχει τελειώσει ποτέ. Τα ζητήματα μεταξύ Χαμάς και Συρίας είναι κάτι άλλο”, ανέφερε.

“Γνωρίζω από την προσωπική σχέση μου με τον Assad ότι οτιδήποτε ωφελεί στρατηγικά τον Άξονα της Αντίστασης είναι πάντοτε αμφισβητήσιμο σε αυτόν”, συνέχισε.

Ο Ασαντ έχει κάθε δικαίωμα να μην συγχωρήσει ποτέ τη Χαμάς για την προδοσία τους. Παρά το γεγονός ότι η Συρία είναι το μοναδικό αραβικό κράτος που στηρίζει, και χρηματοδοτεί τη Χαμάς, στην αρχή του συριακού πολέμου το 2011, η Χαμάς έδειξε γρήγορα τα αληθινά τους χρώματα Wahhabi και καταδίκασε τον Assad και το λεγόμενο καθεστώς.

Δεν είναι ικανοποιημένοι με την ρητορική καταδίκη του μοναδικού ηγέτη του Αραβικού Κράτους που υποστήριξε την οργάνωσή τους, συνέχισαν επίσης να εκπαιδεύουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και να πολεμούν παράλληλα με άλλες τζιχάντ ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Al-Nusra Front.

Η Χαμάς, ως κύριοι μηχανικοί που σκάβουν σήραγγες για την παράνομη προμήθεια στη Γάζα, εκπαιδεύει επίσης τον ελεύθερο συριακό στρατό να σκάβει σήραγγες. Αυτές οι σήραγγες χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια από αντι-κυβερνητικές δυνάμεις για να τοποθετήσουν εκρηκτικά σε θέσεις του Στρατού, στρατώνες και κυβερνητικά κτίρια, σκοτώνοντας χιλιάδες από το 2011. Η Χαμάς συμμετέχει άμεσα στη δολοφονία χιλιάδων Σύριων μέσω αυτής της μεθόδου.

Επιπλέον, στοιχεία της μαχητικής πτέρυγας της Χαμάς συνεχίζουν να αγωνίζονται στη Συρία για ένα τζιχάντ κίνημα, παρά την υποστήριξη που τους παρείχε η Συρία στο παρελθόν.

Δυστυχώς, η ιρανική κρατική συσκευή επιλέγει να αγνοεί αυτόν τον παράγοντα και είναι κοινό και ατυχές το γεγονός ότι το PressTV, ο Fars και άλλα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν συνεχώς τη Χαμάς ως ομάδα αντίστασης και άξιες υποστήριξης. Δεν χρειάζεται να κοιτάξουν πολύ πίσω για να δουν την προδοσία που έκανε η Χαμάς στη Συρία και στον Άξονα της Αντίστασης. Αντίθετα, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η Hamas είναι ανεκτή από τον Άξονα Αντίστασης επειδή, ως ομάδα των Σουνιτών, βοηθά στην απόρριψη της λανθασμένης αντίληψης ότι ο Άξονας της Αντίστασης είναι ένας σιϊτικός συνασπισμός και όχι ένας αντιιμπεριαλιστικός και αντι- Σιωνιστικό άξονα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here