Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η προσπάθεια συγγραφής «εναλλακτικού εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της Ιστορίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», όπως σημειώνεται στο εισαγωγικό σημείωμα, ανήκει στο Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (CDRSΕΕ), ενός Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος που προάγει τη συνύπαρξη των βαλκανικών λαών και έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη. Το Κέντρο εξέδωσε τέσσερα εγχειρίδια κοινής Ιστορίας (Βιβλία Εργασίας) της ΝΑ Ευρώπης, τα οποία προτείνονται στα υπουργεία Παιδείας των βαλκανικών κρατών για ένταξη στα εκπαιδευτικά προγράμματά τους, προκειμένου να συμβάλουν στην ειρηνική συμβίωση και τη φιλία των Βαλκανίων.Η κοινή ιστορική αφετηρία των βαλκανικών λαών, κατά τους συγγραφείς, είναι η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αντικείμενο, μάλιστα, του πρώτου Βιβλίου Εργασίας. Χρονολογικά, ξεκινά επί των ημερών του Σουλτάνου Οσμάν Α’, το 1281, όταν ουσιαστικά συντίθεται το κράτος των Τούρκων Οθωμανών.

Coca Cola HBC
Πρόεδρος της Coca Cola 3Ε, στην Ελλάδα, είναι ο Γιώργος Δαυίδ, πρώην μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του CDRSEE και εκπρόσωπος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Ελλάδα.
Ο Γεώργιος Δαυίδ γεννήθηκε στην Κύπρο το 1937 και ξεκίνησε την καριέρα του στον όμιλο εταιρειών Α. Γ. Λεβέντη, στη Νιγηρία. Ανιψιός του Αναστασίου Γ. Λεβέντη. Η εταιρεία του Α. Γ. Λεβέντη ξεκίνησε από την Γκάνα και συνδέθηκε στενά με την οικονομία της Νιγηρίας, όταν ο ομογενής επιχειρηματίας αποφάσισε να επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων ήταν η αντιπροσωπεία της Κόκα-Κόλα, σε συνεργασία με την οποία δημιούργησε την επιχείρηση εμφιάλωσης «Nigerian Bottling Company». Στη συνέχεια, η εταιρεία Λεβέντη έκανε τέτοια θεαματική επέκταση,  που έφτασε να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση στη χώρα, μετά την «United Africa Company».
Σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου στην εταιρεία Κόκα-Κόλα, Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε., είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και των Εταιρειών Πέτρος Πετρόπουλος ΑΒΕΕ, Αλλατίνη ΑΒΕΕ, Τσιμέντα Τιτάν Α.Ε., καθώς και μέλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Κέντρου για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια, καθώς και πρόεδρος του αγγλόφωνου σχολείου Campion στην Αθήνα. Ο Γ. Δαυίδ έχει αναλάβει καθήκοντα διαχειριστή του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και συμμετέχει, επίσης, σε πολλούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο όμιλος Δαυίδ – Λεβέντη, που διοικείται από τον Γιώργο Δαυίδ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχήματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
ΤΙΤΑΝ
Ο Παπαλεξόπουλος Θεόδωρος είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και από τους Έλληνες που συμμετέχουν στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, μέλος επίσης του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ. Είναι ακόμα πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών για την Ανοικτή Κοινωνία» –χωρίς να είναι γνωστή οποιαδήποτε σχέση του με το Ίδρυμα για την Ανοικτή Κοινωνία του Σόρος. Στο Δ.Σ. της «Κίνησης Πολιτών για την Ανοιχτή Κοινωνία», το 2005, συμμετείχαν μεταξύ άλλων επίσης ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Λουκάς Κυριακόπουλος, ως αντιπρόεδρος, ο καθ. Ηλίας Κατσούλης, ως γενικός γραμματέας, το στέλεχος του ΣΥΝ, πρέσβης ε.τ. Κώστας Ζέπος, ο Ιωάν. Σιώτης, ο Αιμίλιος Ζαχαρέας και ο Ηλίας Γρίσπος, στέλεχος της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, Μεταξύ των μελών συγκαταλέγονται οι Νίκος Μουζέλης, Γιάννης Τζανετάκος, Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης.
ALPHA BANK
Αντιπρόεδρος (Μη Εκτελεστικό Μέλος) Ανδρέας Λ. Κανελλόπουλος. Γεννήθηκε το 1940 και είναι Πρόεδρος της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ.
Διοικητικό Συμβούλιο – Μη εκτελεστικά ανεξάρτητα μέλη
Θάνος Μ. Βερέμης Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης συμμετέχει από το 2000. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ από το 1988, έχοντας διατελέσει και Πρόεδρος από το 1995 έως το 2000.

 

Οι χορηγοί περιλαμβάνουν επίσης τους:

ΗΥΑΤΤ REGENCY
CARDS, ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη Δημοκρατία και τη Σταθεροποίηση [The European Commission, CARDS Democratic and Stabilisation Programme]
EIDHR, Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα [The European Initiative for Democracy and Human Rights (EIDHR)]
USAID (Τhe United States Agency for International Development- Υπηρεσία των Η.Π.Α. για τη Διεθνή Ανάπτυξη
[Η USAID είναι η κεντρική Υπηρεσία για την πολιτική εξωτερική βοήθεια των Η.Π.Α. Ο διευθυντής επιλέγεται από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. και η επικύρωση γίνεται από τη Γερουσία. Έχει εμπλακεί από την εκπαίδευση της αστυνομίας στις χώρες τις Λατινικής Αμερικής ως την υποστήριξη των Κόντρας, με αρκετά από τα μέλη της να είναι πράκτορες της CIA και του FBI. Πρόεδρος της USAID είναι ο Andrew Natsios, ανιψιός του Νίκολας Νάτσιος, ενός από τα «θρυλικά» στελέχη της CIA
Η USAID, σε συνεργασία με το «Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία», έχει συγκεντρώσει σημαντικά χρηματικά ποσά σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την Κούβα.
Μια από τις βασικές της δραστηριότητες είναι και η προώθηση γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων στις αναπτυσσόμενες χώρες (πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. δολαρίων).
Η USAID και ο Νάτσιος χρηματοδοτούσαν ελληνικές οργανώσεις και ιδρύματα που «προωθούσαν» την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν. Επί πλέον, συμμετείχαν στη συνάντηση των δωρητών στις Βρυξέλλες, λίγο πριν το δημοψήφισμα. Είχαν ανακοινώσει τότε πως οι Η.Π.Α. επρόκειτο να διαθέσουν 400 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούσαν στο 40% του ποσού που υπολογιζόταν ότι θα χρειαζόταν για την εφαρμογή του σχεδίου Ανάν, εκ των οποίων τα 100 εκατ. θα δίδονταν αμέσως και τα υπόλοιπα σταδιακά.
Όσον αφορά στο ρόλο της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο Ιράκ, αρκεί να αναφέρουμε ότι οι «ιδιωτικές εταιρείες πολέμου», που δραστηριοποιούνται στην περιοχή προσφέροντας στρατιωτικές κ.ά. υπηρεσίες, επισήμως υπογράφουν συμβόλαια ή με το υπουργείο Άμυνας της Αμερικής ή με το υπουργείο Εξωτερικών ή με την USAID.]
Λοποί χορηγοί είναι:
Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Αυστρίας.
Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Το Σύμφωνο Σταθερότητας στη Ν.Α. Ευρώπη (γερμανικό τμήμα), SCP.
Ο Ειδικός συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Ν.Α. Ευρώπη.
Το ελληνικό Υπ. Εξ.
Το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
IFA (Γερμανικό Ινστιτούτο για τις Διεθνείς Σχέσεις- Institute fuer Auslandsbezihungen e.V.),
Kulturkontakt, Αυστρία.
To πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Το Υπ.Εξ. της Σουηδίας.
To Yπ. Εξ. της Νορβηγίας.
Η Σουηδική υπηρεσία για την Ανάπτυξη και τη συνεργασία.
Το Υπ. Εξ. της Αγγλίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.
Το γραφείο της Norwegian People’s Aid για τη Ν.Α. Ευρώπη.
To Οpen Society Institute Macedonia (Σόρος – Σκόπια). Η Ομοσπονδία Κυπρίων Αμερικής.
Το ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συμβούλιο, Οσμάν Καβάλα
Το ίδρυμα Winston για την Παγκόσμια Ειρήνη.
Το Central European University (Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης του ιδρύματος Σόρος),
Το Πανεπιστήμιο Sabanci (Dr. Halil Berktay), Κωνσταντινούπολη,
Το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου (Dr. Mirela Luminita Murgescu and Dr. Bogdan Murgescu).
Ιδιώτες:
Ms. Stathis Potamitis, Mr. Pekin Baran, Mr. John Brademas, Mr. Nikos Efthymiadis, Mr. Matthew Nimetz, Mr. Stacey A. Polites, Mr. A. G. Spanos, Mr. Rigas Tzelepoglou, Mr. Spiros Voyadzis.
Νάσια Παναγούλια, Άρδην τ. 58

Άρα, ο διαμεσολαβητής για το θέμα του ονόματος του γειτονικού κράτους είναι έμμισθος υπάληλος του Σόρος που προωθεί την αλλαγή ιστορίας και την δημιουργία μακεδονικού έθνους και κράτους. Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να απαιτήσει να αποσυρθεί ο Νίμιτς και να καταγγείλει στην Διεθνή κοινότητα την μεροληψία και ανιστόρητη θέση του Μάθιου Νίμιτζ.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here