Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Harald Schuman ηγήθηκε ενός εκτενούς ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να ρίξει φως στα “σκοτεινά πλοκάμια” των ανθρώπων που βρέθηκαν πίσω από την τρόικα.
Ο Harald Schuman περιηγήθηκε στη χώρα μας περιγράφοντας την αγριότητα με την οποία επιβλήθηκε το μνημόνιο. Σχολιάζει το γεγονός πως παρακάμφθηκαν ευρωπαϊκές συνθήκες και εθνικά κοινοβούλια για να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα λιτότητας που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και εκατομμύρια ανθρώπους στα όρια της φτώχειας και ψάχνει τις λεπτομέρειες πίσω από τις συμφωνίες.

Π. Ν. Μπατίστα Διευθυντής Δ.Ν.Τ.: Το ΔΝΤ παραβίασε το καταστατικό του για να επιβάλει στην Ελλάδα να σώσει τις Γαλλογερμανικές τράπεζες

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι ο Πάολο Νογοθέρα Μπατίστα, Βραζιλιάνος, γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, γνώριζε πως το χρέος δεν ήταν βιώσιμο. “Το ΔΝΤ δεν μπορούσε να δώσει οικονομική βοήθεια σε ένα κράτος, εφόσον το χρέος ήταν μη βιώσιμο. Τι έγινε; Αλλάξαμε τον κανονισμό, έτσι ώστε να μπορεί ο οργανισμός να παρέχει τη βοήθεια. Έμεινα έκπληκτος εκείνες τις ημέρες από την έλλειψη διαφάνειας όλη της διαδικασίας“.

Αντίστοιχα ο Φιλίπ Λεγκρέν, πρώην σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ξεκάθαρα πως όλο το σχέδιο αφορούσε στη σωτηρία των γαλλικών και των γερμανικών τραπεζών και όχι του ελληνικού λαού. “Ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν δεν ήθελε να επιβάλει απώλεια κεφαλαίων στις γαλλικές τράπεζες, δεδομένου και του γεγονότος πως προσέβλεπε σε μια υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας. Από την πλευρά τους οι Γερμανοί τραπεζίτες έπεισαν την Άνγκελα Μέρκελ πως θα ήταν δραματικό να χάσουν κεφάλαια” σημείωσε και συμπλήρωσε:

Έτσι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα σαν αυτή να είχε μόνο παροδικά προβλήματα.  Έτσι καταπάτησαν έναν από τους βασικούς κανόνες της συνθήκης του Μάαστριχ, τον κανόνα της μη διάσωσης. Αποφάσισαν να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα, όχι για να σώσουν τη χώρα, αλλά τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες“.  Όπως σημειώνει το μέγεθος των απωλειών για τις τράπεζες σε άλλη περίπτωση θα ήταν 20 δισ ευρώ για τις γαλλικές και 17 δις για τις γερμανικές τράπεζες.

Τον Mάρτιο του 2015 ο Διευθυντής του ΔΝΤ παραδέχεται: Το Ελληνικό Bailout (το όλο μνημονιακό σχέδιο που περιλαμβάνει αυστηρή λιτότητα με σκοπό την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους και την παράταση των δανεισμών) ήταν ένα σχέδιο συντονισμένο προκειμένου “να διασωθούν οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες”

Για πρώτη φορά δημοσίως, αν και ήταν κοινό μυστικό σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο, ένας υπάλληλος του ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης κατά τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν προς όφελος των Ελλήνων σε καμμία περίπτωση … “Έδωσαν χρήματα για να διασωθούν οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες και όχι η Ελλάδα ” δήλωσε ο Πάολο Μπατίστα, ένας από τους Εκτελεστικούς Διοικητικούς Συμβούλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση του Alpha. Ο Μπατίστα, στη συνέχεια επέκρινε έντονα όχι μόνο την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και το ΔΝΤ και την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την υπερβολική υπεράσπιση της Ευρώπης σε σχέση με την Ελλάδα.

Σε αυτό το μήκος κύμματος, εξέφρασε και ο Ντάϊσελμπλουμ τις θέσεις του τον Ιανουάριο του 2018

Ντάισελμπλουμ: Οι τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των φορολογούμενων και με λάθος τρόπο

Για το κατά πόσο συμφωνεί με τον Όλι Ρεν ότι το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας έγινε για να στηριχτούν οι τράπεζες, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι στην αρχή της κρίσης «σε όλες τις χώρες το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τράπεζες».

«Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ντάισελμπλουμ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here