Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Οι πηγές στη Μέση Ανατολή ξεδιπλώνονται με την παραίτηση του Πρωθυπουργού του Λιβάνου Χαρίρι. Η παραίτηση του Χαρίρι, που παραγγέλθηκε από τη Σαουδική Αραβία και από την εκτίμησή μας και το Ισραήλ, σηματοδοτεί μια νέα φάση πολέμων καθώς το “πείραμα ISIS” καταλήγει στο τέλος.

Ο Χάριρι υποστήριξε ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν. Από το UK Guardian:

“Ζούμε σε κλίμα παρόμοιο με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε πριν από τη δολοφονία του [πατέρα του, ο πρώην πρωθυπουργός] μάρτυρας Ραφίκ Χαρίρι. Έχω αντιληφθεί τι σχεδιάζεται κρυφά για να στοχεύσει τη ζωή μου “, ανέφερε σε τηλεοπτική ομιλία το Σάββατο.

Ο Χαρίρι είπε ότι το Ιράν “χάνει στην παρέμβασή του στις υποθέσεις του αραβικού κόσμου” και ότι ο Λίβανος θα «ανέβαινε όπως είχε κάνει στο παρελθόν» και «θα κόψει τα χέρια που επεκτείνονται άσχημα σε αυτό».

Ωστόσο, οι πηγές μας λένε ότι η παραίτηση του Χάριρι σηματοδοτεί ένα νέο γύρο συγκρούσεων.

Ο νέος “πόλεμος πληρεξουσιότητας” που προορίζεται να αντικαταστήσει το ISIS θα έχει ένα σημαντικό στοιχείο της τρομοκρατίας και, σύμφωνα με τις πηγές ασφάλειας της Συρίας, απειλεί τα κράτη του Κόλπου, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

“Η Σαουδική Αραβία έχει αρχίσει να ριζοσπαστικοποιεί τους Κούρδους, που συνήθως ταξιδεύουν ελεύθερα στη Δύση. Οι αμερικανικές ένοπλες και εκπαιδευμένες δυνάμεις τους στη Συρία μαζί με τις παρατάξεις στο KRG “μετά το Barzani” στο Ιράκ θα είναι η νέα δύναμη της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόκειται για μια ομάδα εξουσιοδοτημένων αξιωματούχων της Wahhabist, οργανωμένη και χρηματοδοτούμενη από τη Σαουδική Αραβία. Η Σαουδική Αραβία παρέσχε πάντα οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στο ISIS και το έχει κάνει δημόσια, ενώ η διεθνής κοινότητα παρέμεινε σιωπηλή.

Οι ηγέτες του ISIS και οι πιο αφιερωμένοι μαχητές που επιβιώνουν, μεταφέρονται μέσω των γραμμών SDF και μεταφέρονται σε ασφαλή καταφύγια ανάμεσα στα στρατόπεδα προσφύγων κατά μήκος των συνόρων της Ιορδανίας.

Σύριοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι αυτά τα στρατόπεδα, τα οποία δεν είναι ανοικτά σε οργανώσεις βοήθειας ή άλλες ΜΚΟ, παρέχουν εκπαίδευση τρομοκρατών και επαναφορά 20.000 μαχητών που επιβίωσαν από τις μάχες στη Συρία και το Ιράκ.

Πριν από τρεις εβδομάδες, η Ρωσία δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν ότι φορτώνονται αμερικανικά οχήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ISIS εντός ελεγχόμενων περιοχών της SDF . Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι το SDF και το ISIS συντονίζουν τη Συρία.

Τις τελευταίες 60 ημέρες, η Σαουδική Αραβία άρχισε να αγοράζει ηγέτες των Σύρων Κούρδων (SDF), σε μια προσπάθεια να αγοράσει έναν εμφύλιο πόλεμο στη Συρία που μπορεί να τραβήξει τόσο τις ΗΠΑ όσο και τη Ρωσία.

Μαζί με αυτό, κινείται σε ολόκληρη την περιοχή, αποσταθεροποιώντας την Ιορδανία και ακόμη και τις χώρες του Κόλπου, βρίσκονται σε κίνηση καθώς και στο Ιράκ.

Η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ έχουν παραγγείλει τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Χαρίρι να παραιτηθεί. Πιστεύουμε ότι έχει προγραμματιστεί ένας πόλεμος εναντίον του Λιβάνου και του Κουρδιστάν, όπου μπορούν να δημιουργηθούν βάσεις για τον ευρύτερο πόλεμο.

Ο στόχος που φαίνεται, και όχι για πρώτη φορά, είναι το χάος.

Ταυτόχρονα, στο στρατόπεδο εκπαίδευσης των ΗΠΑ στο al Tanf στη Νότια Συρία, τα υπόλοιπα του ISIS συγκεντρώνονται από την περιοχή και μετασχηματίζονται σε μια νέα «συγκρατημένη αντιπολίτευση» από τη Σαουδική Αραβία, για να ξανανοίξουν ένα μέτωπο στη νότια πλευρά της Συρίας, όπου η Σαουδική Αραβία Ο στρατός της Αραβίας μπορεί να αναπτυχθεί.

Συμμετοχή των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν χτίσει μια σειρά βάσεων σε όλη τη Συρία με ένα εσωτερικό της πόλης Raqqah να έρχεται σε απευθείας σύνδεση στις αρχές Νοεμβρίου. Υπάρχουν επίσης βάσεις στο Rimelan στο Hasakah Governate, το Kobani στην επαρχία του Aleppo και μια σημαντική βάση στο Sheddai, κοντά στις μεγαλύτερες κοιτάσματα πετρελαίου της Συρίας, μια σύμπτωση φυσικά.

Οι αμερικανικές συνοδείες από την Παλμύρα και το Κάλαμον εντοπίστηκαν σήμερα, όπως και μια ντουζίνα ή περισσότερα ελικόπτερα που συγκέντρωναν τρομοκράτες τόσο από τη Συρία όσο και από το Ιράκ.

Η “Ανατολική ομάδα λιονταριών”, στην Ιορδανία, θα γίνει κινητοποίηση του πολυεθνικού πολέμου, ΗΠΑ, Σαουδική, Βρετανική, Ισραηλινή, εναντίον της Συρίας. Αυτή η δύναμη των 20.000 ανθρώπων θα δημιουργήσει μια τρομοκρατική οργάνωσης κατά της Συρίας η οποία μπορεί να αντισταθεί με επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης και των ΗΠΑ σύμφωνα με αξιωματούχους της Συρίας.

Ορισμένες δυνάμεις των Κούρδων SDF προσλαμβάνονται τώρα σε αυτήν την οργάνωση. Οι Σύριοι Κούρδοι, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πηγές της Συρίας, ήρθαν σε αυτό το έθνος ως ριζοσπαστικοποιημένοι πρόσφυγες (πάντα αμφισβητούμενοι).

Ταυτόχρονα, στο Ιράκ υπάρχουν πολιτικές κινήσεις εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Μαλίκι και του κυβερνητικού σιϊτικού συνασπισμού. Οι κάρτες ανασχηματίζονται, επειδή ένας νέος πόλεμος, όπως τα απομεινάρια του ISIS, ο ισραηλινός στρατός αντιπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας, σφαγιάζονται στα συριακά / ιρακινά σύνορα.

Η παραίτηση του Χάριρι αποσκοπεί στην τόνωση μιας ευρείας σουνιτικής / σιιτικής σύγκρουσης, απομονώνοντας τη Χεζμπολάχ.

Ο Χάριρι ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά τις επισκέψεις του στη Σαουδική Αραβία. Η παραίτηση έρχεται επίσης λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανακοίνωση των σχεδίων να ενταχθεί σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με το Λιβανέζικο Κίνημα Αντίστασης Χεζμπολάχ. Έγινε πρωθυπουργός το 2016 μετά από μια άλλη θητεία μεταξύ Νοεμβρίου 2009 και Ιουνίου 2011.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here