Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ο Peter Koenig ως οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας και γεωπολιτικός αναλυτής είναι καθ΄ύλην αρμόδιος να μας πει το παρασκήνιο της δολοφονίας Καντάφι από τους δυτικούς. Μιλάει για τους κινδύνους που αντιμετώπιζε το δολλάριο, Fed και η Γαλλική αποικιοκρατία από τον φιλόδοξο ηγέτη της Λιβύης που αγωνίστηκε να ελευθερώσει την Αφρική από τον Δυτικό ιμπεριαλισμό.

Ερωτήσεις Ρωσία TV24: Ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο Καντάφι σκοτώθηκε και το ΝΑΤΟ εισέβαλε στη Λιβύη;

PK: Ο κ. Muammar Gaddafi σίγουρα δεν σκοτώθηκε για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο κ. Καντάφι ήθελε να ενδυναμώσει την Αφρική. Είχε ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας Αφρικανικής Ένωσης, με βάση ένα νέο αφρικανικό οικονομικό σύστημα. Είχε ένα σχέδιο να εισαγάγει το «Χρυσό Δηνάριο» ως υποστήριξη για τα αφρικανικά νομίσματα, έτσι ώστε να μπορούν να απελευθερωθούν από το δυτικό νομισματικό σύστημα που κυριαρχούσε στο δολάριο, που κρατά και συνεχίζει να απαλλοτριώνει την Αφρική τους τεράστιους φυσικούς πόρους της Αφρικής, ιδιαίτερα το πετρέλαιο και τα ορυκτά. Ως πρώτο βήμα, προσέφερε αυτή την προσοδοφόρα και πολύ ωφέλιμη εναλλακτική λύση σε άλλα μουσουλμανικά αφρικανικά κράτη, αφήνοντας όμως ανοιχτό σε όλες τις άλλες αφρικανικές χώρες να ενταχθούν.

Την εποχή που η τότε υπουργός Εξωτερικών του Ομπάμα Χίλλαρι Κλίντον, και ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί, με επικεφαλής τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, δολοφόνησαν τον Καντάφι, στις 20 Οκτωβρίου 2011 – τα αποθέματα χρυσού της Λιβύης εκτιμήθηκαν σε περίπου 150 τόνους και περίπου το ίδιο ποσό ασήμι. Η εκτιμώμενη αξία την εποχή εκείνη ήταν 7 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Είναι η εικασία σας ποιος μπορεί να έχει κλέψει αυτόν τον τεράστιο θησαυρό από τον λαό της Λιβύης. Από την ημερομηνία αυτή, δεν βρίσκεται πουθενά.

Ο Καντάφι ήθελε επίσης να αποσυνδέσει τις πωλήσεις του πετρελαίου από το δολάριο, δηλαδή να μην εμπορεύεται πλέον υδρογονάνθρακες σε δολάρια ΗΠΑ, όπως και ο κανόνας των ΗΠΑ / ΟΠΕΚ που επιβλήθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Άλλοι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή θα είχαν ακολουθήσει. Στην πραγματικότητα, το Ιράν είχε ήδη το 2007 σχέδιο για την εισαγωγή του πετρελαϊκού εμπορίου της Τεχεράνης, όπου οποιοσδήποτε μπορούσε να εμπορεύεται υδρογονάνθρακες σε νομίσματα διαφορετικά από το αμερικανικό δολάριο. Η ιδέα αυτή έσπασε ξαφνικά, όταν ο Μπους άρχισε να κατηγορεί το Ιράν ότι σχεδίαζε να κατασκευάσει μια πυρηνική βόμβα, η οποία, φυσικά, ήταν κατασκευασμένο ψέμα, επιβεβαιώθηκε από τους 16 σημαντικότερους αμερικανικούς οργανισμούς ασφαλείας – και αργότερα, πυρηνική ασφάλεια – ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), στη Βιέννη. Η Ουάσιγκτον χρειάστηκε ένα πρόσχημα για να σταματήσει την αποδολλαριοποίηση πετρελαίου της Τεχεράνης που θα είχε αποδεκατίσει την ανάγκη για δολάρια, και κατά πάσα πιθανότητα θα σήμαινε το τέλος της ηγεμονίας του δολαρίου.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε την ίδια ιδέα. Υποσχέθηκε ότι μόλις το δολοφονικό και εγκληματικό εμπάργκο που επέβαλε ο ΟΗΕ – φυσικά υπαγορεύτηκε από την Ουάσινγκτον – θα έληγε το 2000, θα πωλούσε τη βενζίνη του σε ευρώ. Σκοτώθηκε.

Το νέο σχέδιο του Καντάφι για την Αφρική θα σήμαινε ένα εντελώς νέο τραπεζικό σύστημα για την Αφρική, μακριά από τις σημερινές δυτικές (κυρίως της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου) κεντρικές τράπεζες που κυριαρχούσαν στα αφρικανικά νομίσματα. – Θα μπορούσε να σήμαινε την κατάρρευση του αμερικανικού δολαρίου – ή τουλάχιστον ένα τεράστιο χτύπημα σε αυτό το ψεύτικο δολάριο με βάση το δυτικό νομισματικό σύστημα.

Έτσι, το Χρυσό Δηνάριο δεν έγινε. Κάποιος – μέχρι σήμερα – που απειλεί την ηγεμονία του δολαρίου θα πρέπει να πεθάνει. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε άλλος εκτός από την Κίνα και τη Ρωσία, επειδή έχουν ήδη από μερικά χρόνια αποσπάσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία τους από το δολάριο, εφαρμόζοντας υδρογονάνθρακες καθώς και άλλες διεθνείς συμβάσεις σε χρυσό ή σε αντίστοιχα τοπικά νομίσματα. Αυτό μόνο έχει ήδη συμβάλει στη μείωση της κατοχής δολαρίων στα διεθνή αποθέματα από περίπου 90% πριν από 20 περίπου χρόνια σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 50% έως 60% σήμερα.

Η Ουάσινγκτον / CIA προκάλεσε επίσης την “Αραβική Άνοιξη” για να μετατρέψει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή σε μια τεράστια ζώνη χάους – η οποία φυσικά σήμερα είναι. Και δεν υπάρχουν σχέδια για να τα εξασφαλίσουμε και να τα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, σε ό, τι ήταν πριν. Αντίθετα, το χάος επιτρέπει να χωρίσει και να κατακτήσει – να Balkanize, όπως και το σχέδιο για τη Συρία και το Ιράκ. Μια από τις κατευθύνσεις της Ουάσινγκτον που οδήγησε τους δυτικούς στόχους αυτού του χάους της διαρκούς σύγκρουσης είναι να εγκαταστήσει τελικά ένα σύστημα ιδιωτικών κεντρικών τραπεζών στις χώρες της Μέσης Ανατολής / Βόρειας Αφρικής που ελέγχονται από την Ουάσιγκτον – ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες, στο Federal Reserve (FED) οι Ρότσιλντ και ο Ελευθεροτεκτονισμός. Αυτό αναμένεται να συμβάλει στη σταθεροποίηση της ηγεμονίας του δολαρίου, καθώς οι υδρογονάνθρακες που παράγονται στην περιοχή αυτή παράγουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε διαπραγμάτευση ανά έτος.

Ο Καντάφι ήθελε επίσης να εισαγάγει ή είχε ήδη αρχίσει να εισάγει στην Αφρική ένα ασύρματο τηλεφωνικό σύστημα που θα έπληττε τα αμερικανικά / ευρωπαϊκά μονοπώλια, με τις Alcatels και τις AT και T αυτού του κόσμου, οι οποίες κυριαρχούν και σφετερίζουν την αφρικανική αγορά χωρίς σκάλες.

Ο Καντάφι δεν ήταν μόνο ο ηγέτης της Λιβύης,που είχε φιλοδοξίες να απελευθερώσει την Αφρική από τις κακοήθεις αγκάθες της δύσης. Παρά το γεγονός ότι ονομάζεται δικτάτορας και δεσπότης από τη δύση – το κάνουν σε οποιονδήποτε δεν υποτάσσεται στους κανόνες της Ουάσινγκτον – τον αγαπούσαν πολύ οι Λίβυοι. Είχε περισσότερο από 80% έγκριση από τον λαό της Λιβύης. Η πετρελαϊκή τύχη της Λιβύης του επέτρεψε να δημιουργήσει ένα κοινωνικό σύστημα στη χώρα του, όπου όλοι θα επωφελούνταν από τον πλούτο της γης – δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων υποτροφιών στο εξωτερικό, σύγχρονες υποδομές, κορυφαία τεχνολογία στην ιατρική και πολλά άλλα.

Ρωσία TV24: Γιατί το χρυσό δηνάριο θα ήταν απαράδεκτο για τους δυτικούς ηγέτες; Ή όχι?

PK: Ναι, το χρυσό Δηνάριο ήταν εντελώς απαράδεκτο για τους δυτικούς ηγέτες. Μπορεί να έχει καταστρέψει την ηγεμονία του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς και τον έλεγχο της Ευρώπης πάνω στην αφρικανική οικονομία – που δεν είναι τίποτε λιγότερο από τον νεο-αποικισμό της Αφρικής – με πολλούς τρόπους χειρότερα από ό, τι συνέβη για τα τελευταία 400 ή 800 χρόνια δολοφονικού στρατιωτικού αποικισμού και καταπίεσης -που είναι από τη διαδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη, μόνο πιο διακριτικά.

Κοιτάξτε τις προεδρικές εκλογές της Ακτής του Ελεφαντοστού το 2010. Ο ανυπότακτος «μη εκλεγμένος» Πρόεδρός τους, ο Alassane Ouattara, ήταν σε σχέση με τον λαϊκό υποψήφιο, Laurent Gbagbo. Ο Gbagbo δήλωσε ότι κέρδισε τις εκλογές και ζήτησε μια καταμέτρηση που δεν έγινε δεκτή. Ο Ouattara, πρώην προσωπικό του ΔΝΤ, προωθήθηκε, βασικά με τη «σύσταση» του ΔΝΤ. Είναι ο αγώνας των νεοφιλελεύθερων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων – και οδηγεί μια νεοσυντηρητική κυβέρνηση – μια οικονομία στην υπηρεσία των δυτικών εταιρειών. Αυτό θέλησαν. Αυτό πήραν. Ο σύγχρονος αποικισμός είναι πολύ ζωντανός και ακμάζων. Ονομάζω αυτό ένα οικονομικό πραξικόπημα, υποκινούμενο από ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο Laurent Gbagbo κατηγορήθηκε για βιασμό, δολοφονία και άλλες φρικαλεότητες και αμέσως μεταφέρθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (sic-sic) – τι δικαιοσύνη; – στη Χάγη, όπου περιμένει πέντε χρόνια για δίκη που ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου 2016 και βρίσκεται σε εξέλιξη. Στις 15 Μαΐου 2017, επεκτάθηκε στην αίτηση του Εισαγγελέα να συγκεντρώσει περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, είναι απλώς μια φάρσα για να πιέσει το κοινό να πιστέψει ότι παίρνει δίκαιη δίκη. Ήδη στις ακροάσεις του 2014, ο Gbagbo κρίθηκε ένοχος όλων των κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών, των βιασμών και άλλων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Όπως ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, είναι ένας ενοχλητικός κρατούμενος, ή χειρότερα θα ήταν ελεύθερος. Έτσι, πιθανότατα θα κλειδωθεί – και κάποια μέρα αυτοκτονία ή να πεθάνει από μια «καρδιακή προσβολή». Το κλασσικό. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Δύση απομακρύνεται από δυνητικούς μάρτυρες των άθλιων εγκλημάτων τους. Τέλος της ιστορίας. Κανένας δεν λαχταράει, επειδή ο «ελεύθερος κόσμος» έχει θεωρηθεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι απάνθρωποι τυράννοι. Αυτός ακριβώς είναι ο τίτλος των δυτικών μέσων ενημέρωσης για τον Μουαμάρ Καντάφι: Θάνατος ενός τυράννου.

Από την άλλη πλευρά, το 2015, ο Ouattara επανεξελέγει. Αυτό λένε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Αποικισμός υπό την ηγεσία της Αφρικής. Προστατεύεται από τον γαλλικό στρατό.

Επιστροφή στη Λιβύη: Πάρτε τη συγκεκριμένη περίπτωση της Γαλλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Η γαλλική Κεντρική Τράπεζα, η Banque de France, υποστηρίζει το νόμισμα της Δύσης και της Κεντρικής Αφρικανικής Νομισματικής Ένωσης, το φράγκο CFA. Για παράδειγμα, η Κεντρική Τράπεζα της Δυτικής Αφρικής καλύπτεται, δηλαδή ελέγχεται, από το 70% περίπου της Banque de France. Η Banque de France έχει σχεδόν πλήρη έλεγχο της οικονομίας των πρώην αποικιών της Δυτικής Αφρικής. Δεν είναι περίεργο, ο Σαρκοζί, ένας δολοφόνος και εγκληματίας πολέμου – λυπάμαι, πρέπει να ειπωθεί, υποστηρίζεται από την Χίλαρι – ένας δολοφόνος και εγκληματίας πολέμου, πιέζουν το ΝΑΤΟ να καταστρέψει τη χώρα και να σκοτώσει χιλιάδες Λίβυους, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι. Οι περίφημες λέξεις της Χίλαρι: «Ήρθαμε εμείς που είδαμε ότι πέθανε». Και αυτό είπε χωρίς ντροπή, γελοία, γελώντας. Ο όρος ανθρώπινη ύπαρξη εξακολουθεί να ισχύει για ένα τέτοιο τέρας;

Ρωσία TV24: Ποιες χώρες ενδιαφέρονται περισσότερο για την ανάκαμψη της Λιβύης και γιατί; Ποιες είναι οι πιθανότητες για την επισκευή της οικονομίας της Λιβύης;

ΠΚ: Λοιπόν, αν κάποιος ενδιαφέρεται για την ανάκαμψη της Λιβύης, θα είναι πρώτα οι Λίβυοι που ζουν ακόμα στη Λιβύη, επειδή τώρα ζουν σε μια Λιβύη χάους και υψηλού εγκλήματος, οικονομικών μαφίας, τυραννίας από ηγεσία συμμοριών. Σίγουρα έχουν συμφέρον να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Οι γειτονικές χώρες της Βόρειας Αφρικής θα πρέπει επίσης να ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση της τάξης και την ανοικοδόμηση της υποδομής και της οικονομίας της Λιβύης, σταματώντας τη διάδοση του υψηλού εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Έχουν χάσει έναν σημαντικό εμπορικό εταίρο.

Φυσικά, η υπόλοιπη Αφρική, που υπέφερε από τον συνεχή αποικισμό της Δύσης μετά την κατάρρευση του Καντάφι, θα πρέπει επίσης να ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της Λιβύης. Ξέρουν ότι ποτέ δεν θα είναι η ίδια η Λιβύη που ήταν εκεί για να βοηθήσει την οικονομία τους, να τους βοηθήσει να ξεφορτωθούν τις δυτικές μπότες και τις κυνόδοντες εκμετάλλευσης.

Και η Ευρώπη – θα έπρεπε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την αποκατάσταση της τάξης και για μια πραγματική οικονομία στη Λιβύη – καθαρίζοντάς την από μια δολοφονική μαφία που προωθεί τα ναρκωτικά και το εμπόριο των δουλεμμάτων που καταλήγουν στην Ευρώπη. Η Λιβύη σήμερα είναι ένας από τους βασικούς κόμβους για τους πρόσφυγες από την Αφρική προς την Ευρώπη. Αντί να βοηθήσουν τους Λίβυους να έρθουν στην ειρήνη στα σύνορά τους και να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το 2015 μια νέα Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής και συγκεκριμένα τη Λιβύη – καταστρέφοντας τα προσφυγικά σκάφη, αν δεν μπορούν να τα σταματήσουν να εγκαταλείψουν την Τρίπολη, τη Βεγγάζη και άλλα λιμάνια της Λιβυκής.

Φυσικά, η Ευρώπη χωρίς σπονδυλική στήλη δεν τολμά να λέει ότι θα ήθελε να επαναπροσδιορίσει τη Λιβύη σε μια λειτουργική κατάσταση. Η Λιβύη είναι το έδαφος της Ουάσινγκτον – και η Ουάσιγκτον επιθυμεί να συνεχιστεί το χάος στη Λιβύη. Καθώς η Λιβύη είναι ένα τρομερό έδαφος για την εκπαίδευση και την πρόσληψη τρομοκρατών, και την εμπορία σκλάβων. μια χώρα όπου το έγκλημα ευνοεί και η CIA περικόπτει, καθώς αυτές οι εγκληματικές δραστηριότητες κατευθύνονται από τη CIA και τις θυγατρικές της. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν το βλέπει αυτό. Για αυτούς είναι όλα τα λάθη του δικτάτορα Καντάφι, ο οποίος ευχαρίστησε την καλοσύνη εξαλείφθηκε από τις δυτικές δυνάμεις, τους άρχοντες των χρημάτων και την απληστία.

Ρωσία TV24: Πριν από δεκαετίες η Λιβύη ήταν πολύ επιτυχημένη από οικονομική άποψη. Ποια βασικά πράγματα θα μπορούσατε να θυμάστε;

PK: Η Λιβύη ήταν μια οικονομικά και κοινωνικά επιτυχημένη χώρα, αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη της Αφρικής. Η ευημερία από το πετρέλαιο συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό ο Καντάφι με τους συμπατριώτες του. Η Λιβύη διέθετε ένα ασφαλές δίκτυο κοινωνικής ασφάλισης, μια εξαιρετική υποδομή μεταφοράς, δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και σύγχρονα νοσοκομεία, εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικό εξοπλισμό, δωρεάν εκπαίδευση για όλους – και οι φοιτητές μπορούσαν ακόμη να λάβουν υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό.

Κάτω από τον Πρόεδρο Καντάφι, η Λιβύη δημιούργησε φιλικές σχέσεις βασιζόμενες στην αλληλεγγύη με άλλα αφρικανικά κράτη και ήταν πάντα πρόθυμη να βοηθήσει εάν ένα “αδελφό έθνος” αντιμετώπιζε προβλήματα. Ο Καντάφι ήταν λίγο σαν τον Ουγκό Τσάβες στη Νότια Αμερική. Είχε μια μεγάλη καρδιά και χάρισμα, ίσως όχι τόσο για τους δυτικούς ηγέτες, αλλά σίγουρα για τον πληθυσμό της Λιβύης. Ωστόσο, κατηγορείται για τυραννία από τη Δύση και λέγεται ότι είχε υποστηρίξει οικονομικά την Προεδρική εκστρατεία του Σαρκοζί – τον Σαρκοζί, τον ίδιο τον «ηγέτη» (sic-sic), ο οποίος στη συνέχεια βοήθησε την Χίλαρι να σκοτώσουν τον Καντάφι. Εάν αυτό δεν λέει πολλά για τους εγκληματίες της Ευρώπης – τι θα κάνει;

Ο Μουαμάρ Καντάφι κατηγορήθηκε από την Ουάσινγκτον – μια κατηγορία που επαναλήφθηκε αμέσως από τις ευρωπαϊκές μαριονέτες χωρίς σκλάβους, ότι ήταν υπεύθυνη για το βομβαρδισμό του Πάναμο του Πάουνα το Δεκέμβριο του 1988 στο Λόκερμπι της Σκωτίας. Περισσότεροι από 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή. Δεν ανακαλύφθηκαν τεράστιες αποδείξεις ότι η Λιβύη βρισκόταν πίσω από την πλοκή. Αλλά ήταν ένας καλός λόγος για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κυρώσεων κατά του καθεστώτος του Καντάφι. Πιθανότατα ήταν μια ψεύτικη σημαία. Ποιο ενδιαφέρον θα έπρεπε να έχει κάποιος να καταρρίψει τη συγκεκριμένη πτήση, εκτός από τη σύσφιγξη σε μια χώρα πλούσια σε πετρέλαιο.

Ρωσία TV24: Τώρα βλέπουμε ότι η παραγωγή πετρελαίου έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 50% του επιπέδου του 2011. Μπορούμε να αναμένουμε ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται και να επηρεάζει την αγορά πετρελαίου;

PK: Ναι, η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης έχει αυξηθεί σε περίπου 50% του επιπέδου του 2011. Η Λιβύη είναι γνωστή για την εξαιρετικά υψηλή ελαφριά βενζίνη της, η οποία διεξάγει υψηλές τιμές. Είναι μια αγορά που μπορεί να επηρεαστεί από την ενισχυμένη παραγωγή της Λιβύης. Αλλά ποιος ωφελεί πραγματικά αυτή την αύξηση της παραγωγής; – Πιθανόν όχι οι Λίβυοι, αλλά οι διεθνείς εταιρείες, κυρίως Αμερικανοί και Γάλλοι πετρελαϊκοί γίγαντες. Ονομάζουν τα πλάνα στα επίπεδα παραγωγής. Είναι μέρος του διεθνούς καρτέλ των χειριστών τιμών πετρελαίου, όπως και οι τραπεζίτες της Wall Street, κυρίως Goldman Sachs.

Ρωσία TV24: Οι κυρώσεις κατά της Λιβύης έχουν αρθεί και όλα τα εμπόδια για τις ξένες επενδύσεις έχουν εξαφανιστεί επίσης. Σημαίνει ότι ο νομός θα αντιμετωπίσει σύντομα την ανάκαμψη;

PK: Οι κυρώσεις μπορούν να αρθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ξένες επενδύσεις θα εισρεύσουν τώρα στη Λιβύη. Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από χάος και αταξία – και κατά τη γνώμη μου θα παραμείνει στο προσεχές μέλλον. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Ουάσινγκτον. Οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μια φωλιά εγκλημάτων και ένα έδαφος αναπαραγωγής τρομοκρατών που συνεργάζεται στενά με την Ουάσινγκτον και τις μυστικές υπηρεσίες της – να παρέχει τρομοκράτες για να πολεμήσουν πολέμους των ΗΠΑ γύρω από τη Μέση Ανατολή, και το Ιράκ – και τώρα ακόμη και στο Αφγανιστάν – και ποιος ξέρει πού αλλού.

Ρωσία TV24: Πώς αξιολογείτε σήμερα την πολιτική κατάσταση στη χώρα;

PK: Όσο θα ήθελα να τελειώσω με μια θετική σημείωση, είναι δύσκολο. Όσο η CIA, κύριος ηθικός αυτουργός όλων των πολέμων στη Μέση Ανατολή, χρησιμοποιεί το σκόπιμα δημιουργημένο λιβυκό χάος για να εκπαιδεύσει και να στρατολογήσει ισλαμιστές μαχητές της Πολιτείας, Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που διαφέρουν μόνο ως προς το όνομα αλλά έχουν τον ίδιο στόχο – αλλαγή καθεστώτος στη Συρία – οι προοπτικές για ένα προβλέψιμο λαμπρό μέλλον είναι αμυδρές.

Φυσικά, πολλά εξαρτώνται από την απρόβλεπτη Προεδρία του Τrumπ. Θα αναζητήσει ειρήνη στη Μέση Ανατολή; – Αυτή θα είναι η έκπληξη του Αιώνα – ή θα συνεχίσει στην πορεία που υπαγορεύει το Deep State (και όχι μόνο για να σώσει το δέρμα του) – να συνεχίσει την καταστροφή της Μέσης Ανατολής, την Βαλκανιοποίηση της Συρίας – όλα σαν ένα σκαλοπάτι στο Full Spectrum Η κυριαρχία – όπως είναι γραμμένη στην Αμερικανική Βίβλο – το PNAC – Σχέδιο για έναν νέο αμερικανικό αιώνα – που περιγράφει την «αμερικανική Pax Romana». Ήταν τα πιο αιματηρά 200 – 300 χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εδώ έρχεται η θετική σημείωση: Είναι απίθανο ότι η αμερικανική αυτοκρατορία θα διαρκέσει τόσο πολύ. Βρίσκεται στα τελευταία της πόδια. Όταν τελικά φεύγει, η Λιβύη μπορεί να ανακάμψει, και ο υπόλοιπος κόσμος.

Ο Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Εργάστηκε επίσης ως προσωπικό της Παγκόσμιας Τράπεζας και σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Διδάσκει σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Γράφει τακτικά για την Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, το 4ο Μέσο (Κίνα), το TeleSUR, το The Vineyard of The Saker Blog και άλλες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο. Είναι ο συντάκτης της έκρηξης – ένα οικονομικό θρίλερ για τον πόλεμο, την περιβαλλοντική καταστροφή και την εταιρική απληστία – μυθιστοριογραφία βασισμένη σε γεγονότα και σε 30 χρόνια εμπειρίας της Παγκόσμιας Τράπεζας σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης συγγραφέας της Παγκόσμιας Τάξης και Επανάστασης! – Δοκίμια από την Αντίσταση

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here