Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Σύμφωνα με μια εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ που έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση παραβιάσεων των διεθνών εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Συρία, η εντατικοποίηση των αεροπορικών επιθέσεων από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε μια “εκπληκτική απώλεια της πολιτικής ζωής”.

Οι ανακριτές των εγκλημάτων πολέμου του ΟΗΕ διαπίστωσαν ότι από την επιτάχυνση των αεροπορικών επιθέσεων στην πόλη της Raqqa της Συρίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, 300 άμαχοι έχουν ήδη πεθάνει. Αυτή η στατιστική κάνει αναμφίβολα τον Bashar al-Assad αθώα περιστέρα. Το καθεστώς του Assad σκοτώνει περίπου 20-50 άτομα σε κάθε εβδομάδα.

“Σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι η εντατικοποίηση των αεροπορικών απεργιών, οι οποίες έχουν προετοιμάσει το έδαφος για μια πρόοδο της SDF στη Raqqa, έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την εκπληκτική απώλεια της πολιτικής ζωής, αλλά έχει οδηγήσει επίσης 160.000 πολίτες να φεύγουν από τα σπίτια τους και να μετακινηθούν εσωτερικά, “Δήλωσε ο Πούλο Πίνεϊρο, πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής του ΟΗΕ, στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον Karen Abuzayd, αμερικανό επίτροπο στην ανεξάρτητη επιτροπή, ο αριθμός των 300 βασίζεται μόνο στους θανάτους που προκαλούνται από αεροπορικές επιδρομές. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των θανάτων πολιτών που προκαλούνται από τα στρατεύματα στο έδαφος μπορεί τελικά να είναι υψηλότερος.

Όπως σημειώνει και ο Guardian, η εικασία ότι ο συνασπισμός χρησιμοποιεί λευκό φωσφόρο έχει ήδη καταλήξει σε ισχυρή καταδίκη.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η επιχείρηση αυτή διεξήχθη με πλήρη επίγνωση ότι θα υπάρξουν μαζικές απώλειες για τον άμαχο πληθυσμό. Στα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, ο υπουργός Άμυνας James “Mad Dog” Mattis ανακοίνωσε ότι οι Η.Π.Α. θα στραφούν σε αποκαλούμενες «τακτικές εξόντωσης» εναντίον του ISIS, αναφέροντας:

“Η πρόθεσή μας είναι οι ξένοι μαχητές να μην επιβιώσουν στον αγώνα για να επιστρέψουν στην Βόρεια Αφρική, στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, στην Αφρική, δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν … Θα τους σταματήσουμε εκεί Και αφαιρέστε το χαλιφάτο. ”

Σύμφωνα με τον Mattis, οι θανάτοι πολιτών “είναι ένα γεγονός της ζωής σε μια τέτοια κατάσταση”. Ωστόσο, ο Mattis πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα “κάνει ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό σύμφωνα με την στρατιωτική αναγκαιότητα, λαμβάνοντας πολλές πιθανότητες να αποφύγει με κάθε κόστος αμάχους. ”

Η ανακοίνωση του Mattis ότι οι ΗΠΑ θα εξαφάνισαν το ISIS (και τις σφαγές πολιτών κατά εκατοντάδες) εξακολουθεί να είναι κάπως αμφίβολη, δεδομένου ότι φαίνεται ότι έχουν βγει βίντεο από τους μαχητές του ISIS που διαφεύγουν από τη σύγκρουση στη Raqqa παρά τις εκατοντάδες βόμβες και τα πυρομαχικά φορτωμένα με λευκό φώσφορο. Οι υποστηριζόμενες δυνάμεις πέφτουν πάνω από την πόλη. Έχει φαντασθεί ότι στην πραγματικότητα, αυτοί οι μαχητές ISIS λαμβάνουν ασφαλές πέρασμα για να ασκήσουν πρόσθετη πίεση στη συριακή κυβέρνηση, έναν μακροπρόθεσμο αντίπαλο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ένα επικίνδυνο στοιχείο όπως ο λευκός φωσφόρος και θάβοντας πάνω από 300 πολίτες μετά από περίπου μια εβδομάδα μάχης φαίνεται, στο πρόσωπό του, να μην είναι τίποτα λιγότερο από ένα κραυγαλέο έγκλημα πολέμου. Η εξεταστική επιτροπή και τα βασικά μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τον όρο “εγκλήματα πολέμου”, αλλά αυτό είναι σίγουρα ένα συμπέρασμα που μπορεί να αντληθεί από τους υπολογισμούς τους.

Αν μη τι άλλο, φαίνεται ότι οι Η.Π.Α. καταστρέφουν τους πολίτες – και όχι πολλά άλλα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here