Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης αναγκάζει τη ρωσική ηγεσία να προετοιμάσει τη χώρα για έναν πιθανό πόλεμο.

Η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει όχι μόνο τις τακτικές ασκήσεις που διεξάγονται από το Υπουργείο Άμυνας, αλλά και την προετοιμασία της οικονομίας για πλήρη κινητοποίηση.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αν είναι απαραίτητο, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ρωσίας θα πρέπει να είναι έτοιμες να αυξήσουν την παραγωγή στρατιωτικών απαιτήσεων ανά πάσα στιγμή. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τον δημόσιο τομέα, αλλά και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

“Η ικανότητα της οικονομίας να αυξήσει γρήγορα τον όγκο αμυντικών προϊόντων και υπηρεσιών την κατάλληλη στιγμή είναι μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας του κράτους. Όλες οι στρατηγικές και απλά μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες, ανεξάρτητα από τη μορφή ιδιοκτησίας “, τόνισε ο ανώτατος διοικητής.

Υπενθύμισε επίσης ότι το 2015-2016 δόθηκαν οδηγίες για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής, τη δημιουργία αποθέματος υλικών και τεχνικών πόρων και την ομαλή διεξαγωγή της μεταφοράς στρατευμάτων.

Το φθινόπωρο του 2016, κατά τη διάρκεια ασκήσεων στον Καύκασο, δοκιμάστηκε ένα νέο σύστημα ελέγχου του πολέμου, το οποίο περιλάμβανε την υποταγή των διοικητών, της FSB και της αστυνομίας στους ηγέτες του Υπουργείου Άμυνας. Η νέα δομή διαχείρισης δημιουργήθηκε σύμφωνα με το “Σχέδιο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το 2016-2020”.

Εάν για τον δημόσιο τομέα, η αποστολή κινητοποίησης του Πούτιν φαίνεται φυσική, τότε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να φανεί λίγο επιβλητική. Πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι ένα κακό που εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη. Μεταξύ αυτών, ο επικεφαλής του Συμβουλίου του Κέντρου Στρατηγικής Έρευνας Αλεξέι Kudrin, ο οποίος πρότεινε στον πρόεδρο μείωση των αμυντικών δαπανών.

Ο επικεφαλής του Κόμματος της Μεγάλης Πατρίδας, συγγραφέας Νικολάι Στερίκοφ αξιολογεί το μήνυμα κινητοποίησης του Προέδρου από την άποψη ενός απλού Ρώσου πολίτη.

– Ο πρόεδρος μας είπε πράγματα που πρέπει να είναι προφανή σε κάθε Ρώσο πολίτη.

  • Πρώτον: ζούμε σε έναν ταραγμένο κόσμο και αργά ή γρήγορα μια στρατιωτική σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει.
  • Δεύτερον: η οικονομία της χώρας μας είναι καπιταλιστική. Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κρατικές επιχειρήσεις και υπάρχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  • Και το τρίτο: σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης, τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος πρέπει να συνεργαστούν για νίκη. Δηλαδή, τώρα, σε καιρό ειρήνης, πρέπει να γίνει όλη η αναγκαία προετοιμασία για αυτό.

Σύμφωνα με την Valentina Katasonova, καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών της MGIMO, η ρωσική ιστορία διδάσκει ότι το ιδιωτικό κεφάλαιο δεν κάνει τίποτα για την αμυντική ικανότητα της χώρας.

– Αυτό, βεβαίως, ήταν μια καλή δήλωση του προέδρου. Αλλά μου φαίνεται ότι δεν είχε μελετηθεί καλά. Ο χρόνος θα προωθήσει τα επόμενα βήματα. Εν τω μεταξύ, για να κατανοήσουμε τα σημερινά προβλήματα, αξίζει να υπενθυμίσουμε την ιστορία πριν από εκατό χρόνια, όταν η Ρωσία, κακώς προετοιμασμένη, τραβήχτηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την εποχή εκείνη, η Ρωσία αναγκάστηκε να εισάγει σχεδόν τα μισά από τα όπλα της. Κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένα μέρος των στρατιωτικών συνιστωσών που παράγονται στις ρωσικές επιχειρήσεις ήταν πολύ ακριβό. Επειδή οι επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος εκείνης της εποχής ήταν ιδιωτικές. Ως αποτέλεσμα, οι ιδιώτες επιχειρηματίες, ή, πιο απλά, οι καπιταλιστές, αντιλαμβανόταν τον πόλεμο ως έναν τρόπο να κερδίσουν χρήματα.

Τέλος, με δοκιμασία και λάθος, μέχρι τα τέλη του 1915 και τις αρχές του 1916, συνειδητοποίησαν ότι ήταν αδύνατο να εξασφαλίσει την αμυντική ικανότητα της χώρας, βασιζόμενη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η κατασκευή κρατικών εργοστασίων άρχισε, μερικά ιδιωτικά στρατιωτικά εργοστάσια άρχισαν να είναι εθνικευμένα ήσυχα και μόνο τότε η Ρωσία ξεπέρασε το λιμό της κοχύλις. Υπήρχαν νέα είδη πυρομαχικών και όπλων. Αλλά, δυστυχώς, ήταν πολύ αργά.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here