Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Οι σύμβουλοι του Trump θέλουν οι ΗΠΑ να επιδιώξουν “άμεση σύγκρουση” με τη συριακή κυβέρνηση για να κρατήσει τον στρατό της έξω από την ανατολική Συρία. Αν το Trump πράγματι αποφασίσει να το πράξει, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσουν χωρίς τη μεγαλύτερη εξουσιοδοτημένη δύναμή τους στο έδαφος σε μεγάλη απόσταση – την κουρδική στρατιωτική ισχύ του YPG.

Το YPG κυριαρχεί στο συνασπισμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, παρέχοντας περίπου 40.000 από τους 50.000 μαχητές του. Ένας ανώτερος διοικητής του YPG δήλωσε στον al-Monitor ότι το YPG είναι πρόθυμο να πολεμήσει μέχρι την τελική ήττα του ISIS, αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να πάρει έναν άσκοπο αγώνα “εναντίον του Ιράν” ή κάποιον άλλον:

Ένας ανώτερος διοικητής του YPG, ο οποίος μίλησε στην Al-Monitor υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι το YPG είναι έτοιμο να μεταβεί σε οποιαδήποτε χώρα στη Συρία για να πολεμήσει την ISIS, αλλά δεν θα συμφωνήσουν σε οποιαδήποτε συμμαχία πέρα ​​από αυτό. Είπε ότι οι Κούρδοι βλέπουν το Ιράν ως πρόβλημα, αλλά δεν θα γίνουν μέρος μιας μάχης εναντίον του. Δεν έχουν σχέδια να μετακομίσουν στο al-Tanf, είπε.


Οι του Λευκού Οίκου που επιθυμούν έναν νέο πόλεμο στην ανατολική Συρία διαφημίζουν ότι πρόκειται για πόλεμο πληρεξουσιότητας έναντι του Ιράν, αλλά στην πραγματικότητα θα ήταν πρωτίστως ένας πόλεμος εναντίον της συριακής κυβέρνησης (υποστηριζόμενης από το Ιράν).

Η Ρωσική-Συριακή επίθεση ανοίγει την πόρτα στην κοιλάδα του Ευφράτη, Deir ez-Zor

Ο συριακός στρατός πραγματοποιεί δραματικά κέρδη στην έρημο της ISIS, εισέρχεται στην επαρχία Deir ez-Zor, είναι τώρα μόλις 90 χιλιόμετρα από την πόλη

Αυτό έχει αναφερθεί εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά θέλαμε να περιμένουμε και να βεβαιωθούμε ότι επιβεβαιώθηκε από αξιόπιστες πηγές: Ο Συριακός στρατός έχει και πάλι επιτύχει δραματικά κέρδη στη νότια έρημο της Συρίας.

Αυτά τα νέα κέρδη τοποθετούν το συριακό στρατό μόλις 90 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Deir ez-Zor που βρίσκεται υπό πολιορκία από το 2014. Βρέθηκαν επίσης μόλις 90 μίλια από τη συριακή πόλη al-Bukamal στα συριακά-ιρακινά σύνορα. Πριν από λίγες μόνο εβδομάδες, εξακολουθούσε να είναι πολυπόθητη από τους αντάρτες που υποστήριζαν οι ΗΠΑ και οι ΗΠΑ στο al-Tanf.

Και πάλι οι συριακές δυνάμεις έχουν καλύψει μεγάλες αποστάσεις σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά, όμως, η ISIS προσέφερε σκληρή αντίσταση, αλλά ο συριακός στρατός με τους Ρώσσους έχουν τεράστια υπεροχή σε τανκς που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανοιχτή έρημο καθώς συνεπικουρούνται από την ρωσική αεροπορική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρωσικό-εκπαιδευμένο 5ο Σώμα πρωτοπορεί στην πρόοδο.

Τα κέρδη σημαίνουν επίσης ότι η υποστήριξη θα αυξηθεί για τον συριακό στρατό, καθώς οι διαδρομές εφοδιασμού του, οι οποίες είναι ευάλωτες στις επιδρομές και τις επιθέσεις του ISIS, έχουν πλέον επεκταθεί δραματικά. Επίσης, όσο πιο κοντά φτάνει στην πυκνοκατοικημένη κοιλάδα του Ευφράτη, η αντίσταση του ISIS θα γίνεται όλο και σκληρότερη.

Κατά μία έννοια αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι, το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα έρχεται σε λίγο. Παρ ‘όλα αυτά, το γεγονός ότι η συριακή ειβολή στην επαρχία Deir ez-Zor δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα διότι εκτός από την περιφραγμένη πρωτεύουσα της επαρχίας  θα είναι μια τεράστια ώθηση στο ηθικό.

Η ανακούφιση της πόλης φαντάζει πραγματικότητα σύντομα. Ένας παράγοντας που περιπλέκει τους Συρίους είναι ότι τώρα που πάτησαν πόδι στην επικράτεια του ISIS θα ήταν ένα μεγάλο όφελος για τις προσπάθειές τους εάν οι Ιρακινοί θα μπορούσαν επίσης να καθαρίσουν το ISIS από την πλευρά τους στα σύνορα και να εξασφαλίσουν τη δεξιά πλευρά των Συρίων.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here