Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η απόφαση να έρθουμε σε προσωρινή ρίξη με τους δανειστές τον Ιούνιο του 2015 που κόστισε στην χώρα 170δις και να οδηγηθούμε σε capital control που είχει τραγικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία δεν ελήφθη από το επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά από τον γκουρού στα οικονομικά G. Soro σε μυστική συνάντηση στο Βερολίνο.

Δυστυχώς τα κλειδιά της χωράς τα έχουν άλλοι που η κυβέρνηση αδυνατεί να τους τα πάρει. Για να δούμε δύο άρθρα που βεβαιώνουν τα λεγόμενα.

Το μυστικό ραντεβού στο Βερολίνο. Έγιναν “Παιχνίδια με το ευρώ και τα ομόλογα” αναρωτιούνται οικονομικοί κύκλο της Αθηνας;

Η επιρροή του Ινστιτούτου είναι τεράστια και δεν είναι τυχαίο ότι χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από τον γνωστό Ούγγρο επενδυτή George Soros με τον οποίο συναντήθηκε μυστικά προ ολίγων μηνών ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Οικονομικών σε κλειστό τραπέζι που έγινε τη Μεγάλη Πέμπτη του 2015 στο βερολινέζικο ξενοδοχείο «Aldon» με τη συμμετοχή του Τζορτζ Σόρος και άλλων διακεκριμένων συνδαιτυμόνων τους έδωσε την εντύπωση ότι θα συνεχίσει να μπλοφάρει μέχρι τέλους, απειλώντας να μην πληρώσει είτε κάποια δόση στο ΔΝΤ τους επόμενους μήνες είτε τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τότε είχε τεθεί το ερώτημα κατά πόσον ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μπορούσε να ανταλλάσσει μαζί τους πληροφορίες για θέματα στρατηγικής και αν ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τις κινήσεις του υπουργού του και κατά πόσο τις είχε εγκρίνει. Διότι, όπως ανάφεραν εκείνες τις ημέρες παράγοντες της αγοράς, μόνο η συζήτηση ενδεχόμενου default έχει οδηγήσει τις τιμές των ελληνικών ομολόγων σε επίπεδα χαμηλότερα και από αυτά του 2012.

«Αν κάποιος γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης μπορεί να αγοράσει σήμερα ομόλογα προσδοκώντας κέρδη ύστερα από ενδεχόμενη συμφωνία με τους πιστωτές. Αν πάλι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει τη μη πληρωμή π.χ. των ομολόγων της ΕΚΤ, τότε μπορεί να σορτάρει (σ.σ.: πουλήσει) το ευρώ προσδοκώντας κέρδη από την πτώση της ισοτιμίας του» σημείωναν.

Με ποιους συνομίλησε ο Βαρουφάκης

Σε κάθε περίπτωση παρόντες στη συνάντηση του Βερολίνου, όπως είχαν αποκαλύψει οι εφημερίδες Βήμα και Παραπολιτικά ήταν οικονομολόγοι όπως οι καθηγητές Τζόζεφ Στίγκλιτζ, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και Τζέφρι Σακς, οι οποίοι είχαν διατελέσει στο παρελθόν άτυποι σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διαπραγμάτευση πριν από την προσφυγή στο ΔΝΤ. Άλλωστε στην ομάδα συμβούλων του κ. Παπανδρέου ήταν και ο κ. Βαρουφάκης και η κυρία Έλενα Παναρίτη, σημερινή σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών. (δηλ. το ΠΑΣΟΚ μετακόνισε στον ΣΥΡΙΖΑ)

Το κάτωθι άρθρο είναι από την Καθημερινή

Δείπνο με Σόρος

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης με τον γνωστό γκουρού Τζορτζ Σόρος και άλλους διακεκριμένους συνδαιτυμόνες. Το κλειστό τραπέζι έγινε στο Βερολίνο στο ξενοδοχείο Aldon και το βασικό που πήραν μαζί τους οι παρευρισκόμενοι ως συμπέρασμα είναι ότι η Αθήνα θα «μπλοφάρει» μέχρι τέλους, απειλώντας να μην πληρώσει κάποια από τις επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ. Ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει στο συνέδριο που οργάνωσε το think tank του κ. Σόρος, με το οποίο συνεργάζονται και όλοι οι βασικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, οι καθηγητές Τζόσεφ Στίγκλιτζ, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και Τζέφρι Σακς. Οι παλαιότεροι ενθυμούνται πως αυτή ήταν η ίδια άτυπη ομάδα που συμβούλευε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης πριν από το Μνημόνιο.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here