Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Πατώντας στο community.athens.indymedia.org ή στο apache και linux βλέπετε αναλυτική κατάσταση του server (netblocker owner, ip address )

Με την εντολή tracert Athens.indymedia.org ανιχνεύονται έυκολα τα ίχνη του server των αναρχικών και φανερώνεται η ip address 147.102.85.33

Ύστερα από απλές διερευνητικές ενέργειες, (βλ.ανωτέρω screenshots) τις οποίες κάθε απλός χρήστης του διαδικτύου μπορεί να κάνει, διαπιστώνεται εύκολα ότι στην λειτουργία των athens.indymedia.org και patras.indymedia.org , καθώς και του αντιστοίχου της Θεσσαλονίκης thessaloniki.indymedia.org εμπλέκεται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κατ’ επέκταση το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), που συνδέει τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μεταξύ τους και μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου GEANT2 με το διαδίκτυο.

Πού φιλοξενείται το Indymedia;

To αποτέλεσμα μίας σύντομης έρευνας δείχνει σαφώς ότι τα δεδομένα που λαμβάνει κανείς από την ιστοσελίδα “athens.indymedia.org” ξεκινούν από κάποιο μηχάνημα με IP 147.102.85.33 (όπου IP είναι κατά κάποιον τρόπο ένας μοναδικός αριθμός μέσα σ’ ένα δίκτυο που αποδίδεται σε μία συσκευή που συνδέεται με αυτό). Ο αριθμός αυτός ανήκει στο ΕΜΠ. Από το μηχάνημα λοιπόν αυτό τα δεδομένα διανέμονται μέσω του κατανεμητή του Πολυτεχνείου στο ΕΔΕΤ και από εκεί καταλήγουν στον υπολογιστή μας μέσω του παρόχου μας.

Εδώ απλά πρέπει να καταστεί σαφές ότι υπό την συγκεκριμένη αναφερόμαστε μόνον στις υποενότητες του διεθνούς δικτύου Indymedia για την Αθήνα, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη και όχι στην κεντρική ιστοσελίδα, που φιλοξενείται εκτός Ελλάδος. Πρέπει, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι πέραν των 3 αυτών ελληνικών υποενοτήτων του Indymedia, στον ίδιο εξυπηρετητή φιλοξενούνται και άλλες επτά ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και τα Indymedia Σκωτίας και Βαλένθια. Οι υπόλοιπες αποτελούν ιστοχώρους ακτιβιστών που αναμφισβήτητα παίρνουν εντολές από το ίδιο κέντρο.

Το θέμα ήρθε στην Βουλή με ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλου. Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με την λειτουργία των ιστοχώρων athens.indymedia.org και patras.indymedia.org και την φιλοξενία τους από το ΕΜΠ και την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών (418/19.1.2009).

Η απάντηση του υφυπουργού άμεση.

 

Η πολιτεία μετά την έκταση που πηρε το θέμα, αναγκάστηκε να κινητοποιηθεί στέλνοντας εξώδικο ο ΟΤΕ στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο του ζητάει να διακόψει εντός πέντε ημερών την πρόσβαση που έχει αποκτήσει το Athens Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του Οργανισμού.

Αμέσως οι μάσκες έπεσαν και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τότε Συνασπισμός έτρεξε να υπερασπιστεί τους έκνομους κουκουλοφόρους βγάζοντας ανακοίνωση υπέρ του indymedia καταγγέλοντας τις μεθοδεύσεις του ΟΤΕ. Η Ανακοίνωση είναι η κάτωθι:

06/07/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΝ για την απαράδεκτη αξίωση του ΟΤΕ να διακοπεί η λειτουργία του Indymedia

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του ΟΤΕ να αποστείλει εξώδικο στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο του ζητάει να διακόψει εντός πέντε ημερών την πρόσβαση που έχει αποκτήσει το Athens Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του Οργανισμού.

Μια τέτοια πρωτοφανής πρωτοβουλία αποτελεί πλήγμα για την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα ισχυρά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας, ενοχλημένα από την ύπαρξη ελεύθερων και αδέσμευτων φωνών στο χώρο του διαδικτύου, επιχειρούν συστηματικά να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Τα απροκάλυπτα αντιδημοκρατικά τους σχέδια δεν πρέπει να περάσουν.

Τμήμα Δικαιωμάτων

«To indymedia δεν πρόκειται να κλείσει ακόμα κι αν καταδικαστώ», ξεκαθάρισε μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 989, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κ. Μουτζούρης, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του και των αντιπρυτάνεων Γ. Πολύζου και Γερ. Σπαθή για παράβαση καθήκοντος.

Ο πρύτανις του Ε.Μ.Πολυτεχνείου παραδέχεται στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου στο ALTER, τις σχέσεις που έχει αναπτύξει η πρυτανεία με το indymedia που λειτουργεί εντός του πολυτεχνείου. Ο πρύτανις ομολογεί ότι παρενέβη στο indymedia όταν οι αναρχικοί ανήρτησαν ταυτότητα φοιτητού που αφού πρώτα τον έστειλαν στο νοσοκομείο τού έκλεψαν την ταυτότητα και τα στοιχεία του τα ανήρτησαν στον server. Ο ηλεκτρονικός χαφιεδισμός των αναρχικών, που προέτρεπε τους επισκέπτες του indymedia να πάνε στο σπίτι του φοιτητού και να τρομοκρατήσουν την οικογένειά του, ανάγκασε την άμεση παρέμβαση της πρυτανείας. Κυνική ομολογία μετά από πολλά χρόνια υποκρισίας !!

Εν κατακλείδι, σήμερα το athens.inymedia.org εκπέμπει από άλλη ΙP (188.165.248.80). Το συμπέρασμα όμως είναι ότι μετά απ΄όλα αυτά φανερώθηκε η υποκρισία ενός συστήματος, μίας συντεταγμένης πολιτείας που υποθάλπει επί δεκαετίες τον παρακρατικό μηχανισμό της μέσα στα ελληνικά πανεπίστημια.

Με τον ερχομό της μεταπολίτευσης το μόνο που άλλαξε ήταν το παρακράτος, από δεξιό έγινε αριστερό και από εθνικόφρων μεταλλάχτηκε σε αντεθνικό με χρηματοδότηση από ξένα κέντρα. 

Θα χρειαστούμε πολύ ακόμα δρόμο για να εκδημοκρατιστούμε πλήρως εάν φυσικά οι ξένες δυνάμεις μάς το επιτρέψουν

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here