Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
Διαβάστε τους λόγους που οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια (καθώς και οι εκτελεστικοί τους νόμοι) είναι αντισυνταγματικά – και συνεπώς μπορούν να ακυρωθούν – με νομική τεκμηρίωση από την διακεκριμένη ποινικολόγο Ειρήνη Μαρούπα.

Η ομιλία μου στο 4ο συνέδριο ποινικολόγων και μαχομένων δικηγόρων στην Κοζάνη στις 7/10/2017.
Παρίστατο στην πρώτη του δημόσια εκδήλωση ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
Η από 8/5/2010, σύναψη της δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ μας εισήγαγε σε μία διαφορετική περίοδο στην «ζωή» και λειτουργία του κράτους μας, αλλά και της δικαστικής μας πραγματικότητας και πρακτικής για ολόκληρο το χρονικό διάστημα που διανύουμε εντεύθεν της ημερομηνίας αυτής και ως την κατάργηση του ιδιότυπου αυτού καθεστώτος κατοχής της χώρας.
Δύο προβλήματα τίθενται δικαστηριακά εφεξής:

1. Το πρώτο πρόβλημα που τίθεται είναι αν, υφίσταται εν συνόλω, παραγωγή δικαίου σε καιρό κατοχής της χώρας λόγω εκχώρησης του συνόλου της εθνικής κυριαρχίας της και παραίτησής της από κάθε ασυλία αυτής, ως και της επιγενόμενης αλλαγής του εφαρμοζόμενου δικαίου της σύμβασης, ή αν είναι ανυπόστατος και ανίσχυρος κάθε εκτελεστικός νόμος που ψηφίζεται σε εκτέλεση της δανειακής σύμβασης, από όλες τις σχηματισθείσες νομοθετικές πλειοψηφίες εντεύθεν, με δεδομένο ότι

α) στις 24/11/2011 ανακοινώθηκε στο σώμα της βουλής ότι διαβιβάσθηκε από τον υπουργό δικαιοσύνης δικογραφία στην βουλή σύμφωνα με το άρθρο 86 Σ για διερεύνηση ποινικών ευθυνών μελών της κυβέρνησης για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας (με σφετερισμό της ιδιότητάς τους) καθώς και των βουλευτών που ψήφισαν στις 8/5/2010 την φοβερή αυτή εκχώρηση των συνταγματικών αρμοδιοτήτων τους και της εθνικής κυριαρχίας. Η δικογραφία αυτή παρότι ανακοινώθηκε η διαβίβασή της στην βουλή, δεν έγινε καμία σχετική διαδικαστική ενέργεια σύμφωνα με τον Ν 3126/2003. Τούτο μολονότι δεν έχει παραγραφεί το διερευνώμενο αδίκημα (συνιστά διαρκές αυτόφωρο κακούργημα). Συνεχίζει δηλαδή να είναι εκκρεμής η διερεύνηση της βασιμότητάς της και

β) ότι στις 15/7/2015 ο ελληνικός λαός καταψήφισε το τρίτο προτεινόμενο μνημόνιο, (εκτελεστικό νόμο) κατ’εφαρμογήν την αρχικής δανειακής σύμβασης σε δημοψήφισμα δεσμευτικό. Δεν ερωτήθηκε ξανά ως ώφειλε για την κατεύθυνση που ήθελε να χαραχθεί στην κυβερνητική πολιτική της χώρας, αντιθέτως όμως ψηφίστηκε τρίτο μνημόνιο, εκτελεστικός νόμος χειρότερος από αυτόν που καταψηφίστηκε στο δημοψήφισμα
γ) ότι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 μετά την κατάφωρα αντισυνταγματική ψήφιση του τρίτου κατά σειράν μνημονίου με αυξημένη πλειοψηφία (που ουδεμία νομιμοποίηση εννοείται επιφέρει αναδρομικά στην δανειακή σύμβαση) δεν δύνανται να νομιμοποιήσουν, τον εκτελεστικό νόμο ανυπόστατης άλλως άκυρης δανειακής σύμβασης, μάλιστα μετά από δημοψήφισμα.

2. Το δεύτερο ζήτημα που ανακύπτει είναι η ψήφιση από την βουλή, και συνεπώς εφαρμογή από τα δικαστήρια των εκτελεστικών νόμων – μνημονίων που συνεπάγεται η δανειακή σύμβαση και όλα τα μνημόνια που ψηφίσθηκαν σε εκτέλεση αυτής. Νόμοι φορολογικοί, ποινικοί και συμβάσεις, όλοι κατά την απαίτηση και υποχρεωτική ψήφιση από την βουλή χωρίς καμία ανεξάρτητη απόφαση της κυβέρνησης αλλά και της βουλής, (με δυσφορία και πόνο όπως συνηθίζεται να λένε οι κυβερνώντες τύποις), και η θεώρηση αυτών από τα δικαστήρια της χώρας κατά την απονομή δικαιοσύνης.

Δηλαδή, ο νόμος που θέσπισε το ακαταδίωκτο του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ή ο νόμος που θέσπισε την ΑΑΔΕ (ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων χωρίς νομική προσωπικότητα και έδρα! που χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα πολιτειακό όργανο, ούτε στην δικαιοσύνη διαχειρίζεται τα οικονομικά του κράτους, τα προσωπικά δεδομένα όλων μας), ή η νομοθετική απαγόρευση της ποινικής ευθύνης ανεξάρτητων αρχών, του ΤΑΙΠΕΔ, της ΑΑΔΕ (έμπλεοι οι νόμοι ειδικών διατάξεων ακαταδίωκτου μελών ΔΣ οργάνων που όπως το ΤΑΙΠΕΔ, διαχειρίζονται τις περιουσίες του κράτους μας και την τύχη του λαού μας).

Είναι άραγε αυτοί νόμοι συνταγματικοί, σύμφωνοι με το άρθρο 4 περί ισότητας των πολιτών απέναντι στον νόμο, ή το άρθρο 1παρ. 3 όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους, αποφασίσαμε ποτέ εμείς έτσι; ή ο νόμος που θέσπισε την ποινική ευθύνη του πολίτη που περιδιαβαίνει τα διόδια χωρίς να καταβάλλει αντίτιμο στον ιδιώτη παραχωρησιούχο για τους δρόμους που ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει, ή ο νόμος που περικόπτει συνεχώς μισθούς και συντάξεις, ή ο νόμος που επιτάσσει την μεταφορά των αποθεματικών όλων των φορέων του δημοσίου στην τράπεζα της Ελλάδας, η ποινικοποίηση της αδυναμίας καταβολής φόρου εισοδήματος στον αδύναμο φοροδοτικά πολίτη αντίθετα προς την αρχή της αναλογικότητας κατά την κατανομή των φόρων. Σ 4 παρ. ε, όλοι αυτοί οι νόμοι που καλούνται οι δικαστές να εφαρμόσουν, οφείλουν να εφαρμόζονται χωρίς άλλο, ως προϊόν γνήσιας νομοθετικής βούλησης και της λαϊκής κυριαρχίας από την οποία οφείλουν να πηγάζουν;

Παράγεται δίκαιο ώστε να εφαρμόζεται και ποια η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, δικηγόρους, δικηγορικούς συλλόγους και δικαστές;

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το πρώτο θέμα.
Ο νόμος 3845/6-5-2010 άρθρο 1 παρ. 4 όρισε «παρέχεται στον υπουργό οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία η σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, το διεθνές νομισματικό ταμείο και την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγουμένου εδαφίου, εισάγονται στην βουλή για ΚΥΡΩΣΗ». Θεωρούσε δηλαδή ο νομοθέτης ότι απαιτείται κύρωση της δανειακής σύμβασης επειδή πρόκειται για διεθνή σύμβαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σύνταγμα (θυμόμαστε και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού τότε Ευάγγελου Βενιζέλου ότι έπρεπε να προχωρήσουν με την διαδικασία της σύναψης διεθνούς σύμβασης στην ψήφιση του μνημονίου από τα 3/5 της βουλής, 28 παρ. 2).

Αυτό (εξαιτίας της μη εξεύρεσης άμεσα της απαιτούμενης πλειοψηφίας), τροποποιήθηκε 4 ημέρες μετά, με τον ν 3847/11-5-2010, κατά την λέξη κύρωση που αντικαταστάθηκε (άρθρο Μόνο παρ. 9) με την λέξη εισάγονται στην βουλή για ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, υιοθετώντας αίφνης της απόλυτη πλειοψηφία του άρθρου 28 παρ. 3 Σ
Δεν θα επαναλάβω τα σχετικά με την προφανή αντισυνταγματικότητα της διεθνούς σύμβασης που αποτελεί η δανειακή σύμβαση, βάσει των άρθρων 36 και 28 Σ λόγω έλλειψης κύρωσης από την Βουλή και των κυρωτικών και εκτελεστικών αυτής νόμων.
Εξάλλου, το μνημόνιο κρίθηκε συνταγματικό βάσει της 668/2012 απόφασης της ολομελείας του ΣτΕ, με ισχνή πλειοψηφία, για πολιτικούς λόγους με την αόριστη επίκληση του δημοσίου συμφέροντος, όπως προκύπτει από την απλή επισκόπηση της απόφασης, παρά τον κραταιό δικανικό συλλογισμό των μειοψηφιών. Όσοι καθηγητές υπεραμύνονται της συνταγματικότητας υιοθετούν τον όρο της άτυπης διεθνούς συνθήκης! Άτυπη με τόσες συμβάσεις και μνημόνια υποχρεωτικά υπογεγραμμένα και ψηφισμένα;!

Θα πω όμως, πως ακόμα και δεδομένης της κρίσης του ΣτΕ περί συνταγματικότητας της σύναψης της διεθνούς σύμβασης, ο διάχυτος έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων από δικαστές όλων των περιοχών και όλων των βαθμίδων, Σ 87παρ.2, επιβάλλει τον παρεμπίπτοντα έλεγχο της συνταγματικότητας της δανειακής σύμβασης, κάθε φορά που καλείται ο εφαρμοστής του δικαίου να εφαρμόσει σε επίδικη διαφορά νόμο που έχει θεσπιστεί, σε συγκεκριμενοποίηση της sui generis δικαιϊκά δανειακής σύμβασης.
Κατά την άποψη της ομιλούσας μειοψηφίας του ΣτΕ (που πιστεύω και εγώ ως σωστή) , αντισυνταγματικά κατά την διαδικασία και παρανόμως κατά την ουσία, εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία της χώρας και ζούμε ένα ιδιότυπο χρονικό διάστημα κατοχής της χώρας.
Κατά τη διάρκεια του οποίου δεν παράγεται δίκαιο από τους κατακτητές και τις δυνάμεις που νομοθετούν κατ’εντολήν τους. Διότι ανυπόστατη (αφού δεν κυρώθηκε ως ώφειλε) σύμβαση δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, άρα ανυπόστατοι και αντισυνταγματικοί είναι και οι εκτελεστικοί αυτής νόμοι, όλοι, όσες πλειοψηφίες κι αν προσπαθήσουν να την νομιμοποιήσουν υστερογενώς. Κι αυτό γιατί Κυρωτικός (ο 3845/10), είναι ο νόμος που κυρώνει στο σύνολό της μία διεθνή σύμβαση. Τέτοια κύρωση δεν υπήρξε. Άρα η δανειακή σύμβαση είναι ανυπόστατη, άλλως άκυρη. Συμπαρασύρει δε, όλους τους εκτελεστικούς αυτής νόμους, που έλκουν από αυτήν το κύρος τους λόγω της υποχρεωτικότητάς τους, διότι ψηφίζονται καθ’υπόδειξιν χωρίς ελεύθερη επιλογή των κυβερνώντων κατά τα δικά τους λεγόμενα, ως «προαπαιτούμενα».

Για τον λόγο αυτόν εξάλλου, παραπέμφθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέσω διαβίβασης από τον υπουργό δικαιοσύνης, η δικογραφία για εσχάτη προδοσία στην Βουλή μετά μήνυση ενός ιδιώτη γιατρού, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες υπουργών που με την υπογραφή του και την συνδρομή τους οδήγησαν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας κατά σφετερισμό της ιδιότητάς τους. Το γεγονός της διαβίβασης της δικογραφίας στην βουλή, που σημαίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ανακοινώθηκε στις 24/11/2011. Επί της δικογραφίας αυτής αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Η εκκρεμότητα αυτή από μόνη της σηματοδοτεί την αναγκαιότητα του παρεμπίπτοντος ελέγχου της συνταγματικότητας της δανειακής σύμβασης και των εκτελεστικών νόμων – μνημονίων από όλους τους δικαστές της χώρας, κατά το τυπικό μέρος της νόμιμης κι έγκυρης ψήφισης αλλά και κατά το ουσιαστικό της συνταγματικότητας αυτής καθεαυτής της εκάστοτε εφαρμοστέας διάταξης.

Πώς όμως οφείλουν τα δικαστήρια να συμπεριφέρονται απέναντι στους εκτελεστικούς νόμους που εφαρμόζουν κατά την εκδίκαση ποινικών και αστικών υποθέσεων, μετά την δημοσίευση της απόφασης της ολομελείας του ΣτΕ, που έκρινε το πρώτο μνημόνιο συνταγματικό (έστω και κατά πλειοψηφία). Και εισέρχομαι έτσι στο δεύτερο ζήτημα που έθεσα.

Εκτελεστικός διεθνούς συμβάσεως είναι ο νόμος που ψηφίζεται σε εκτέλεση ορισμένης σύμβασης. Εκτελεστικοί νόμοι είναι όλα τα μνημόνια που επιβάλλουν μέτρα. Η δανειακή σύμβαση ισχύει από την ημέρα υπογραφής της, όπως στο κείμενό της αναφέρεται, την 3/5/2010 δηλαδή, μολονότι δεν κυρώθηκε ποτέ από την βουλή, ούτε με τους 3845/6-5-2010 ή τον 3847/11-5-2010 δεν ψηφίστηκε ποτέ από την ελληνική βουλή τέτοια αναδρομικότητα. Η οποία μάλιστα καινοφανώς ισχύει από την ημέρα υπογραφής της, πριν δηλαδή την ψήφιση του πρώτου μνημονίου!

Οι δικαστές όλων των βαθμίδων καλούνται να εφαρμόζουν τους νόμους αυτούς, που όχι θεωρητικά πλέον, αλλά πρακτικά, εκποιούν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία της Ελλάδας και των Ελλήνων, ποινικοποιούν την αδυναμία καταβολής των οφειλομένων από τους έλληνες πολίτες, παρότι τα θεσπισμένα μέτρα παραβιάζουν καταφανώς και ομολογημένα από τους νομοθετούντες τις αρχές της ισότητας και αναλογικότητας, αλλά και της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Επανειλημμένως οι κατ’επίφασιν κυβερνώντες δηλώνουν ότι νομοθετούν ευρισκόμενοι σε ομηρία, ότι με το πιστόλι στον κρόταφο, ότι εκβιάζονται, ότι είναι υποχρεωμένοι να νομοθετήσουν διότι οι προηγούμενοι νομοθέτησαν με τις ίδιες αστείες δικαιολογίες και υπέγραψαν παραβιάζοντας τις βασικές αρχές του πολιτεύματος την δανειακή σύμβαση.
Εδώ οφείλω να επισημάνω το αυτονόητο, ισότητα στην παρανομία δεν υπάρχει, ούτε πρέπει να παρεισφρύσει στην λογική μας και στο δικαιϊκό μας σύστημα αυτό που ήδη συμβαίνει, η εφαρμογή των αντισυνταγματικών εκτελεστικών της δανειακής σύμβασης νόμων, χωρίς έλεγχο από όλους τους δικαστές της συνταγματικότητας αυτών, σαν η επί μακρώ εφαρμογή τους, εθιμικώ δικαίω, να μεταμόρφωσε το παράνομο σε νόμιμο, επειδή όλες οι πολιτικές δυνάμεις προοδευτικά με τον χρόνο, υπέκυψαν στους ίδιους υποτιθέμενους εκβιασμούς, με την ίδια αόριστη επίκληση δημοσίου συμφέροντος.

Δυστυχώς η ως σήμερα δικαστηριακή πρακτική δείχνει ότι οι δικαστές όλων των βαθμίδων παραλείπουν να πράττουν την από το σύνταγμα επιταγή προς αυτούς, με ελάχιστες αλλά εξαιρετικά φωτεινές εξαιρέσεις. Τον διάχυτο έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων, η οποία, επαναλαμβάνω οφείλει να φτάνει στον παρεμπίπτοντα έλεγχο της συνταγματικότητας της δανειακής σύμβασης και των εκτελεστικών αυτής νόμων.

Το ΣτΕ, ευτυχώς δεν είναι συνταγματικό δικαστήριο, ούτε έχει το αλάθητο. Αποδεικνύεται τούτο εκ της ισχυρής σε αριθμό αλλά και σε αιτιολογημένη δικανική κρίση μειοψηφίας στην απόφαση που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο. Αποδεικνύεται τούτο και από τα ισχνά και αποκλειστικά, δυστυχώς, πολιτικά επιχειρήματα της πλειοψηφίας (επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση «κατά την εκτίμηση του νομοθέτη», χωρίς σχετική δικαστική κρίση αναφορικά με την νομιμότητα κι εγκυρότητα της κρίσης του νομοθέτη).

Εκ της πλειοψηφίας ο πρόεδρος του ΣτΕ, στην συνέχεια έγινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Το μνημόνιο αρχικά μάθαμε ότι κρίθηκε συνταγματικό, με non paper που αδιανόητα διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης κατά την ψήφιση του δευτέρου μνημονίου στις 21/6/2011 !! Η σχετική αίτηση ακύρωσης συζητήθηκε στις 23/11/2010. Η διάσκεψη έγινε στην Αθήνα στις 13 Φεβρουαρίου 2011, στις 18 Μαρτίου 2011, στις 19 Απριλίου 2011, στις 13 Μαΐου 2011 και στις 20 Ιουνίου 2011 και η απόφαση δημοσιεύθηκε σε δημόσια συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2012 δηλαδή 1,5 χρόνο μετά.

Οφείλουμε όλοι να περιφρουρήσουμε την νομιμότητα και την δημοκρατία στην χώρα μας. Και να την αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Οφείλουν οι έλληνες δικαστές να ελέγχουν σε κάθε επίδικη διαφορά την συνταγματικότητα και να κρίνουν τους εκτελεστικούς διεθνούς σύμβασης νόμους ως αντισυνταγματικούς, γιατί πράγματι είναι τέτοιοι τύποις και κατ’ουσίαν και να τους καταστήσουν ανίσχυρους εκπληρώνοντας την λειτουργία τους ως δικαστές, δηλαδή φρουροί της νομιμότητας και εγγυητές της ασφάλειας του δικαίου

ΚΟΖΑΝΗ 7/10/2017
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. δυο σχετικά δημοσιεύματα:
    1.Δείτε γιατί είναι εγκληματικές και ανυπόστατες όλες οι συμφωνίες τους και γιατί θα μπουν φυλακή όλοι μαζί ! https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/22/δείτε-γιατί-είναι-εγκληματικές-και-αν/
    2.Κατρούγκαλος: Μνημονιακές δεσμεύσεις/ Τίποτα δεν χρειάζεται να καταγγελθεί, όλα μπορούν να καταργηθούν http://www.xronos.gr/arthra/mnimoniakes-desmeyseis-tipota-den-hreiazetai-na-kataggelthei-ola-mporoyn-na-katargithoyn

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here