Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Όσο περισσότερο η Ουάσινγκτον σκοντάφτει σε όσους δεν θα υποκύψουν στην μονοπολική παγκόσμια τάξη, τόσο περισσότερο ο υπόλοιπος κόσμος αγωνίζεται πίσω. Καθώς η έναρξη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου που πληρώθηκαν σε γιουάν / χρυσό, η Κίνα κλιμακώνει περαιτέρω το σχέδιο αποδολλαριοποίησής της επιδιώκοντας μια διμερή συμφωνία rial-yuan με το Ιράν.

Ως υπενθύμιση, τίποτα δεν διαρκεί για πάντα …

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας θέλει να αντικαταστήσει το αμερικανικό δολλάριο με ένα ενιαίο παγκόσμιο σούπερ νόμισμα, λέγοντας ότι θα δημιουργήσει ένα πιο σταθερό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η κυριαρχία του δολλαρίου είναι η αιτία των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών και οικονομικών κρίσεων“, δήλωσε ο Justin Yifu Lin στο Bruegel, μια think-tank με έδρα τις Βρυξέλλες.

Η λύση σε αυτό είναι να αντικαταστήσει το εθνικό νόμισμα με ένα παγκόσμιο νόμισμα.

Η γραφή είναι στον τοίχο για την ηγεμονία του δολαρίου. Όπως δήλωσε σχεδόν πριν δύο μήνες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη σύνοδο κορυφής των χωρών BRICS στο Xiamen, “Η Ρωσία συμμερίζεται τις ανησυχίες των χωρών BRICS για την αδικία της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής αρχιτεκτονικής, η οποία δεν λαμβάνει δεόντως υπόψη το αυξανόμενο βάρος των αναδυόμενων οικονομιών. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις των διεθνών δημοσιονομικών κανονισμών και να ξεπεράσουμε την υπερβολική κυριαρχία του περιορισμένου αριθμού αποθεματικών νομισμάτων ».

Όπως σημείωσε πρόσφατα ο Pepe Escobar, «για να ξεπεραστεί η υπερβολική κυριαρχία του περιορισμένου αριθμού αποθεματικών νομισμάτων» είναι ο πιο ευγενικός τρόπος για να δηλωθεί αυτό που έχουν συζητήσει τα BRICS εδώ και χρόνια, πώς να παρακάμψετε το αμερικανικό δολάριο, καθώς και το πετροδόλλαρο.

Το Πεκίνο είναι έτοιμο να εντείνει το παιχνίδι. Σύντομα, η Κίνα θα ξεκινήσει ένα συμβόλαιο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου που χρεώνεται σε γιουάν και τώρα, όπως αναφέρει το RT, η Τεχεράνη και το Πεκίνο είναι αποφασισμένοι να βρουν τρόπους να αποφύγουν τη χρήση του δολαρίου ως νομίσματος διακανονισμού στο εμπόριο, σύμφωνα με έκθεση της ιρανικής οικονομικής εφημερίδας Financial Βήμα.

Το θέμα της αποδολλαριοποίησης ετέθη σε συνάντηση μεταξύ του κορυφαίου πολιτικού συμβούλου της κινεζικής κυβέρνησης Chen Yuan και των αξιωματούχων της ιρανικής κεντρικής τράπεζας στην Τεχεράνη.

“Η διμερής νομισματική συμφωνία του Ριάλ-γιουάν μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του όγκου των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών και από αυτή την άποψη διεξήγαμε μια σειρά διαπραγματεύσεων με την κεντρική τράπεζα του προέδρου της Δημοκρατίας της Κίνας”, δήλωσε η Κεντρική Τράπεζα του κυβερνήτη του Ιράν Βαλιόλαχα Σεϊφ.
Η Τεχεράνη επιδιώκει το στόχο της εξάλειψης του δολαρίου στις συναλλαγές της και προσπαθεί να υπογράψει συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων με μερικές χώρες-στόχους.

Ο Τσεν δήλωσε ότι το Ιράν και η Κίνα θα πρέπει να αναπτύξουν τις τραπεζικές τους σχέσεις και υπογράμμισε επίσης την αδικία του υπάρχοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος, που κυριαρχείται από μερικές ανεπτυγμένες χώρες. Πρόσθεσε ότι άλλα έθνη θα έκαναν καλύτερα αν εξαλειφθεί το αθέμιτο σύστημα.

Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες των ευρωπαϊκών χωρών για την καθιέρωση του ευρώ ως κοινού νομίσματος μεταξύ πολλών χωρών, το οποίο δεν ελέγχεται αποκλειστικά από μία μόνο χώρα. Μέχρι τότε, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις μέγιστες διαθέσιμες δυνατότητες για να διευρύνουμε τις τραπεζικές μας σχέσεις “, ανέφερε η ιρανική εφημερίδα.

Όπως ανέφερε προηγουμένως ο Federico Pieraccini, πριν από μερικές δεκαετίες, οποιαδήποτε ιδέα απομάκρυνσης από το πετροδολλάριο θεωρήθηκε ως άμεση απειλή για την παγκόσμια ηγεμονία της Αμερικής, απαιτώντας στρατιωτική αντίδραση. Το 2017, δεδομένης της μείωσης της αξιοπιστίας των Ηνωμένων Πολιτειών ως αποτέλεσμα των πολέμων εναντίον των μικρότερων χωρών (αφήνοντας κατά μέρος χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν που διαθέτουν στρατιωτικές δυνατότητες, όπως οι ΗΠΑ δεν αντιμετώπισαν για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια) η γενική ύφεση από το σύστημα που βασίζεται σε δολάρια λαμβάνει χώρα σε πολλές χώρες.

Τα τελευταία χρόνια, έχει καταστεί σαφές σε πολλά έθνη που αντιτίθενται στην Ουάσινγκτον ότι ο μόνος τρόπος να περιοριστεί επαρκώς η ύφεση από την καταρρέουσα αμερικανική αυτοκρατορία είναι να σταματήσει προοδευτικά το δολάριο. Αυτό συμβάλλει στον περιορισμό της ικανότητας της Ουάσιγκτον για στρατιωτικές δαπάνες δημιουργώντας τα απαραίτητα εναλλακτικά εργαλεία στις οικονομικές και οικονομικές περιοχές που θα εξαλείψουν την κυριαρχία της Ουάσινγκτον. Αυτό είναι απαραίτητο για τη στρατηγική Ρωσίας-Κίνας-Ιράν για την ένωση της Ευρασίας.

Η απο-δολαριοποίηση για το Πεκίνο, τη Μόσχα και την Τεχεράνη έχει καταστεί στρατηγική προτεραιότητα. Η εξάλειψη της απεριόριστης δυνατότητας δαπανών της Fed και της αμερικανικής οικονομίας σημαίνει περιορισμό της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής επέκτασης και μείωση της παγκόσμιας αποσταθεροποίησης. Χωρίς τη συνήθη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ να ενισχύσουν και να επιβάλουν τη χρήση αμερικανικών δολαρίων, η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν προετοίμασαν το δρόμο για σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια τάξη.
Οι ΗΠΑ πυροβόλησαν τα πόδια τους επιταχύνοντας αυτή τη διαδικασία με την απομάκρυνση του Ιράν από το σύστημα SWIFT (ανοίγοντας το δρόμο για την κινεζική εναλλακτική λύση, γνωστή ως CIPS) και επιβάλλοντας κυρώσεις σε χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Βενεζουέλα. Αυτό επιτάχυνε επίσης την εξόρυξη και την απόκτηση φυσικού χρυσού από τη Ρωσία και την Κίνα, η οποία έρχεται σε άμεση αντίθεση με την κατάσταση στις ΗΠΑ, με τις φήμες ότι το FED δεν έχει πλέον χρυσό.

Δεν είναι μυστικό ότι το Πεκίνο και η Μόσχα στοχεύουν σε ένα χρυσό-υποστηριγμένο νόμισμα εάν και όταν το δολάριο καταρρεύσει. Αυτό έχει ωθήσει τις αδύναμες χώρες να αρχίσουν να λειτουργούν σε αποδολλαριποιημένο περιβάλλον και μέσω εναλλακτικών χρηματοπιστωτικών συστημάτων.

Για την Κίνα, το Ιράν και τη Ρωσία, καθώς και άλλες χώρες, η αποδελτίωση έχει γίνει ένα πιεστικό ζήτημα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here