Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ο χώρος του οποιουδήποτε νεκροταφείου είναι ιερός. “Φιλοξενεί” στα “σπλάχνα” του τούς αποδημήσαντες ανθρώπους μας, και αυτό πρέπει να γίνεται αντιληπτό και – κυρίως – σεβαστό από όλους. Ειδικά όμως από τους ιθύνοντες που εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, στην προστασία της ιερότητας του χώρου.

Πρόσφατα μάς καταγγέλθηκε από ευσυνείδητο πολίτη της Καβάλας ότι στο νεκροταφείο της πόλης είδε σκύλο με κόκκαλο στο στόμα. Ο οποίος, μάλιστα, είχε και περιλαίμιο της διαδικασίας στείρωσης. Πήρε το εν λόγω οστό – που η πρώτη εντύπωση ήταν ότι είναι ανθρώπινο (!) λόγω της απόχρωσης και της μυρωδιάς του – το φωτογράφισε, όπως και τον σκύλο (η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει αποκλειστικά αυτές τις φωτογραφίες), και πήγε αρχικά στην γραμματεία του νεκροταφείου η οποία, μετά από συζήτηση, τον παρέπεμψε στα γραφεία διοίκησης για να ενημερώσει για το θέμα τον προϊστάμενο Δαμιανό Κλειτσιώτη.

Οι υπάλληλοι της γραμματείας, όπως ο ίδιος επισημαίνει, στην αρχή προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, αλλά μόλις τούς έδειξε το οστό ξαφνιάστηκαν και άλλαξαν στάση, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα σκυλιά που κυκλοφορούν μονίμως στο νεκροταφείο τα οποία πηγαίνουν και τα παρατούν εκεί μεμονωμένοι “φιλόζωοι” πολίτες. Τού είπαν δε ακόμη και περιστατικό που κάποιος πήγε στο νεκροταφείο, πήρε σκυλί το οποίο στείρωσε και μετά το επέστρεψε στον χώρο! Επίσης, υπάλληλος τού υπογράμμισε ότι μεταφέρθηκαν σκυλιά στο νεκροταφείο και από φιλοζωικό σύλλογο της πόλης! Όταν ο εν λόγω πολίτης επισκέφθηκε έπειτα τα γραφεία διοίκησης για να συναντήσει τον κ. Κλειτσιώτη, ο τελευταίος έλλειπε και τού είπαν πως ο διευθύνων τα νεκροταφεία θα τού τηλεφωνήσει αργότερα, ή την επόμενη μέρα. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ, παρόλο που ο καταγγέλλων περίμενε αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με μία ανεπίσημη έρευνα που έκανε ο ίδιος ο πολίτης, δείχνοντας το οστό σε κτηνίατρο και σε ορθοπεδικό, επιβεβαιώθηκε από αυτή ότι είναι ανθρώπινο! Και εδώ τίθενται πλέον εύλογα ερωτήματα: Γιατί οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου δεν φροντίζουν να βγάλουν τα σκυλιά εκτός της έκτασής του και να επιμεληθούν ώστε τυχόν κενά στην περίφραξή να επισκευαστούν; Ποιος είναι ο ρόλος φιλοζωικών σωματείων στην παρουσία σκυλιών μέσα στο νεκροταφείο; Πηγαίνουν οι εν λόγω σύλλογοι και αφήνουν σκυλιά μέσα ή γύρω από αυτό; Τι θα πράξουν οι διοικούντες τον δήμο Καβάλας μετά από αυτη την καταγγελία – αποκάλυψη;

Και, τέλος, για ποιο λόγο δεν φρόντισαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, διοικητικά και μη, να έχουν λάβει τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα ώστε να μην δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα ιεροσυλίας, ή τουλάχιστον να το έχουν επιλύσει πριν αυτό καταγγελθεί τυχαία από έναν απλό πολίτη;

Ο Θανάσης Γκόρδης σχολιάζει στο ράδιο Νεάπολις (23/10/2017) το οστό στο στόμα σκύλου στο νεκροταφείο της Καβάλας, το θέμα γενικά των αδέσποτων, καθώς και τον Γ.Βαρουφάκη, λίγες ώρες πριν την ομιλία του που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Καβάλα.
Συζητά, επίσης, με το στέλεχος του ΕΠΑΜ, Μιχάλη Νικήτα, για την παθητικότητα και την αυτοαδρανοποίηση του ελληνικού λαού στην εξαθλίωσή του και στην υποδούλωση της πατρίδας (44 λεπτών συζήτηση συνολικά, που αξίζει να ακούσετε μέχρι τέλους):

Θανάσης Γκόρδης

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here