Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων – που προέκυψε από ευρεία σύμπραξη Σοσιαλδημοκρατών Σλαβοβούλγαρων με τρία (και όχι ένα όπως κατά το ελάχιστο προβλέπεται στην διεθνοτική συμφωνία της Αχρίδας από το 2001) αλβανικά κόμματα – η οποία διαδέχθηκε αυτή του ανιστόρητου υπερεθνικιστή (και όχι εθνικιστή) γενίτσαρου (με ελληνική καταγωγή και σλαβική συνείδηση) Γκρούεφσκι, σχεδίαζε μόλις ανέλαβε πριν από λίγες εβδομάδες να γκρεμίσει δεκάδες αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και του Φιλίππου, σε διάφορες πόλεις. Έπειτα άλλαξε γνώμη λόγω … κόστους, παρόλο που δηλώνει πως ήταν λάθος που ανεγέρθησαν αγάλματα αρχαίων Μακεδόνων, καθώς και ότι αυτό επιδείνωσε τις σχέσεις με την Ελλάδα…

Όι ψευτομακεδόνες Σλαβοβούλγαροι δεν εξέφρασαν (αρχικά) την διάθεση να γκρεμίσουν τα αγάλματα, όπως τόνισε στον Alpha και ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, ως δώρο προς την Ελλάδα, αλλά ως αποτέλεσμα πίεσης των αλβανικών κομμάτων που νιώθουν το ψευτοϊδεολόγημα της (σλαβο)”μακεδονικής” ταυτότητας να αφαιρεί από την δική τους αλβανική ταυτότητα.

Ούτε με την κίνηση αυτή οι Σλάβοι ψευτομακεδόνες των Σκοπίων, ακόμη και οι Σοσιαλδημοκράτες σημερινοί κυβερνώντες, παραιτούνται από την ανιστόρητη απαίτησή τους να έχουν την λέξη “Μακεδονία” σε μια σύνθετη ονομασία του (τεχνητού) κρατιδίου τους. Οι υπερεθνικιστές του προηγούμενου κυβερνώντος κόμματος VMRO επί της 11χρονης θητείας Γκρούεφσκι δεν δεχόταν ούτε την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό (“Βόρεια Μακεδονία” ή “Άνω Μακεδονία”), επιμένοντας στο σκέτο “Μακεδονία”. Προσδιορισμό (γεωγραφικό), ωστόσο, τον οποίο αποδέχθηκαν απαραδέκτως τα συστημικά ελληνικά κόμματα επίσημα από το 2008 (ανεπίσημα αρκετά χρόνια νωρίτερα), με την μόνη διαφωνία τότε, μέσα στην Βουλή του ΛΑ.Ο.Σ., και ορισμένων άλλων εκτός Κοινοβουλίου κομμάτων, καθώς και συλλόγων.

Το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί εδώ και πλέον των δέκα ετών απέρριπταν την σύνθετη αυτή ονομασία είχε γλιτώσει την Ελλάδα από έναν ιστορικά στρεβλωτικό, πολιτικά αντιπαραγωγικό και εθνικά μειοδοτικό, επώδυνο και άδικο, “συμβιβασμό” με την FYROM. Διότι εμείς ως χώρα θα παραχωρούσαμε την λέξη “Μακεδονία” ως γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ οι Σλαβοβούλγαροι θα την υιοθετούσαν για την στοιχειοθέτηση (“μακεδονικής”) “ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ”, όπως οι ίδιοι δημόσια δήλωναν!

Και θα πρέπει να ληφθεί, επίσης, υπόψη ότι στο όνομα γεωγραφικού προσδιορισμού δεν φαίνεται η σλαβική καταγωγή των ψευτομακεδόνων, η οποία από μόνη της αρκεί για να τους αποκόπτει ιστορικά από την αρχαία Μακεδονία. Το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα (εθνομηδενιστικά αριστερό και νεοφιλελεύθερο δεξιό) έχει ήδη αρχίσει να πανηγυρίζει για την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης των Σκοπίων υπό τον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ, καθώς πλέον έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την επίτευξη “λύσης” με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού. Για να μπουν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ θα το δεχθούν οι Σκοπιανοί, προς χάριν του “ρεαλισμού” και του “προοδευτισμού” προπαγανδίζει ότι θα το αποδεχθεί η ελληνική πολιτική καθεστηκυία τάξη. Και έτσι, η ΠΓΔΜ θα είναι η “Βόρεια Μακεδονία”, και η ελληνική Μακεδονία (η μία και μοναδική ιστορικά), η “νότια”.

Την σαφή ένδειξη πως οι διεργασίες για τον καθορισμό ονομασίας με τα παραπάνω χαρακτηριστικά για την FYROM ξεκίνησαν αποδεικνύει και η πρόσφατη επίσκεψη του νέου υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας (η πρώτη του σε ξένο κράτος) Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, με τον τελευταίο να δηλώνει πως “δεν ωφελούν οι ιστορικές φυλακίσεις”.

Για τον κ. Κοτζιά δηλαδή, καθώς και όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα που προωθεί τον αρνητικότατο συμβιβασμό του γεωγραφικού προσδιορισμού, είναι “ιστορική φυλάκιση” να προσπαθεί η Ελλάδα, και οι Έλληνες πατριώτες, να αποτρέψουν την παραχάραξη της ελληνικής Ιστορίας και την παραχώρηση δικαιωμάτων επί αυτής στους Σκοπιανούς μέσω του ονόματός τους.

Ως εκ τούτου, για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών με την φράση του αυτή εξομοιώνεται ο θύτης ιστορικός απατεώνας – σφετεριστής, με το θύμα που αντιστέκεται στην εν λόγω απάτη, που τυχαίνει μάλιστα να είναι η ίδια η πατρίδα του. Εν μέσω μάλιστα της μνημονιακής λαίλαπας οι αντιδράσεις από τους συντριπτικά περισσότερους (νεο)Έλληνες θα είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Και η πατρίδα μας θα είναι για ακόμη μία φορά, σε ένα ακόμη μείζον θέμα, η ζημιωμένη μονίμως υποχωρούσα και η … εθελοντικά αυτοκαταστροφική.

Υ.Γ.: Παράλληλα με την καταγραφή της επικείμενης νέας ΜΟΝΙΜΗΣ ονομασίας (διότι το όνομα FYROM ήταν το προσωρινό από το 1995) των Σκοπίων στον ΟΗΕ, θα καταγραφούν επίσημα και η γλώσσα (ή γλώσσες) των κατοίκων του κρατιδίου, καθώς και η εθνότητά τους. Οι Σλαβοβούλγαροι ψευτομακεδόνες διεκδικούν από το 1991 να καταγραφεί στον ΟΗΕ η γλώσσα τους (βουλγαρικό ιδίωμα) ως “μακεδονική” και η εθνοτική καταγωγή τους ως επίσης “μακεδονική”. Τώρα που σύντομα θα υιοθετηθεί, με την υπογραφή της Ελλάδας, π.χ. το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, οι Έλληνες πολιτικοί μας ηγέτες θα υποχωρήσουν και στην απαίτηση των Σκοπιανών για “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα;

Οψόμεθα…

Όποιος ενδιαφέρεται να κατεβάσει το ιδιαίτερα αξιόλογο βιβλίο του Καβαλιώτη καθηγητή Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Δημήτρη Κουγιουμτζόγλου, με τίτλο “Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ” σε ηλεκτρονική μορφή (PDF), να επισκεφθεί τον κάτωθι σύνδεσμο:
http://www.saitapublications.gr/2016/11/ebook.209.html?m=1#more

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here