Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

(Reuters)  Ο στρατός της Συρίας Κουρδικό YPG σκοπεύει να επεκτείνει τη δύναμή του κατά περίπου δύο τρίτα σε περισσότερους από 100.000 μαχητές φέτος, δήλωσε στο Reuters, σχέδιο που θα ενισχύσει την κουρδική αυτονομία

Το YPG, το οποίο διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην εκστρατεία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια φέτος για να μετατραπεί σε μια πιο οργανωμένη δύναμη που μοιάζει με τακτικό στρατό, δήλωσε ο εκπρόσωπος Redur Xelil.

Η πολιτοφυλακή, η οποία είχε 60.000 αγωνιστές στα τέλη του 2016 – συμπεριλαμβανομένης της θυγατρικής της, της YPJ – έχει ήδη δημιουργήσει 10 νέα τάγματα από την αρχή του έτους, που αποτελούνται από περίπου 300 μαχητές, είπε.

“Προσβλέπουμε να υπερβούμε τις 100.000”, δήλωσε ο Xelil σε απάντηση γραπτών ερωτήσεων του Reuters. Ερωτηθείς πόσο σύντομα το YPG σκόπευε να επιτύχει αυτόν τον στόχο, είπε: “Το δεύτερο εξάμηνο του 2017.”

Το YPG ή οι Μονάδες Προστασίας του Λαού λειτουργούν αποτελεσματικά ως στρατιωτικές δυνάμεις των αυτόνομων κουρδικών περιοχών που εμφανίστηκαν στη βόρεια Συρία με την υποχώρηση της κρατικής εξουσίας το 2011 που συνοδεύει την εκδήλωση εμφυλίου πολέμου.

Η πολιτοφυλακή χρηματοδοτείται από τις διοικήσεις των περιφερειών αυτών. Η δύναμη και η πολιτική της θυγατρική, η PYD, αντιτίθενται όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στις κούρδικές αρχές στο γειτονικό Ιράκ. Η σχέση τους με τη συριακή κυβέρνηση, παρά την ιστορική εχθρότητα, είναι πιο εκλεπτυσμένη, με τις πλευρές να αποφεύγουν κατά κύριο λόγο τη σύγκρουση στον εξαετή πόλεμο.
Η Τουρκία βλέπει το YPG ως επέκταση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο έχει αγωνιστεί σε τρεις δεκαετίες εξέγερσης στην Τουρκία και ως απειλή για την τουρκική ασφάλεια.

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια στρατιωτική εισβολή στη Συρία το περασμένο έτος με στόχο να εμποδίσει την περαιτέρω επέκταση του κουρδικού ελέγχου σε μια περιοχή της βόρειας Συρίας γνωστή στα κουρδικά ως Rojava.

Οι 10 νέες μονάδες και άλλα νέα τάγματα που θα δημιουργηθούν φέτος θα εκπαιδευτούν σε όλες τις μορφές μάχης, όπλων και τακτικών, με στόχο να μετατρέψει το YPG σε πιο οργανωμένη δύναμη που μοιάζει με παραδοσιακό στρατό, δήλωσε ο Xelil.

“Μια πειθαρχημένη, συνεκτική στρατιωτική δύναμη, καλά εκπαιδευμένη σε διαφορετικές τακτικές πολέμου … είναι η αληθινή εγγύηση για να μας υπερασπιστεί και να επιβεβαιώσουμε την παρουσία μας ως ένα μεγάλο έθνος που αξίζει αξιοπρέπεια”, λέει ένα φυλλάδιο YPG που αναζητά στρατολόγους για τα νέα τάγματα που έχει Κυκλοφόρησε στις κυριαρχικά κουρδικές περιοχές της Συρίας, όπου κατοικούν περίπου 2 εκατομμύρια Κούρδοι.

Κάθε μαχητής θα λάβει ένα μηνιαίο μισθό $ 200, το οποίο είναι $ 20 πάνω από το μέγιστο μισθό που καταβάλλεται σήμερα στους μαχητές YPG, δήλωσε ο Xelil.

Ο ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ RAQQA

Οι συριακές κουρδικές ομάδες καθιέρωσαν τις τρεις αυτόνομες διοικήσεις στις περιοχές που κυριάρχησαν στα κουρδικά της βόρειας Συρίας καθώς ο κρατικός έλεγχος της Συρίας κατέρρευσε σε μεγάλο μέρος της χώρας, δημιουργώντας τη δική τους γραφειοκρατία εκτός από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα έσοδά τους περιλαμβάνουν φόρους επί των γεωργικών προϊόντων και εισόδημα που προέρχεται από την πώληση πετρελαίου από τα χωράφια της βορειοανατολικής Συρίας, αν και πωλούν αρκετά μόνο για να καλύψουν τις τοπικές ανάγκες.

Το YPG διαδραματίζει βασικό ρόλο σε μια συνεχιζόμενη εκστρατεία που υποστηρίζεται από τις Η.Π.Α. για την απομόνωση της βάσης δραστηριοτήτων του Ισλαμικού Κράτους στο Raqqa.

Ο διοικητής του YPG Σίπαν Χέμο δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η επιχείρηση για την καταιγίδα Raqq έπρεπε να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου και ότι το YPG θα αποτελούσε το ένα τέταρτο της δύναμης που θα πάρει την πόλη παράλληλα με συμμαχικούς αραβικούς μαχητές. Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση.

Ο Xelil είπε ότι τα νέα τάγματα δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση για να περικυκλώσουν την Raqqa. Αρνήθηκε να πει εάν το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από οποιονδήποτε ξένο στρατό.

Η δύναμη 60.000 ατόμων του YPG περιλαμβάνει την YPJ – την γυναικεία πολιτοφυλακή που αριθμεί περίπου 24.000, δήλωσε ο Xelil. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μαχητές επιδιώκονται στην προσπάθεια στρατολόγησης.

Οι κυριότερες συριακές κουρδικές ομάδες και οι σύμμαχοί τους επιδιώκουν να εμβαθύνουν την αυτονομία τους μέσω της εγκαθίδρυσης ενός νέου συστήματος ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο βορρά. Οι Κούρδοι, που συστηματικά διώκονται επί σειρά ετών από το συριακό κράτος, λένε ότι ο στόχος τους δεν είναι η ανεξαρτησία.

Hemo είπε στο Reuters ότι το YPG είχε ως στόχο να «καταπολεμήσει την τρομοκρατία» σε ολόκληρη τη Συρία, ενώ η πολιτική του προτεραιότητα ήταν «να εγγυηθεί τα δικαιώματα του κουρδικού λαού στη Συρία νομικά, συνταγματικά».

Σημείωσε επίσης την ετοιμότητα του YPG να επιτύχει μακροπρόθεσμη στέγαση με τη συριακή κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το καθεστώς» μόλις εξασφαλιστούν τα κουρδικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε την αντίθεσή του στο περιφερειακό ομοσπονδιακό μοντέλο που οι κυριότερες συριακές κουρδικές ομάδες λένε ότι θα πρέπει να είναι η λύση για τον πόλεμο στη Συρία. Ο Ασαντ έχει δεσμευθεί να πάρει πίσω όλη τη Συρία.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here