Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το ακόλουθο έγγραφο σχετικά με το σχηματισμό του «Μεγάλου Ισραήλ» αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των ισχυρών σιωνιστικών φατριών εντός της σημερινής κυβέρνησης Netanyahu, του κόμματος Likud, καθώς και στο ισραηλινό στρατιωτικό και συλλογικό όργανο. (άρθρο που δημοσιεύτηκε αρχικά από την Global Research στις 29 Απριλίου 2013).

Ο Πρόεδρος Donald Trump επιβεβαίωσε με βεβαιότητα ότι υποστηρίζει την παράνομη διευθέτηση του Ισραήλ (συμπεριλαμβανομένης της αντίθεσής του στο ψήφισμα 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την παρανομία των ισραηλινών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη).

Επιπλέον, μεταφέροντας την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και επιτρέποντας την επέκταση των ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα εδάφη και πέραν αυτής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρείχε de facto την έγκριση του έργου «Μεγαλύτερο Ισραήλ» όπως διατυπώθηκε στο σχέδιο «Oded Yinon Plan».

Έχετε υπόψη σας ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι αυστηρά ένα Σιωνιστικό Έργο για τη Μέση Ανατολή, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, δηλαδή την πρόθεση της Ουάσινγκτον να σπάσει και να βαλκανιοποιήσει τη Μέση Ανατολή. Η απόφαση του Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ έχει ως στόχο να προκαλέσει πολιτική αστάθεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Σιωνισμού Θεόδωρο Χέρτλ, «η περιοχή του εβραϊκού κράτους εκτείνεται: «Από την Πύλη της Αιγύπτου στον Ευφράτη». Σύμφωνα με τον Rabbi Fischmann,«Η υποσχεμένη γη εκτείνεται από τον ποταμό της Αιγύπτου μέχρι τον Ευφράτη, περιλαμβάνει μέρη της Συρίας και του Λιβάνου.”

Στο παρόν πλαίσιο, το Σιωνιστικό Σχέδιο για τη Μέση Ανατολή διατηρεί μια στενή σχέση με την εισβολή του 2003 στο Ιράκ, τον πόλεμο του 2006 στον Λίβανο, τον πόλεμο στη Λιβύη του 2011, τους συνεχιζόμενους πολέμους στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, για να μην αναφέρουμε πολιτική κρίση στη Σαουδική Αραβία.

Το έργο «Μεγαλύτερο Ισραήλ» συνίσταται στην αποδυνάμωση και τελικά στη διάλυση των γειτονικών Αραβικών κρατών στο πλαίσιο ενός επεκτατικού σχεδίου ΗΠΑ-Ισραήλ, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και της Σαουδικής Αραβίας. Από αυτή την άποψη, η προσέγγιση της Σαουδικής-Ισραηλινής είναι από την άποψη του Netanyahu μέσο για την επέκταση των σφαιρικών επιρροών του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή καθώς και για το Ιράν. Το έργο “Μεγαλύτερο Ισραήλ” είναι συνεπές με το αυτοκρατορικό σχέδιο της Αμερικής.

Το “μεγαλύτερο Ισραήλ” αποτελείται από μια περιοχή που εκτείνεται από την κοιλάδα του Νείλου μέχρι τον Ευφράτη. Σύμφωνα με τον Stephen Lendman, “Σχεδόν πριν από έναν αιώνα, το σχέδιο του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού για ένα εβραϊκό κράτος περιελάμβανε:

  • ιστορική Παλαιστίνη.
  • Νότιο Λίβανο μέχρι τη Σιδώνα και τον ποταμό Litani.
  • Τα Υψώματα Γκολάν της Συρίας, η πεδιάδα Hauran και η Deraa. και
  • τον έλεγχο του σιδηροδρόμου Hijaz από το Deraa προς το Αμάν, την Ιορδανία καθώς και τον κόλπο της Άκαμπα.

Μερικοί Σιωνιστές ήθελαν περισσότερα – γη από τον Νείλο στη Δύση έως τον Ευφράτη στην Ανατολή, που περιλαμβάνει την Παλαιστίνη, το Λίβανο, τη Δυτική Συρία και τη νότια Τουρκία.

Το Σιωνιστικό έργο υποστηρίζει το εβραϊκό οικιστικό κίνημα. Γενικότερα, περιλαμβάνει μια πολιτική αποκλεισμού Παλαιστινίων από την Παλαιστίνη, η οποία οδηγεί στην ενδεχόμενη προσάρτηση τόσο της Δυτικής Όχθης όσο και της Γάζας στο κράτος του Ισραήλ.

Το Μεγάλο Ισραήλ θα δημιουργήσει μια σειρά πληρεξουσίων κρατών. Θα περιλαμβάνει τμήματα του Λιβάνου, της Ιορδανίας, της Συρίας, του Σινά, καθώς και τμήματα του Ιράκ και της Σαουδικής Αραβίας. (Βλέπε χάρτη).

Σύμφωνα με τον Mahdi Darius Nazemroaya σε ένα άρθρο Global Research του 2011, το σχέδιο Yinon ήταν συνέχεια του αποικιακού σχεδιασμού της Βρετανίας στη Μέση Ανατολή:

“[Το σχέδιο Yinon] είναι ένα στρατηγικό σχέδιο του Ισραήλ για να εξασφαλίσει την περιφερειακή υπεροχή του Ισραήλ. Επιμένει και ορίζει ότι το Ισραήλ πρέπει να επαναπροσδιορίσει το γεωπολιτικό του περιβάλλον μέσω της βαλκανιοποίησης των γύρω Αραβικών κρατών σε μικρότερα και ασθενέστερα κράτη.

Ισραηλινοί στρατηγικοί εξέτασαν το Ιράκ ως τη μεγαλύτερη στρατηγική πρόκλησή τους από ένα αραβικό κράτος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ιράκ περιγράφηκε ως το επίκεντρο της βαλκανιοποίησης της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόσμου. Στο Ιράκ, με βάση τις έννοιες του Σχεδίου Γιόνων, ισραηλινοί στρατηγικοί ζήτησαν την κατάτμηση του Ιράκ σε ένα κουρδικό κράτος και δύο αραβικά κράτη, ένα για τους σιίτες μουσουλμάνους και το άλλο για τους Σουνίτες μουσουλμάνους. Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή ήταν ο πόλεμος μεταξύ Ιράκ και Ιράν, τον οποίο συζητά το Σχέδιο «Oded Yinon Plan».

Ο Ατλαντικός, το 2008, και το περιοδικό Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών το 2006 δημοσίευσαν και κυκλοφόρησαν ευρέως διαδεδομένους χάρτες που ακολούθησαν από κοντά το περίγραμμα του σχεδίου Yinon. Εκτός από ένα διαιρεμένο Ιράκ, το οποίο απαιτεί και το σχέδιο Biden, το σχέδιο Yinon απαιτεί έναν διαιρεμένο Λίβανο, την Αίγυπτο και τη Συρία. Ο διαχωρισμός του Ιράν, της Τουρκίας, της Σομαλίας και του Πακιστάν συμβαδίζουν με αυτές τις απόψεις. Το σχέδιο Yinon απαιτεί επίσης διάλυση στη Βόρεια Αφρική και την προβλέπει ότι ξεκινάει από την Αίγυπτο και στη συνέχεια εξαπλώνεται στο Σουδάν, τη Λιβύη και την υπόλοιπη περιοχή. (βλ. Αραβική Άνοιξη)

Μεγαλύτερο Ισραήλ “απαιτεί τη διάσπαση των υφιστάμενων αραβικών κρατών σε μικρά κράτη.

“Το σχέδιο λειτουργεί σε δύο βασικές εγκαταστάσεις. Για να επιβιώσει, το Ισραήλ πρέπει

  1. να γίνει αυτοκρατορική περιφερειακή εξουσία και
  2. να επηρεάσει τη διαίρεση ολόκληρης της περιοχής σε μικρά κράτη με τη διάλυση όλων των υπαρχόντων αραβικών κρατών.

Η μικρή εδώ θα εξαρτηθεί από την εθνική ή σεχταριστική σύνθεση κάθε κράτους. Ως εκ τούτου, η Σιωνιστική ελπίδα είναι ότι οι σεχταριστές πολιτείες γίνονται οι δορυφόροι του Ισραήλ και, ειρωνικά, η πηγή της ηθικής νομιμοποίησης … Δεν πρόκειται για νέα ιδέα ούτε για πρώτη φορά στην Σιωνιστική στρατηγική σκέψη. Πράγματι, ο κατακερματισμός όλων των αραβικών κρατών σε μικρότερες μονάδες υπήρξε ένα επαναλαμβανόμενο θέμα. “(Σχέδιο Yinon, βλ. Παρακάτω)

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πόλεμος στη Συρία και στο Ιράκ αποτελεί μέρος της διαδικασίας της ισραηλινής εδαφικής επέκτασης.

Από την άποψη αυτή, η ήττα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ τρομοκρατών (ISIS, Al Nusra) από τις Συριακές Δυνάμεις με την υποστήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ αποτελεί σημαντική αποδυνάμωση για το Ισραήλ.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here