Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας μίλησε για την επιτυχία της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στη Συρία. “Πριν από την έναρξη της λειτουργίας των ρωσικών αεροπορικών και διαστημικών δυνάμεων, πάνω από το 70% της επικράτειας της Συρίας ήταν υπό τον έλεγχο της Daesh”, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου σε συνάντηση υπεράσπισης τους υπουργούς των χωρών μελών του ASEAN και τους εταίρους του διαλόγου.

Υπογράμμισε ότι η Μόσχα επικεντρώνεται στην αποκατάσταση μιας ειρηνικής ζωής στη χώρα.

Έχουν απελευθερωθεί 998 πόλεις και οικισμοί, ο απελευθερωμένος χώρος είναι 503 χιλιάδες 223 τετραγωνικά χιλιόμετρα, οι περισσότεροι από τους μαχητές εξαλείφθηκαν, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης μιας ειρηνικής ζωής στη χώρα και από την αρχή της λειτουργίας της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας , από το 2015, 1.12 εκατομμύρια άνθρωποι επέστρεψαν στα σπίτια τους, μόνο το 2017 – 660 χιλιάδες », δήλωσε ο Shoigu.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως αποτέλεσμα του έργου του Ρωσικού Κέντρου για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων κομμάτων, 2.500 οικισμοί σε ολόκληρη τη χώρα εντάχθηκαν στη διαδικασία συμφιλίωσης.

Ο υπουργός ανέφερε τον κρίσιμο ρόλο της μείωσης των πωλήσεων πετρελαίου στην επιτυχία της στρατιωτικής επιχείρησης.

Πριν από το 2015, η Daesh κέρδισε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από τις πωλήσεις πετρελαίου στη Συρία, φτάνοντας τα 10 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα σε ξεχωριστές περιόδους. Σήμερα, η οικονομική βοήθεια της Daesh από το έδαφος της Συρίας έχει σχεδόν σταματήσει”, δήλωσε ο Shoigu.

Στις 22 Οκτωβρίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατέλαβαν το πετρελαϊκό πεδίο Al Omar στην επαρχία Deir ez-Zor.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος της Syrian Gas Company στο Deir ez-Zor, Αμίν Χαμίντ, δήλωσε στον Sputnik ότι οι μαχητές της Daesh κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Daesh είχε κατακτήσει το 80% των κοιτασμάτων πετρελαίου και των περισσότερων κοιτασμάτων αερίου στη συριακή επαρχία Deir ez-Zor το 2014.

Η δήλωση του Shoigu έρχεται μετά την ανακοίνωσή του στις 16 Οκτωβρίου σχετικά με τον πιθανό σχεδόν τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στη Συρία.

Η Ρωσία, μαζί με άλλες χώρες και ανθρωπιστικές οργανώσεις, έλαβε πολλά μέτρα για να διευθετήσει τη συριακή κρίση που έγινε βίαιη μετά τις διαμαρτυρίες της αραβικής άνοιξης του 2011. Οι προσπάθειες της Μόσχας είχαν ως στόχο να βοηθήσουν τη χώρα να συμπεριλάβει ανθρωπιστική βοήθεια στους Συριανούς και να συμβάλει στην αποκατάσταση της χώρας.

Τρομοκρατικές απειλές στη Νοτιοανατολική Ασία

Ανησυχούμε για την αύξηση της τρομοκρατικής απειλής στη Νοτιοανατολική Ασία, κυρίως στο πλαίσιο των κινήσεων ξένων τρομοκρατών της Daesh που εξαπλώνονται από τη Συρία και το Ιράκ”, δήλωσε ο Shoigu.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ταμειακές ροές προς τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού για την υποστήριξη τοπικών τρομοκρατικών κυττάρων και για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων εντοπίζονται όλο και συχνότερα.

Σήμερα στόχος μας είναι να καταστρέψουμε οριστικά τις δυνατότητες της διεθνούς τρομοκρατίας, κυρίως της Daesh, με κοινές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας“, πρόσθεσε ο Shoigu.

Ονομάστηκε μια δυσανάλογη αύξηση του στρατιωτικού δυναμικού στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης πολιτικής ανάπτυξης του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού του παγκόσμιου συστήματος πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here