Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ο υπουργός Άμυνας James “Mad Dog” Mattis επιβεβαίωσε την απόφαση της Ουάσινγκτον να εξαφανίσει τους τρομοκράτες ISIS-Daesh:”Η πρόθεσή μας είναι οι ξένοι μαχητές να μην επιβιώσουν στον αγώνα για να επιστρέψουν στην Βόρεια Αφρική, στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, στην Αφρική. Δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν … (η έμφαση προστέθηκε, αναφέρεται στην έκθεση BBC με τίτλο Dirty Secret της Raqqa).

Αυτή ήταν η «πολιτική αφήγηση» του Πενταγώνου. Η ανυποψίαστη αλήθεια είναι ότι ο θείος Σαμ είχε έρθει στη διάσωση του Ισλαμικού Κράτους. Η απόφαση αυτή κατά πάσα πιθανότητα ελήφθη και ακολούθησε τις εντολές του Πενταγώνου αντί του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Επιβεβαιωμένη από μια αναφορά του BBC με τίτλο Το βρώμικο μυστικό της Raqqa, ο αμερικανικός συνασπισμός διευκόλυνε την έξοδο των τρομοκρατών ISIS και των μελών των οικογένειών τους από το φρούριο τους στη Raqqa της Βόρειας Συρίας.

Ενώ η έκθεση του BBC επικεντρώθηκε στις λεπτομέρειες της επιχείρησης λαθρεμπορίου, αναγνωρίζει ωστόσο την ύπαρξη μιας “μυστικής διαπραγμάτευσης” στην οποία εμπλέκονται οι ΗΠΑ και ο Βρετανός σύμμαχός της να αφήσει τους τρομοκράτες να ξεφύγουν από το Raqqa.

 “Η συμφωνία για να αφήσει τους μαχητές IS να διαφύγουν από την Raqqa – de facto πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτους τους – είχε διοργανωθεί από τοπικούς αξιωματούχους. Ήρθε μετά από τέσσερις μήνες αγώνων που άφησαν την πόλη να καταστραφεί και σχεδόν απηλλαγμένη από ανθρώπους. Θα σπαταλήσει ζωές και θα φέρει την πάλη στο τέλος. Οι ζωές των αραβικών, κουρδικών και άλλων μαχητών που αντιτίθενται στην ΕΣ θα γλιτώνονταν.

Αλλά επέτρεψε επίσης πολλές εκατοντάδες IS μαχητές να ξεφύγουν από την πόλη. Τότε, ούτε ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και των Βρετανών, ούτε το SDF, το οποίο υποστηρίζουν, ήθελαν να παραδεχτούν το ρόλο τους.

Έχει το σύμφωνο, το οποίο αποτελούσε το βρώμικο μυστικό της Raqqa, εξαπέλυσε μια απειλή για τον έξω κόσμο – κάτι που επέτρεψε στους μαχητές να εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη Συρία και πέρα ​​από αυτό;

Μεγάλοι πόνοι ελήφθησαν για να το κρύψουν από τον κόσμο. Αλλά το BBC έχει μιλήσει σε δεκάδες ανθρώπους που ήταν είτε στη συνοδεία, είτε το παρατήρησαν, και στους άνδρες που διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία. …
Αυτό δεν ήταν τόσο μια εκκένωση – ήταν η έξοδος του [αποκαλούμενου] ισλαμικού κράτους.
(Quentin Sommerville και Riam Dalati, Dirty Secret της Raqqa, BBC, Νοέμβριος 2017, έμφαση προστέθηκε)

Τα αμερικανικά ηγετικά πολεμικά αεροσκάφη παρακολούθησαν την εκκένωση των τρομοκρατών του ISIS, αλλά εμφανώς οι συνοδείες των λεωφορείων και των φορτηγών δεν αποτέλεσαν αντικείμενο βομβιστικών επιθέσεων για το συνασπισμό.
Ο συνασπισμός επιβεβαιώνει τώρα ότι, παρόλο που δεν είχε το προσωπικό του στο έδαφος, παρακολούθησε τη συνοδεία από τον αέρα. [αλλά δεν πραγματοποιήθηκε πραγματικός εναέριος βομβαρδισμός των συνοδειών] …

Υπό το πρίσμα της έρευνας του BBC, ο συνασπισμός παραδέχεται τώρα το ρόλο που διαδραμάτισε στη συμφωνία … ».
Αν ήθελαν να χτυπήσουν τη συνοδεία ISIS των λεωφορείων και των φορτηγών, αυτό θα ήταν μια απλή επιχείρηση για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει να μπλοκάρουν παρά να καταστρέψουν τις συνοδείες φορτηγών και λεωφορείων (για να ελαχιστοποιήσουν την απώλεια ζωής) και να κρατούν και να φυλακίζουν τους ξένους μαχητές.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται αδιάφορα ότι δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και επομένως δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την έξοδο των τρομοκρατών:
“Δεν θέλαμε κανέναν να φύγει”, λέει ο Col Ryan Dillon, εκπρόσωπος της Εγχώριας Επίλυσης Επιχειρήσεων, ο δυτικός συνασπισμός εναντίον του IS.
“Έρχεται κάτω στους Συρίους – είναι αυτοί που αγωνίζονται και πεθαίνουν, παίρνουν για να κάνουν τις αποφάσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις”, λέει.
Ενώ ένας δυτικός αξιωματούχος ήταν παρών για τις διαπραγματεύσεις, δεν έλαβαν “ενεργό μέρος” στις συζητήσεις. Ο Col Dillon υποστηρίζει, …

Αυτό που αποκαλύπτει είναι ότι οι περισσότεροι μαχητές του ISIS ήταν ξένοι από ένα μεγάλο αριθμό χωρών και επέδειξαν ένα προσεκτικά οργανωμένο πρόγραμμα προσλήψεων και κατάρτισης:
“… Υπήρξε ένας τεράστιος αριθμός αλλοδαπών. Γαλλία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν, Υεμένη, Σαουδική Αραβία, Κίνα, Τυνησία, Αίγυπτος … ”
Οι περισσότεροι ήταν ξένοι, αλλά υπήρχαν επίσης Σύριοι“.

Τώρα χρεώνει $ 600 (£ 460) ανά άτομο και τουλάχιστον $ 1.500 για μια οικογένεια.
Σε αυτήν την επιχείρηση, οι πελάτες δεν λαμβάνουν ευγενικά σε ερωτήσεις. Αλλά ο Imad λέει ότι είχε «Γάλλους, Ευρωπαίους, Τσετσένους, Ουζμπεκιστάν».
“Κάποιοι μιλούσαν στα γαλλικά, άλλοι στην αγγλική γλώσσα, άλλοι σε κάποια ξένη γλώσσα”, λέει.


Η έκθεση του BBC προτείνει ένα προσεκτικά διατυπωμένο σχέδιο για την ασφαλή εκκένωση των τρομοκρατών. Η επίσημη εξήγηση ήταν ότι η συμφωνία έχει συμφωνηθεί από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF). Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ “άφησε να συμβεί”, δεν παρενέβησαν στρατιωτικά για να αποτρέψουν την έξοδο και το λαθρεμπόριο των ξένων μαχητών από την Raqqa.
Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Από την αρχή, το 2014, το ISIS-Daesh υποστηρίχθηκε από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, με την ενεργό υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι οι κρατικοί χορηγοί του Ισλαμικού Κράτους (ISIS-Daesh).
Όπλα, εκπαίδευση, εφοδιαστική: το ISIS είναι ένα κατασκεύασμα πληροφοριών των ΗΠΑ. Οι τρομοκράτες ISIS-Daesh είναι οι μαχητές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Οι βομβιστικές επιθέσεις του Ιράκ και της Συρίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ – με το πρόσχημα ενός ψεύτικου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» – δεν κατευθύνονταν στο ISIS-Daesh. Οι τρομοκράτες προστατεύονταν από τον Συνασπισμό των Η.Π.Α. Ο ακλόνητος στόχος ήταν να σκοτωθούν πολίτες και να καταστραφεί η πολιτική υποδομή τόσο της Συρίας όσο και του Ιράκ.

Έξοδος του ISIS από την Raqqa, Συρία (2017) έναντι της Εξόδου του Al Qaeda “Εχθροί των πολεμιστών” από το Kunduz, Αφγανιστάν (2001)

Υπάρχει πρότυπο στην εκκένωση των τρομοκρατών που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ;
Αναδρομή σε έναν άλλο πόλεμο που οδήγησε τις ΗΠΑ. Αφγανιστάν το 2001. Ο στόχος για τις ΗΠΑ είναι να προστατεύσουν τελικά τα «περιουσιακά στοιχεία πληροφοριών» τους.
Η «έξοδος Raqqa» του Οκτωβρίου του 2017 φέρει την ομοιότητα της κωμωδίας με το «Getaway» του Νοεμβρίου 2001 από το Kunduz, που διατέθηκε από τον Donald Rumsfeld. Και στις δύο περιπτώσεις, στόχος ήταν το Πεντάγωνο και η CIA να διοργανώσουν τη διαφυγή (και τη μετεγκατάσταση) μαχητών τζιχαντιστών από το εξωτερικό που δουλεύουν για τους αμερικανούς.
Στα τέλη Νοεμβρίου του 2001, σύμφωνα με τον Seymour M. Hersh, η Βόρεια Συμμαχία, υποστηριζόμενη από βομβιστικές επιδρομές των ΗΠΑ, ανέλαβε τον έλεγχο της ορεινής πόλης Kunduz στο Βόρειο Αφγανιστάν:

«[Οκτώ χιλιάδες ή περισσότεροι άντρες] είχαν παγιδευτεί μέσα στην πόλη τις τελευταίες ημέρες της πολιορκίας, περίπου οι μισοί από τους οποίους ήταν Πακιστανοί. Οι Αφγανοί, το Ουζμπεκιστάν, οι Τσετσένοι και διάφοροι αραβικοί μισθοφόροι αντιπροσώπευαν τους υπόλοιπους. »(Seymour M. Hersh, The Getaway, The New Yorker, 28 Ιανουαρίου 2002).

Επίσης, μεταξύ αυτών των μαχητών ήταν αρκετοί ανώτεροι πακιστανοί στρατιωτικοί και μυστικοί αξιωματικοί, οι οποίοι είχαν σταλεί στο πολεμικό θέατρο από τον πακιστανικό στρατό. Η παρουσία υψηλόβαθμων πακιστανικών στρατιωτικών και συμβούλων πληροφοριών στις τάξεις των δυνάμεων των Ταλιμπάν / Αλ Κάιντα ήταν γνωστή και εγκρίθηκε από την Ουάσινγκτον.
Ο πρόεδρος Μπους είπε: «Τους μαθαίνουμε. Τρέχουν, και τώρα θα τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης »(βλ. CNN, 26 Νοεμβρίου 2001). Ποτέ δεν καπνίζονταν. Ήταν αεροσκάφη για ασφάλεια.
Σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργού Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, η έξοδος (αεροπορική άνεση) των μαχητών της Αλ Κάιντα διευκολύνθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις σε συνεννόηση με τον στρατό του Πακιστάν:
“Η Διοίκηση διέταξε την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ να δημιουργήσει έναν ειδικό διάδρομο για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πακιστανικών πτήσεων διάσωσης από το Kunduz στη βορειοδυτική γωνία του Πακιστάν”
… Σύμφωνα με έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματικό της αμερικανικής άμυνας, η αεροπορική γραμμή εγκρίθηκε λόγω παραστάσεων από τους Πακιστανούς ότι «υπήρχαν πράκτορες-μυστικοί και υπόγεια παιδιά που έπρεπε να βγουν έξω» (Seymour Hersh, op cit)
Με άλλα λόγια, η επίσημη ιστορία ήταν: δεν ήταν η απόφασή μας: «το παραπλανήσαμε» από το πακιστανικό ISI.

Από τους περίπου 8000 ή περισσότερους άντρες, 3300 παραδόθηκαν στη Βόρεια Συμμαχία, αφήνοντας μεταξύ 4.000 και 5.000 ανδρών “άγνωστους”. Σύμφωνα με την έρευνα του Hersh, με βάση τις ινδικές πηγές πληροφοριών, τουλάχιστον 4000 άνδρες, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών του πακιστανικού στρατού, εκκενώθηκαν. (Το ίδιο)
Η ίδια αίσθηση της άρνησης επικράτησε. Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν, ωστόσο, αυτό “Αυτό που υποτίθεται ότι ήταν μια περιορισμένη εκκένωση προφανώς έπεσε εκτός ελέγχου και, ως ακούσια συνέπεια, ένας άγνωστος αριθμός μαχητών των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα κατάφερε να ενταχθεί στην έξοδο” (αναφερόμενος στο Hersh op cit)
“Αθέλητη εκκένωση” των μαχητών της Αλ Κάιντα;
“Τρομοκράτες” και “Περιουσιακά στοιχεία νοημοσύνης”

Συγκρίνετε τον απολογισμό του Seymour Hersh στην «απόδραση» από το Kunduz σχετικά με την υποβοήθηση των ΗΠΑ από την απομάκρυνση σκληρών πυρομαχικών της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν στη «Escape» των μαχητών ISIS-Daesh από την πολιορκημένη πόλη Raqqa στη Βόρεια Συρία.

Οι αλλοδαποί και πακιστανοί μαχητές της Αλ Κάιντα πετάχτηκαν στο Βόρειο Πακιστάν, στις περιοχές οι οποίες στη συνέχεια αποτέλεσαν αντικείμενο αμερικανικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Πολλοί από αυτούς τους μαχητές ενσωματώθηκαν επίσης στις δύο κύριες ομάδες τρομοκρατικών ανταρτών του Κασμίρ, ο Lashkar-e-Taiba («Στρατός του Αγαθού») και ο Jaish-e-Muhammad («Στρατός του Μοχάμεντ»).
Ποιος είναι ο επόμενος προορισμός των ξένων μαχητών που έχουν εκκενωθεί από την Raqqa, με την υποστήριξη του Στρατιωτικού των ΗΠΑ;

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here