Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Κατά την εκπαίδευση με τον κυπριακό στρατό συμμετείχαν 500 ισραηλινοί στρατιώτες, 10 ελικόπτερα, τζιπ και ακόμη και σκυλιά από τα σκυλιά του Ισραηλινού στρατού στα βουνά του Τροόδους που είναι παρόμοια με το λιβανέζικο έδαφος

Στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική άσκηση αυτού του είδους, τετρακόσια στρατιώτες από την μονάδα εντολών του Ισραηλινού στρατού Egoz διενήργησαν εκπαιδευτικές ασκήσεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα σε συνεργασία με τον κυπριακό στρατό. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες προσγειώθηκαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Πάφου στη δυτική Κύπρο, όπου τα ελικόπτερα Blackhawk που είχαν πετάξει εκεί προηγουμένως περίμεναν να τα οδηγήσουν σε διάφορες τοποθεσίες στα βουνά του Τροόδους στα ανατολικά.

Οι στρατιώτες πρόβαλαν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε εγκαταλελειμμένα χωριά και στρατιωτικές βάσεις και διενήργησαν μαθήματα μάχης σε ανοιχτές περιοχές και σε κατοικημένες τοποθεσίες και σε χώρους που προσομοιώνουν σήραγγες, δήλωσε ανώτερος διοικητής της ταξιαρχίας της Άμυνας Ισραήλ. Σε μια άσκηση, οι Ισραηλινοί διασχίζουν ένα χωριό στην περιοχή το βράδυ, σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές, και πραγματοποιούν μαχητική εκπαίδευση σε μια εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση.

Τέσσερις στρατιώτες μονάδας αιγίδα Egoz και δέκα ελικόπτερα Blackhawk συμμετείχαν στις ασκήσεις, οι οποίες αναφέρθηκαν πρώτα από την Haaretz. Χάμερρ και τζιπ που τέθηκαν στη διάθεσή τους μεταφέρθηκαν από το Ισραήλ με πλοίο. Μέλη της μονάδας μηχανικής του στρατού Yahalam και σκυλιά από την μονάδα σκύλου Oketz του IDF εισήχθησαν.

Συνολικά, συμμετείχαν περίπου 500 στρατιώτες στρατιωτικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού, μαζί με περίπου 200 μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση κατάρτισης σε αυτό το πεδίο εφαρμογής και για πρώτη φορά που ο IDF συμφώνησε να αποκαλύψει ειδήσεις για μία από τις μονάδες μάχης του σε μια ξένη χώρα. Περίπου μισό χρόνο πριν, η μονάδα Maglan του IDF συμμετείχε σε μια μικρότερη άσκηση στο ελληνικό νησί της Κρήτης και στο παρελθόν πραγματοποίησε άλλη εκπαίδευση στο εξωτερικό. “Υπάρχει πλεονέκτημα να έρθετε σε μια άγνωστη τοποθεσία και νέα περιοχή”, δήλωσε ο αξιωματικός του IDF.


Ο ισραηλινός στρατός δεν διευκρίνισε την ταυτότητα του “εχθρού” που προσομοιάστηκε στις ασκήσεις, αλλά τα βουνά και οι λόφοι στην περιοχή μοιάζουν μάλλον με την οροσειρά του Λίβανος στο Λίβανο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο διοικητής του Egoz, ο οποίος μπορεί να αναγνωριστεί μόνο ως υπολοχαγός Coli Roi, και ο διοικητής της μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού Lt. Col. Gilad αρνήθηκε να κάνει αναφορά στον Λίβανο ή την ομάδα πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

“Για τους πιλότους μας, η εκπαίδευση προσομοιώνει πολύ το επιχειρησιακό έδαφος. Η Κύπρος είναι μια πολύ ορεινή χώρα με κορυφές που φτάνουν στο ύψος του όρους Hermon [στα Γόλαντ Υψίματα], μια περιοχή που δεν είναι πολύ πυκνοκατοικημένη και χωρίς εξήγηση είναι συγκρίσιμο με τους επιχειρησιακούς μας τομείς “, ανέφερε ο υπολοχαγός κ. Gilad σε στρατιωτικούς δημοσιογράφους.

Μια εφεδρική εταιρεία Egoz, καθώς και δεκάδες στρατιώτες από μια κυπριακή μονάδα επιτελείου, έπαιξαν το ρόλο των “δυνάμεων του εχθρού” στην άσκηση. Η κυπριακή αεροπορία ανέπτυξε αντιπυραυλικά συστήματα για να προσομοιώσει την απειλή που διατρέχουν τα ελικόπτερα της αεροπορίας με πυραύλους.

Πριν από την άσκηση ταξιαρχίας, η οποία διεξήχθη σε περίπου τέσσερις ημέρες, οι μοίρες ελικοπτέρων εκπαιδεύτηκαν με δεκάδες εφεδρικούς στρατιώτες από τη μονάδα Shaldag του IDF και μια ομάδα από τη Μονάδα 669. Σε μία άσκηση, τα ελικόπτερα έλαβαν ομάδες Shaldag σε ένα βουνό με υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων (6.600 πόδια), όπου οι μαχητές στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν και στη συνέχεια μίλησαν για ένα περιστατικό στο οποίο οι στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυρκαγιά του εχθρού και χρειάστηκε να εκκενωθούν από τη Μονάδα 669.

Σε μια άλλη άσκηση, οι πιλότοι Rolling Sword πρόβαλαν πιθανή διάσωση ενός πιλότου ο οποίος έπρεπε να εγκαταλείψει τα αεροσκάφη του κάτω από την αντιπυραυλική πυρκαγιά. «Δεν έχω καλύτερη άσκηση από αυτό», είπε ο διοικητής της μοίρας.

Η συνεργασία με τον κυπριακό στρατό άρχισε στο στάδιο του σχεδιασμού για την άσκηση. Σε ολόκληρη την εταιρεία Egoz προστέθηκε ομάδα από κυπριακή μονάδα επιτελείου που συμμετείχε στην μάχη. Τα ισραηλινά συνεργεία συνεργάστηκαν με τους Κύπριους ομολόγους τους και πραγματοποίησαν κοινές αποστολές.

«Αυτό έχει στρατηγική σημασία», είπε ένας αξιωματικός από την ταξιαρχία. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του IDF προετοίμασαν την πιθανότητα ότι η άσκηση ενός τόσο ευρέος πεδίου θα επέτρεπε την επιτήρηση των πληροφοριών, και ο αξιωματικός είπε ότι αυτό ελήφθη υπόψη. Η άσκηση, όπως αναφέρθηκε στο Haaretz, προκάλεσε επίσης ένταση με την Τουρκία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάνει τη δική της άσκηση και κατάρτιση νότια της Πάφου. Σε αυτό το σημείο, ο IDF αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει το θέμα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here