Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε χθες το βράδυ προς τιμήν του Μήνα Εβραϊκής Αμερικανικής Κληρονομιάς. Ο Μπάιντεν έχει μακροχρόνιες και βαθιές σχέσεις με την εβραϊκή κοινότηταο Ομπάμα τον πήρε το 2008 εν μέρει για να καθησυχάσει τους φιλάργυρους εβραϊκά δημοκράτες. Ο Μπάιντεν προσέφερε ολόψυχα, εγκάρδια έπαινο στις παρατηρήσεις του, πριν βυθιστεί σε άκρως άσχημο έδαφος και παρέδωσε μια ομιλία που πιθανόν να αναφέρεται από τους αντισημίτες για χρόνια και για δεκαετίες ακόμη. (Είναι ήδη το θέμα της ενθουσιασμένης συζήτησης μεταξύ της λευκής κοινότητας.)

Οι παρατηρήσεις του Μπάιντεν δεν ήταν αντισημιτικές. Ήταν πολύ, πολύ φιλο-σημιτικές. Εν πολλοίς σε έναν απερίγραπτο μονόλογο είπε ότι οι Εβραίοι έχουν συμβάλει τεράστια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι προφανώς είναι τυποποιημένο για να επαινέσει οποιαδήποτε εθνοτική ομάδα, αλλά ο Μπάιντεν φρόντισε να υπογραμμίσει ότι οι Εβραίοι όχι μόνο συνέβαλαν το μερίδιό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πολύ περισσότερο:

“Ο εβραϊκός λαός έχει συνεισφέρει σημαντικά στην Αμερική. Καμία ομάδα δεν είχε μια τέτοια υπερμεγέθη επιρροή κατά κεφαλήν όπως όλοι όσοι στεκόταν μπροστά σου και όλοι εκείνοι που πήγαν μπροστά μου και όλοι εκείνοι που πήγαν μπροστά σου …”

Αποτελείτε το 11 τοις εκατό των εδρών στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Καταλαμβάνετε το ένα τρίτο όλων των βραβευθέντων με Νόμπελ …

Νομίζω ότι, ως συνήθως, υποτιμάτε τον αντίκτυπο της εβραϊκής κληρονομιάς. Πραγματικά το εννοώ. Νομίζω ότι υποτιμάτε πολύ τις επιπτώσεις που είχατε στην ανάπτυξη αυτού του έθνους.

Είναι προφανές ότι οι Εβραίοι έχουν αναπτυχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και, όπως λέει ο Μπάιντεν, έχουν επιτύχει μαζικά δυσανάλογη εκπροσώπηση σε τομείς όπως η επιστήμη, ο πολιτισμός, η πολιτική, ο ακαδημαϊκός χώρος κ.ο.κ.

Οι Εβραίοι θεωρούν το γεγονός αυτό με ένα μίγμα υπερηφάνειας και νεύρωσης. Η νεύρωση είναι ο φόβος ότι η επιτυχία μας θα θεωρηθεί ως ένα είδος ελέγχου, ότι η ευρύτερη κοινωνία θα πει κάποια στιγμή, όχι, έχετε πάρα πολλά. Τα σχολεία του Ivy League τον περασμένο αιώνα επέβαλαν πρώτες εμφανείς ποσοστώσεις και, στη συνέχεια, πιο λεπτές γεωγραφικές και “χαρακτήρες” βασισμένες προδιαγραφές αποδοχής, ακριβώς για να καταστείλουν το δυσανάλογο εβραϊκό μερίδιο του φοιτητικού τους σώματος. Η πρώτη γενιά των μαχητών του Χόλιγουντ ζούσε με τρόμο ότι θα θεωρούταν ότι χρησιμοποίησαν τον έλεγχο της ταινίας για να επιβάλουν μια συγκεκριμένη εβραϊκή κλίση στην κουλτούρα και εργάστηκαν ατέλειωτα για να διαλύσουν τις υποψίες αυτές.

Είναι επίσης αλήθεια ότι, ενώ οι εβραϊκές απόψεις διαχειρίζονται την ιδεολογική κλίμακα, συσπειρώθηκαν έντονα στο αριστερό άκρο του πολιτικού φάσματος. Όταν συνδυάζετε αυτό το γεγονός με το γεγονός της δυσανάλογης εβραϊκής εκπροσώπησης στην πολιτική και τον πολιτισμό, έχετε μια περίεργη κοινή πεποίθηση μεταξύ των φιλοσημιτών και των αντισημιτών. Καθώς ο Μπάιντεν προχωράει να λατρεύει τις εβραϊκές συνεισφορές στην αμερικανική πολιτική, μπορείτε να δείτε το ακροατήριο να πηγαίνει από το σκάνδαλο στο shvitzing:

Η αγκαλιά της μετανάστευσης” είναι μέρος αυτού, όπως και η συμμετοχή των Εβραίων στα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν μπορείτε να μιλήσετε για το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων στη χώρα αυτή χωρίς να μιλάτε για εβραίους εραστές της ελευθερίας και Jack Greenberg”, είπε, λέγοντας μια ιστορία για να δει μια ομάδα Εβραίων ακτιβιστών σε ένα διαχωρισμένο κινηματογραφικό θέατρο στο Delaware. “Δεν μπορείτε να μιλήσετε για το γυναικείο κίνημα χωρίς να μιλάτε για τη Betty Friedan” …

“Πιστεύω τι επηρεάζει τα κινήματα στην Αμερική, τι επηρεάζει τη στάση μας στην Αμερική είναι τόσο ο πολιτισμός και οι τέχνες όσο οτιδήποτε άλλο”, είπε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μίλησε για το γάμο ομοφυλοφίλων “προφανώς λίγο πριν από το χρόνο.”

“Δεν ήταν κάτι που κάναμε νομοθετικά. Ήταν «το Will and Grace», ήταν τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Κυριολεκτικά. Αυτό άλλαξε τη στάση των ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος που ήμουν τόσο βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων θα αγκαλιάσουν και θα αγκαλιάσουν γρήγορα τον “γάμο ομοφυλόφιλων”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

“Σκεφτείτε πίσω από όλα αυτά, σίγουρα ότι 85 τοις εκατό από αυτές τις αλλαγές, είτε είναι στο Χόλιγουντ ή τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι συνέπεια των εβραίων ηγετών στη βιομηχανία. Η επιρροή είναι τεράστια, η επιρροή είναι τεράστια. Και, θα μπορούσα να προσθέσω, είναι όλα στο καλό. “

Οι προθέσεις του Μπάιντεν είναι προφανώς τόσο φιλικές όσο μπορεί, αλλά η εκτέλεση είναι αμήχανη. Το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων σήμερα είναι τόσο ευαίσθητο που αναφέρει τον δυσανάλογο εβραϊκό ρόλο σε αυτό είναι στην ίδια κατηγορία με την αναφορά του Αϊνστάιν, του Jonas Salk και ούτω καθεξής – κοιτάξτε όλα αυτά τα θαυμάσια πράγματα που μας βοήθησαν οι Εβραίοι. Επειδή ο Μπάιντεν είναι φιλελεύθερος, αισθάνεται φυσικό να ασχολείται με τον εβραϊκό ρόλο στο κίνημα των ομοφυλοφίλων πολιτικών δικαιωμάτων. (Και συμμερίζομαι την πεποίθησή του ότι ο λαϊκός πολιτισμός έχει διαδραματίσει έναν τεράστιο και υποτιμημένο ρόλο στην προώθηση των ομοφυλοφίλων πολιτικών δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων φιλελεύθερων αιτιών.)

Επίσης, και αυτό είναι ένα μικρό πράγμα, όταν τραβάτε τους αριθμούς εντελώς έξω από τον κώλο σας, θα πρέπει πιθανώς να τους στρογγυλοποιήσετε στο δεκαδικό ψηφίο και όχι στις πεντάδες. (Οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για την αλλαγή των πολιτιστικών αντιλήψεων προς τους ομοφυλόφιλους κατά 85 τοις εκατό, το 90% αισθάνθηκε υπερβολικά υψηλό, το 80% όχι αρκετά υψηλό;)

Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι ότι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, σε αντίθεση με τα μαύρα πολιτικά δικαιώματα, είναι επί του παρόντος πολιτικά αμφιλεγόμενα. Ο Μπάιντεν μπορεί να το βρει “όλα στο καλό” που οι Εβραίοι έχουν χρησιμοποιήσει την επιρροή τους στον λαϊκό πολιτισμό για να αλλάξουν τη στάση της κοινωνίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν το βρίσκουν καλά.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here