Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Τουλάχιστον 350 διπλωματικές πτήσεις της Silk Way Airlines (εταιρείες του καθεστώτος του Αζερμπαϊτζάν) μεταφέρουν όπλα, που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε συγκρούσεις ανά τον κόσμο, τα τελευταία 3 χρόνια.

Η αεροπορική εταιρεία του καθεστώτος του Αζερμπαϊτζάν έχει πραγματοποιήσει δεκάδες πτήσεις, φέρνοντας τόνους βαρέων όπλων και πυρομαχικών στους τρομοκράτες, με την κάλυψη «διπλωματικών πτήσεων».

Τα διαρρεύσαντα αρχεία, τα οποία αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό από την Ανώνυμη Βουλγαρία, περιλαμβάνουν αλληλογραφία μεταξύ του Βουλγαρικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στη Βουλγαρία, με συνημμένα έγγραφα που απεικονίζουν συμφωνίες όπλων και διπλωματική εκκαθάριση για υπερπτήσεις ή και προσγειώσεις στη Βουλγαρία και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, καθώς και τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Silk Way Airlines προσέφερε διπλωματικές πτήσεις σε ιδιωτικές εταιρείες και κατασκευαστές όπλων, κυρίως από τις ΗΠΑ, τα Βαλκάνια και το Ισραήλ, καθώς και στις ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ, της Γερμανίας, της Δανίας και της Σουηδίας στο Ιράκ Το Αφγανιστάν και η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διπλωματικές πτήσεις απαλλάσσονται από επιταγές, αεροπορικούς λογαριασμούς και φόρους, επιτρέποντας στα αεροσκάφη Silk Way να μεταφέρουν ελεύθερα εκατοντάδες τόνους όπλων σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο χωρίς να υπόκεινται σε κάποιου είδους εκκαθάριση ή ρύθμιση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς περί επικίνδυνων εμπορευμάτων της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ), οι φορείς εκμετάλλευσης που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα τα οποία απαγορεύονται να μεταφερθούν με τα απλά πολιτικά αεροσκάφη, πρέπει πρώτα να υποβάλουν αίτηση και απαλλαγή για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

Τα δημοσιευθέντα έγγραφα δείχνουν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν έχει δώσει εντολή στις πρεσβείες της στη Βουλγαρία και σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη να αποκτήσουν διπλωματική άδεια για τις πτήσεις της Silk Way Airlines.

Οι πρεσβείες απέστειλαν διπλωματικές σημειώσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της αντίστοιχης χώρας προκειμένου να ζητήσουν τέτοια εξαίρεση. Το Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε στη συνέχεια ένα σημείωμα, υπογεγραμμένο από τις τοπικές αρχές πολιτικής αεροπορίας, κάτι που θα επέτρεπε τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων (όπλα σε αυτήν την περίπτωση).

Στις αιτήσεις για διπλωματική εκκαθάριση περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τον τύπο και την ποσότητα των επικίνδυνων εμπορευμάτων – βαριά όπλα και πυρομαχικά.

Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Πολωνία, η Τουρκία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα κλπ αποφάσισαν να κλείνουν τα μάτια, Και έτσι επέτρεψε σε αυτές τις “διπλωματικές πτήσεις” να μεταφέρουν τόνους όπλων στους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της IATA, δεν επιτρέπεται η μεταφορά στρατιωτικού φορτίου από πολιτικά αεροσκάφη, η Silk Way Airlines αποφάσισε να υποβάλει αίτηση για διπλωματική απαλλαγή μέσω τοπικών υπηρεσιών, προκειμένου να περάσει νόμιμα το όλο θέμα.

Ο κύριος χορηγός και διανομέας των αποστολών όπλων λέγεται Σαουδική Αραβία, ενώ ο κατάλογος των πελατών της κρυφής υπηρεσίας, που παρέχεται από το Silk Way Airlines, περιλάμβανε αρκετές αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες είναι γνωστό ότι προμηθεύουν τον αμερικανικό στρατό με όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν σε μετρητά, ενώ τα αγαθά παρασχέθηκαν στο ISIS και σε άλλους τρομοκράτες στη Συρία, οι σχεδιαστές πραξικοπήματος στη Μπουρκίνα Φάσο, αυτοαπασχολούμενοι διαχωριστές YPG, που καταλαμβάνουν βόρεια από τη Συρία κ.λπ.

Τα διαρρεύσαντα έγγραφα δείχνουν επίσης χαλαρά συγκλονιστικά παραδείγματα για το πώς μεταφέρθηκαν τα όπλα.

Για παράδειγμα, στις 12 Μαΐου 2015, αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν, μετέφερε 7,9 τόνους PG-7V και 10 τόνους PG-9V στον υποτιθέμενο προορισμό μέσω της γραμμής Burgas (Βουλγαρία) – Incirlik (Τουρκία) Μπουργκάς-Νασόσνι (Αζερμπαϊτζάν). Ο αποστολέας ήταν η αμερικανική εταιρεία Purple Shovel, και ο παραλήπτης – το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here